SUA si Germania au incins telefoanele pentru a opri o interventie a Rusiei in sud-estul Ucrainei. Cancelarul german Angela Merkel a condamnat duminica interventia trupelor ruse, sambata, in regiunea Herson, in sudul Ucrainei, in afara Crimeei, intr-o convorbire la telefon cu presedintele rus Vladimir Putin. Angela Merkel a afirmat ca doreste ca mai multi observatori din cadrul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) sa fie mobilizati in Ucraina, intr-o conversatie la telefon, duminica, cu presedintele rus Vladimir Putin, noteaza Adevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cuibul "Mafiei carnii" din apartamentul pensionarilor. Patronii a trei dintre societatile care aduceau carne stricata in Romania si-au declarat sediul intr-un imobil din sectorul 3 al Capitalei. Evenimentul zilei va dezvaluie cine sunt protectorii acestei caracatite si care au pus in pericol siguranta nationala.

"Caracatita din Portul Constanta". Cum a ajuns inima comertului romanesc jucarie pentru politicieni. Potentialul portului Constanta este formidabil: ca marime e al doilea din Europa dupa Rotterdam, dar ca activitate este mult in urma altor porturi europene. Capacitatea sa de operare - 120 de milioane de tone de marfuri pe an - nu e folosita nici la jumatate. Profitul "e ridicol", spune primarul Mazare - 8-10 milioane. Infim pentru un adevarat colos, asa cum e Portul Constanta, intins pe 4000 de hectare, practic un oras langa oras. Cum Portul Constanta este o mina de aur, nu e de mirare ca se dau lupte pentru controlul sau, lupte ascunse insa de ochii opiniei publice, potrivit Stirile Pro Tv.

Vestul se misca prea incet si prea timid cu sanctionarea Rusiei. Interviu cu Teofil Bauer, Ambasadorul Ucrainei in Romania, in Romania Libera. Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei la Bucuresti, 52 de ani, se asteapta ca SUA si Marea Britanie sa apere tara sa de Rusia, conform Memorandumului de la Budapesta, potrivit caruia Ucraina a renuntat la arsenalul sau militar, in ᅡschimbul garantarii integritatii si suveranitatii sale. Din punctul sau de vedere, pana acum "nu au inteles situatia Ucrainei nici cei din Vest, nici cei din Est", iar Kievul asteapta masuri mai ferme din partea Occidentului pentru descurajarea Rusiei.

Intoarcerea revizionismului in Europa. Metoda referendumului. Invinsa in primul Razboi Rece si constransa la o restrangere drastica a influentei sale istorice in Europa Centrala si de Est, Rusia lui Putin incearca acum, in al doilea Razboi Rece, la care tocmai asistam, o schimbare a ordinii politice pe continentul european, instituita dupa dizolvarea URSS in 1991, precum si oprirea tendintei de extindere a sistemului occidental spre Rasarit, respectiv restabilirea frontierelor strategice ale Rusiei cel putin la limita fostului spatiu sovietic, scrie Valentin Naumescu pe Curs de guvernare.

Crimeea: in asteptarea noului. Putin a luat decizia cu multa vreme in urma, sunt convinsi oamenii din Simferopol. Singura problema care-i mai preocupa acum e cum va arata procesul de tranzitie. Primele probleme au si inceput. Orasul Simferopol are 350.000 de locuitori. Pe vreme ploioasa, gaurile din asfalt se transforma in lacuri de mici dimensiuni. Insa soferii nici macar nu incetinesc. Ce daca pietonii de la marginea trotuarului tocmai au fost improscati din cap pana-n picioare... Integral pe Deutsche Welle.

Cat de usor e sa faci evaziune fiscala.Cu o spaga de doar 30 de lei, introduci in tara 500 kilograme de carne fara acte. Incognito. Controalele anuntate saptamana trecuta nu au avut un efect imediat pe piata reala. Evaziunea fiscala la carne are un traseu pe cat de simplu pe atat de eficient. Incepe la granita Romaniei, unde cu o spaga de cateva zeci de lei nimeni nu te intreaba de unde aduci carnea sau ce documente ai, si se termina in targuri rurale sau in magazinele din oras. Un reportaj realizat de Romania Libera.

Mihai Gadea, la Sinteza zilei: Au fost mai multe planuri de inchidere a Antenei 3. Mihai Gadea a vorbit in editia de duminica seara a emisiunii "Sinteza zilei" despre presupusele tentative de inchidere a postului Antena 3 si despre mitingul organizat in Piata Universitatii, sub sloganul "Deschideti cartile, inchideti Antenele". Continuarea in EVZ.

Studiu NASA: Civilizatia va intra in colaps. Conflictul dintre saraci si bogati poate modifica viitorul. Un studiu finantat de Centrul Spatial Goddard al NASA mentioneza ca civilizatia industriala in care traim ar putea ajunge intr-o faza de colaps, privind situatia din punct de vedere istoric si statistic. Problemele ar fi consumul de resurse si inechitatea sociala, scrie Adevarul.

"Avionul disparut a fost descoperit in Triunghiul Bermudelor". Mesajul de pe Facebook care ascunde un pericol pentru utilizatori. Hackerii profita de pe urma scandalului cu avionul disparut in Malaezia si au creat virusi de Facebook, care trimit catre pagini false unde se fura datele personale ale utilizatorilor. Mesaje virale au umplut Facebook-ul anuntand ca avionul disparut al Malaysia Airlines a fost gasit in Triunghiul Bermudelor. Este de fapt vorba despre un virus al carui link trimite catre pagini false cu sondaje, facute de hackeri pentru a fura date personale, potrivit Gandul.