"Milionarul sarac" din Ministerul Culturii, demolatorul monumentelor din Capitala. Seful Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National al Municipiului Bucuresti - Marius Damian, cel care decide ce case monument pot fi demolate in Capitala sau ce se poate construi in zone protejate duce o viata de lux, desi are un venit modest. El conduce masini apartinand unor firme ai caror asociati au beneficiat de avize de construire. Mai mult, sotia lui nu are niciun venit, potrivit documentului citat, si au in intretinere un minor. Ce-i drept, acesta a postat pe internet, in 2008, ca vinde o vila situata in zona Garii de Nord. Potrivit anuntului, imobilul se vindea cu un milion de euro, iar la datele de contact este trecut numele lui si numarul sau de telefon. Cert este ca imobilul nu apare in prezent in declaratia de avere, dezvaluie EVZ.ro

ActualitateFoto: Colaj foto

Pro-Ucraina, anti-Rusia sau neutra? Partinitoare? Superficiala? Presei germane i-a fost greu sa-si pastreze impartialitatea si coerenta in relatarile pe marginea conflictului ucrainean. Mai intai, in Ucraina, a fost furia contra presedintelui Ianukovici, apoi contra Rusiei. Imediat occidentul a trasat linia de demarcatie: buni si rai. Intre timp, presa a schimbat tonul. "Arata ca o razvratire a societatii civile contra unui conducator rau", afirma politologul Simon Weiᅢ de la Universitatea Heidelberg. In prima faza a protestelor, Weiᅢ a constat ca relatarile din presa au respectat, fara exceptie, un singur tipar: "Aici e occidentul, acolo e conducatorul sinistru, sinistra Rusie. Progresul contra coruptiei." Atat presa germana, cat si Guvernul Merkel au privit conflictul dintr-o singura perspectiva. Apoi in scena a intrat un alt actor: Rusia. Iar Vladimir Putin pare a fi cel care a destramat mitul opozitiei ucrainene. Dupa anexarea peninsulei Crimeea, Rusia a devenit centrul de greutate al conflictului ucrainean, scrie Deutsche Welle.

"La noi nu intereseaza pe nimeni cazul romancei rapite de Coreea de Nord". Dupa ce a scapat din Romania lui Ceausescu, plecand in 1970 in Italia, o romanca a ajuns opt ani mai tarziu prizoniera celui mai oribil lagar comunist din zilele noastre - Coreea de Nord. A ramas acolo pentru urmatorii 19 ani, adica pana in ziua in care a si inchis ochii, rapusa de un cancer pulmonar. In Romania ii ramasesera parintii si doi frati, care, in lipsa oricarei vestidespre soarta tinerei, i-au organizat la mijlocul anilor '80 un ritual dureros de inmormantare. In primul deceniu al anilor 2000 urmau, insa, sa afle adevarul despre Doina: fusese rapita in 1978 de spionii lui Kim Yr Sen, cazand astfel victima unei operatiuni diabolice a regimului de la Phenian: timp de aproape doua decenii, nord-coreenii au rapit sute de persoane din Asia si Europa, pentru a le folosi la instruirea spionilor trimisi peste hotare, scrie Romania libera.

Procesul secolului la Bucuresti. Parati: Regina Angliei, Printul Charles, Obama, Merkel si alte 100 de personalitati si institutii din lume. O romanca suparata ca a pierdut un proces in Marea Britanie a dat in judecata, la Tribunalul Bucuresti, zeci de lideri ai lumii si institutii private si de stat. FBI, ministere din Londra, printi, ducese, sefi de stat si de guverne vor primi in cutia postala citatii la un proces greu de imaginat. Reclamanta este bucuresteanca Mihaela Popa, care a chemat in judecata si compania la care a lucrat pe post de contabil, PricewaterhouseCoopers. Conform unui al magistrat, procedura este ca la oricare alt proces. Judecatorul Cristi Danilet, membru in Consiliul Superior al Magistraturii, crede ca astfel de persoane mananca timpul si banii instantelor de judecata, scrie Adevarul.

