Dupa ce Vocea Rusiei, media finantata de guvernul de Moscova, a acuzat Romania ca se pregateste sa intervina cu Armata in Bucovina si Odesa, postul public de televiziune al Federatiei Ruse a difuzat o serie de articole critice la adresa Bucurestiului, care descriu efectele devastatoare ale integrarii in UE, saracia generalizata si modul in care a fost distrusa industria tarii, potrivit Adevarul.ro.

Materialele sunt prezentate de ziaristul-vedeta Dmitri Konstantinovici Kiseliov, considerat seful propagandei Kremlinului si numit de presedintele Vladimir Putin in fruntea agentiei "Russia Today".

"Este una dintre acele tari pentru care statutul de membru al Uniunii Europene a fost de rau augur. Nu a fost de folos nici Romaniei, nici UE", spune Kiseliov, citat de Adevarul.ro.

Un reporter al Rusia 1, Asia Emilianova, s-a deplasat in Romania, unde a facut o serie de interviuri cu locuitorii comunei Ianca, in judetul Braila.

"Jurnalistii din Rusia intra intr-o alimentara si cer sare. Primesc o punga cu sare importata. 'Romania era candva lider in lume la producerea sarii'", noteaza Adevarul.

La fel se intampla si cu zaharul, care este importat, dupa ce fosta fabrica din Ianca s-a inchis. In reportaj, romanii intervievati par speriati si sustin ca pot spune adevarul despre Uniunea Europeana numai cu camera de filmat oprita, potrivit ziaristilor de la Adevarul.

Alte interviuri sunt realizate in cartierul bucurestean Ferentari. "Bruxelles-ul cheltuieste miliarde de euro pentru ca locuitorii cartierelor sociale sa nu plece de aici. Aceasta linie bugetara se cheama integrarea populatiei rome. Dar banii nu ajung la comunitatile de tigani. Acestia traiesc din fier vechi", spun ziaristii rusi, potrivit sursei citate.

Alte materiale dedicate Romaniei vorbesc despre "cele 80.000 de crime comise in Odesa de armata romana sub conducerea maresalului Antonescu".

Citeste restul articolului aici.