Consilierul vicepremierului Daniel Constantin garanta blocarea anchetelor DNA la Restituirea Proprietatilor: "Aveti incredere in mine suta la suta! Deci milion la milion!" Aproximativ 200.000 de dosare pentru despagubiri sunt depuse la ANRP. Samsarii de drepturi litigioase au luat milioane de euro cu complicitatea unor functionari. Spagile descoperite de DNA sunt de sute de mii de euro. Daniel-Marin Bran, fostul consilier al vicepremierului Daniel Constantin (PC), se lauda ca poate bloca o ancheta a procurorilor DNA care investigau coruptia de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP). "Iti garantez 100% ca vei primi scoatere de sub urmarire penala", ii spunea Bran lui Catalin Dumitru, fost vicepresedinte al ANRP, scrieEVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Romania, printre putinele state europene care au dezincriminat insulta si calomnia. Atentie la modul in care ne comportam cu persoanele cu care interactionam! Nu este doar recomandarea medicilor, care ne sfatuiesc sa ne tinem nervii in frau, ci si a avocatilor. Fiindca, desi Noul Cod Penal nu mai incrimineaza calomnia, Codul Civil prevede plata unor daune serioase pentru calomniatori. Nu e de mirare deci ca, in ultima perioada de timp numarul proceselor care au ca obiect calomnia a crescut. Avocatii nu pun insa pe seama noilor coduri aceasta avalansa de procese, aratand totusi ca s-a inregistrat o crestere a proceselor in care sunt implicate persoanele juridice, anuntaRomania Libera.

Romanul cu masina, marea victima a "accizei Ponta". Guvernul va da inapoi un sfert din cat va incasa din acciza de 7 eurocenti pe litru. Acciza de 7 eurocenti pe litrul de carburanti va fi platita integral doar de persoanele fizice posesoare de masini si de micile firme, dupa ce transportatorii rutieri si fermierii isi vor putea recupera o mare parte din costurile suplimentare. Guvernul estimeaza ca va colecta in acest an aproximativ 2 miliarde de lei din aplicarea accizei suplimentare de 7 eurocenti pe fiecare litru de carburant, masura care intra de astazi in vigoare, dar va fi fortat sa restituie aproape un sfert din valoarea acesteia transportatorilor si agricultorilor, potrivit unei analizeAdevarul.

Cine face softul de 1 milion de euro care va numara voturile la alegerile europarlamentare. Autoritatea Electorala Permanenta va cumpara in acest an pachetul informatic pentru centralizarea rezultatelor alegerilor din 25 mai de la Asseco SEE, cu care s-a semnat, pe 20 martie un contract in valoare de 5, 89 milioane de lei (echivalentul a 1,3 milioane de euro ) fara TVA. Firma castigatoare apartine ASSECO SOUTH EASTERN EUROPE SA, o companie cu sediul in Polonia care, potrivit informatiilor Ziarului Financiar, a intrat pe piata romaneasca in 2007, prin preluarea controlului societatilor Fiba Software si Net Consulting, cumparand ulterior si Professional Bank Systems & Software (Probass), scrieGandul.

DW: O evocare a drumului Romaniei catre NATO. Presedintele Traian Basescu a organizat la Palatul Cotroceni o ceremonie pentru aniversarea a 10 ani de la intrarea in NATO, la care au fost invitati fostii sefi de stat Ion Iliescu si Emil Constantinescu. Ceremonia a fost grava si emotionanta poate si datorita contextului. Cu trupele rusesti masate la frontierea Ucrainei, NATO nu mai este ceva plictisitor si criticabil. Discursul cel mai interesant a fost al presedintelui Emil Constantinescu. Era intrucatva de asteptat, caci perioada cuprinsa intre 1996 si 2000 a fost cea mai importanta in traseul Romaniei catre Alianta Nord-Atlantica. A fost momentul originar al creatiei si al curajului politic, restul reprezentand rutina lucrului deja incheiat, anuntaDeutsche Welle.

Dispute pe Legea terenurilor agricole. Notarii vor cadastru odata cu anuntul de vanzare. Notarii, dar si reprezentanti ai Ministerelor Dezvoltarii, Apararii si Culturii s-au intalnit, ieri, cu specialistii din Ministerul Agriculturii, pentru a discuta despre legea privind vanzarea terenurilor agricole, care va intra in vigoare la jumatate lunii aprilie. Tehnocratii au sustinut ca noua reglementare nu poate fi aplicata si au cerut amanarea intrarii ei in vigoare, pe motiv ca ar duce la parafarea unor contracte de vanzare-cumparare care ar putea fi usor anulate. Motivul: vanzarea terenurilor agricole se face cu drept de preemtiune, care se stabileste fara cadastru, informeazaEVZ.

Ce au adus 10 ani de apartenenta la NATO. Va fi pentru prima oara, dupa cel mai mare val de extindere, cel din 2004, cand NATO va trece efectiv de fosta Cortina de Fier. Zece ani de apartenenta la Alianta Nord-Atlantica au vazut o consolidare constanta a securitatii nationale, dar aceasta a venit cu un pret: 26 de militari romani si-au pierdut viata in Afganistan si peste 100 au fost raniti, ultimii duminica intr-un atac sinucigas. Multi fosti oficiali romani in frunte cu Ion Iliescu si Emil Constantinescu au vorbit ieri despre istoria aderarii Romaniei la NATO in 2004, dar cel care a facut cea mai corecta apreciere a fost fostul premier si ministru de Externe Petre Roman, care a declarat ca pentru extinderea din 2004 trebuie sa ii multumim fostului presedinte american George W. Bush. Eforturile Romaniei de a prinde primul val al aderarii, cel din 1997 de la Summitul de la Madrid, cand au fost primite Polonia, Ungaria si Republica Ceha, au esuat ca urmare a opozitiei presedintelui american Bill Clinton, scrieRomania Libera.