Noii delfini de lupta ai Rusiei sunt ca niste drone care inoata. Delfinii de lupta sunt o relicva a Razboiului Rece, stabilita in anii 1960 de catre Uniunea Sovietica si Statele Unite, care au reusit cumva sa ia o pauza din colectarea de arme nucleare ca sa se ia la intrecere si sa vada cine poate antrena mai bine delfinii pentru operatiuni de spionaj. Ahh, anii '60. Probabil va intrebati de ce calitati are nevoie un delfin ca sa devina delfin de lupta. Ei bine, delfinii sunt capabili de multe misiuni militare nemaipomenite: isi folosesc sonarul natural pentru a detecta vapoarele inamice, livreaza echipament scufundatorilor si pot detecta minele subacvatice. Statele Unite a folosit delfinii in Vietnam pentru pazirea barcilor militare si pentru a ucide scufundatorii inamici. Evident, Marina neaga toate acestea, scrie revista Vice.

Familia Duicu-Ponta-Firea Pandele si familia Baritz. Avem doua situatii. Familia politica Duicu-Ponta-Firea Pandele acuza, intr-o harmalaie infernala, ca este victima a unor practici mafiote, in timp ce familia de bugetari Baritz din Drobeta, haituita de mafia lui Duicu, traieste in continuare intr-o teama reala, fara ca nimeni sa stie. Sa ne amintim ce a patit familia Baritz, oameni simpli din Drobeta Turnu Severin. Pentru ca a indraznit sa scrie pe Facebook despre afacerile murdare pe care seful PSD al judetului, Adrian Duicu, intentiona sa le faca cu spitalul in care lucra, Laura Baritz a devenit tinta unui complot diabolic. Duicu a pus la cale o inscenare prin care urma sa i se ofere mita asistentei, pentru ca apoi sa fie bagata la inchisoare. Dupa ce femeia a refuzat spaga, acelasi Duicu a facut presiuni ca atat ea cat si sotul ei, tot asistent, sa fie dati afara, scrie EVZ.ro

Ion Creanga si misteriosul juramant de sorginte masonica. Un fapt din istoria Romaniei cvasinecunoscut poate explica angajamentul parafat in secret. Cercetatorii Muzeului Literaturii Romane (MLR) Iasi au dezvaluit faptul ca lucreaza la descifrarea unui act misterios descoperit recent in arhivele institutiei. Este vorba despre un angajament semnat de mai multi membri ai Societatii literare Junimea, multi dintre ei componenti recunoscuti ai Francmasoneriei. "Jur pe onoare si constiinta/ Ma leg pe suflet si pe Dumnezeu/ Sa lucrez din toata inima pentru ridicarea neamului romanesc/ Sa respect si sa execut toate hotararile luate de comitetul din care fac parte. Si sa pazesc secret absolut./ Asa sa-mi ajute Dumnezeu si Sfanta Cruce", este mesajul scris pe documentul olograf, potrivit Adevarul.

Jocul lui Putin din Ucraina, pentru Geneva. Dupa anexarea Crimeii, o noua realitate se deseneaza in estul si sudul Ucrainei unde o miscare separatista, sustinuta de fortele ruse acapareaza terenul la Donetk si Mariupol. In timp ce regiunile scapa cu fiecare zi de sub controlul Lievului, cancelariile occidentale se intreaba ce vrea Putin - sa controleze, sa slabeasca sau sa sparga Ucraina in mici bucati? Strategii de la Kremlin vor pune agenda lui Putin pe masa negocierilor de la Geneva. Gata sa prezinte autoritatile de la Kiev ca incapabile sa rezolve criza, ei vor cauta sa impuna ideia federalizarii tarii si sa ceara garantii ca Ucraina nu va adera niciodata la NATO, scrie Romania libera.

Jihadistul american. In ianuarie 2013, Eric Harroun, un american, a plecat in Siria pentru a lupta impotriva regimului lui Bashar al-Assad. Intr-un final a fost arestat de FBI sub acuzatia de terorism. Aceasta este povestea lui Eric, spusa chiar de el, scrie Vice. (video youtube)