Cum a facut Mitica sa dispara trei milioane de euro de la Liga. Iata traseul complet al banilor. Procurorii care au cerut arestarea lui Dumitru Dragomir descriu metoda prin care s-ar fi delapidat trei milioane de euro din conturile LPF in momentul in care a vandut drepturile TV ale meciurilor de fotbal din Liga I. Misterul comisionului de aproape trei milioane de euro de la LPF pare sa fi fost elucidat de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Magistratii explica in detaliu cum a facut Dumitru Dragomir in vara anului 2011, pe atunci seful Ligii Profesioniste de Fotbal, sa transfere suma de bani in conturile unei firme care nu a miscat un deget in cazul vanzarii drepturilor TV a meciurilor de fotbal din campionatul romanesc. Concret, Dumitru Dragomir a mandatat firma Capital Properties SRL sa gaseasca persoane interesate de cumpararea drepturilor de televiziune aferente sezoanelor 2011/2012, 2012/2013 si 2013/2014 - fara stirea si aprobarea prealabila a membrilor Ligii Profesioniste de Fotbal, stabilind un pret minim de 43.000.000 euro, plus TVA, scrieAdevarul.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

"Cartita" Sf. Varvara a batut recordul mondial la sapat tunelul din Drumul Taberei. Una din cele doua masinarii care sapa tunelurile pentru Magistrala a 5-a a dat gata, sambata, 45 de metri! Cu 1,5 metri mai mult fata de recordul mondial stabilit, in 2012, la Varsovia. Dupa ce au inceput, in toamna, sa sape la tunelurile care vor alcatui viitoarea Magistrala 5 a metroului bucurestean, cele doua cartite sau TBM - Tunnel Boring Machine - cum sunt denumite magaoaiele care excaveaza nonstop pamantul din matele cartierului Drumul Taberei, au ajuns sa se intreaca pe ele insele. Media de inaintare pe zi, spune Constantin Mustatea, seful Serviciului Urmariri lucrari al Metrorex, este de 25-27 de metri pe zi, ceea ce inseamna montarea a 18 inele de beton de 1,5 metri, anuntaEVZ.

Interviu cu Crin Antonescu. Cum l-a cunoscut seful PNL pe Adrian Duicu si ce exemplu da atunci cand e intrebat "se fac dosare politice?" CrinAdrian Duicu nu este un necunoscut nici pentru Crin Antonescu, care l-a intalnit si el pe seful CJ Mehedinti, acum arestat intr-un dosar coruptie, in timpul campaniei electorale pentru locale in 2012. "Un pesedist, un candidat USL", a fost prima impresie a sefului liberalilor, care a sustinut la GANDUL LIVE ca ulterior l-a reevaluat pe Duicu in care a descoperit" tanar lider PSD de moda veche, extrem de energic in a incerca sa ia tot ce inseamna putere si influenta in judet". Antonescu a precizat ca a avut si o discutie telefonica cu seful CJ Mehedinti pe "subiectul Stanisoara strict, in care a fost corect". Liderul PNL a criticat dur pozitionarea premierului Victor Ponta de partea baronilor, sustinand ca acesta transmite justitiei mesajul "luati mana de pe pesedistii mei", iar colegilor de partid ca "le vine de hac" celor care ii ancheteaza. Cu toate acestea, Antonescu a admis ca exista si dosare politice, dand exemplul lui Adrian Nastase un dosar "in jurul caruia s-a invartit nefiresc de multa politica". Pe de alta parte, liderul PNL a interpretat ironic mesajul de retragere postat de Victor Ponta pe Facebook, sustinand ca dezbaterea a parazitat problemele reale, scotandu-i in fata si pe "baronii orfani" care ii cer premierului sa nu plece. Integral peGandul.info.

Unde au disparut cei 35 de tortionari? Noua conducere a Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului (IICCMER) nu poate confirma numarul de 35 de tortionari, pentru care ar trebui sa detina probe ca ar fi comis abuzuri in puscariile comuniste, si s-ar mai afla in viata. In aceste conditii, ramane intrebarea pe ce s-a bazat fostul director al IICMER, Andrei Muraru, atunci cand a spus ca va face demersuri pentru a-i aduce in fata justitiei pe cei 35. "Exista indicii temeinice cu privire la savarsirea de catre persoanele identificate a unor grave infractiuni in penitenciarele ori lagarele si coloniile unde acestia activau. In aceste cazuri, faptele celor 35 de persoane intrunesc elementele constitutive ale infractiunilor de omor deosebit de grav sau genocid", se arata intr-un comunicat al institutiei din aprilie 2013. Campania a inceput furibund, prin dezvaluirea unor doi presupusi tortionari, Alexandru Visinescu si Ioan Ficioru, iar apoi a urmat o perioada de liniste institutionala, scrieRomania Libera.

DW: Traian Basescu si Viktor Orban. Presedintele Romaniei Traian Basescu a trimis luni un mesaj de felicitare prim-ministrului Viktor Orban care a castigat alegerile parlamentare din Ungaria pentru a doua oara consecutiv. Este o politete de rutina sau mai mult decat atat? Cert este ca cei doi lideri au avut relatii foarte bune care nu au primit intotdeauna cea mai buna explicatie. Opinia publica romaneasca retine mai ales mesajul pe care Viktor Orban l-a dat ungurilor din Romania sa boicoteze referendumul de demitere din vara lui 2012. E greu de spus daca Traian Basescu a fost salvat de unguri, desi boicotul a fost cu siguranta o tactica salvatoare. Presedintele suspendat Traian Basescu anuntase initial ca va mobiliza la urne pe toti sustinatorii sai, dar dupa ce a constatat ca nu are prea multi partizani a ales calea cea mai sigura, iar premierul Ungariei i-a dat la randul sau o mana de ajutor. "Le urez romanilor si maghiarilor sa ia decizii bune, adica sa nu ia nici o decizie", spusese Viktor Orban la Baile Tusnad, anuntaDeutsche Welle.

Povestile primilor miliardari ai Romaniei, dupa 24 de ani de capitalism: averi colosale, puscarie sau faliment. Dupa 1990, in fiecare oras au aparut afaceristi care au profitat de moment si au stiut sa faca bani. Unora le-a iesit, altora nu. Unii au exploatat economia de piata si s-au privatizat cu nimicuri, ajungand la adevarate imperii, altii au ajuns, dupa 20 de ani, sa infunde puscariile. Adevarul.ro va propune o trecere in revista a tabloului primilor milionari capitalisti ai tarii. George Mocanu este primul vasluian care a avut o initiativa privata dupa revolutia din 1989. Initiativa care avea sa il transforme in primul milionar postdecembrist al orasului a fost la un pas sa il coste viata. Fost sef al Serviciului de Gospodarire a Apelor Vaslui, George Mocanu (64 ani ) si-a deschis in 1990 prima societate privata din Vaslui SC Bell Ami SRL. La 1 noiembrie 1990, in centrului Vasluiului avea sa fie deschisa prima consignatie. Magazinul purta numele societatii Bell Ami si oferea vasluienilor produse din cele mai variate game, la care pana atunci nu aveau acces. Vanzarile, povesteste George Mocanu, erau incredibile, zilnic magazinul facand incasari de peste peste 2,5 milioane de lei, in conditiile in care la vremea respectiva salariul era putin peste o mie de lei, informeazaAdevarul.