Dan Radu Rusanu a angajat la ASF rude ale politicienilor din toate gruparile politice: "Au impletit interesele personale cu interesele de partid". Fostul presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) Dan Radu Rusanu si-a indatorat politiceni din toate partidele prin angajarea la ASF a unor rude apropiate acestora, sustin procurorii DNA. In 25 aprilie, DNA a anuntat ca Dan Radu Rusanu, Laura Chitoiu, sotia fostului ministru al Finantelor, fost director al Directiei Avizari ASF, si SC Carpatica Asig SA, alaturi de alti 10 inculpati, au fost trimisi in judecata in dosarul Carpatica - ASF. Printre cei trimisi in judecata se afla omul de afaceri Ilie Carabulea si Marian Mirzac, fost director general al Carpatica Asig SA, la data faptelor membru neexecutiv al conducerii ASF, Radu Mustatea, membru in Consiliul de Administratie al SC Carpatica Asig iar ulterior si presedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, Corneliu Moldoveanu, vicepresedintele ASF, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Politicienii romani i-au cerut emisarului SUA ridicarea vizelor. Ce raspuns au primit. Adjunctul Victoriei Nuland, americanul Hoyt Yee, i-a convocat pe liderii nostri politici la Ambasada SUA. Principala tema ridicata de politicenii romani a fost liberalizarea vizelor pentru America. Hoyt Yee, asistentul adjunct al Victoriei Nuland, s-a aflat, marti, la Bucuresti in cadrul unei vizite de rutina in regiune, asa cum a informat Ambasada SUA. Oficialul american i-a invitat pe liderii partidelor politice din Romania pentru o discutie despre situatia tensionata din regiune, dar si pentru a le asculta doleantele. Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, nu a onorat invitatia oficialului american, fiind plecat la Ungheni, in Republica Moldova, alaturi de Iurie Leanca. Ponta a delegat-o pe europarlamentarul Corina Cretu sa reprezinte PSD, pentru ca este cap de lista la alegerile europarlamentare. "Am prezentat dorinta noastra, a PSD, de consolidare a dialogului politic si a proiectelor comune, am subliniat preocuparea noastra pentru pastrarea integritatii teritoriale a Republicii Moldova si am ridicat problema vizelor pentru cetatenii romani care calatoresc in SUA, subiecte pe care l-am ridicat in ultimii ani si in PE", a declarat Corina Cretu, pentruAdevarul.

Ce inseamna pentru occidentali 1 Mai. Ziua Internationala a Muncii reprezinta, pentru majoritatea occidentalilor, doar o alta zi libera mai degraba decat o aniversare de importanta istorica. Transformata intr-un mare eveniment de autoritatile comuniste din Europa de est, data de 1 Mai si-a pierdut in Europa o mare parte din semnificatia ideologica initiala. Momentul este marcat fie de unele concerte, cum se intampla in Italia, sau chiar de manifestatii ale unor partide socialiste, ca in Belgia sau Luxemburg. Doar in Grecia, grav afectata de criza economica, populatia profita de moment pentru a-si striga inca o data nemultumirile. Daca in anii trecuti, muncitorii doar se adunau in Piata Omonia din Atena pentru a discuta despre problemele pe care le-au intampinat peste ani, in 2014, pentru prima data in ultimii zeci de ani, 1 Mai este marcata printr-o mare greva a marinarilor. "Grevele au devenit ceva obisnuit in Grecia, dar aceasta este speciala pentru ca e facuta de vaporeni. Au distribuit deja pliante prin care au anuntat ca pe 1 mai nici un vas nu iese in larg. Asa ceva nu s-a mai intamplat cu aceasta ocazie", a precizat o romanca, sotia unui marinar grec, informeazaRomania Libera.

DW: Mita electorala dincolo de Codul penal. Mita electorala este un limbaj simbolic si aluziv care se adreseaza analfabetilor din punct de vedere politic si care intretine anumite forme de servitute sociala. Mita electorala nu este doar o infractiune, ci o chestiune de moravuri. E un accident faptul ca cel impotriva caruia s-a declansat recent o ancheta penala este un fost membru PDL (trecut la PMP), caci s-ar fi gasit cazuri similare in toate partidele mari si mai ales a celor guvernamentale (in anul alegerilor). Potrivit anchetatorilor, deputatul Florin Popescu distribuise alegatorilor din colegiul sau pungi cu "pui grill" cu ajutorul unei societati comerciale. Multi ar rade de aceasta acuzatie, caci nimic nu pare a fi mai banal in politica romaneasca. Intr-un moment de criza interna a PDL, subiectul mitei electorale intrase o clipa in centrul atentiei. Integral inDeutsche Welle.

Culmea anchetei la Spitalul de Arsi: doctorii arestati se cercetau singuri. Anul trecut, o comisie de medici a anchetat cinci cazuri de operatii ilegale. Raportul a fost "analizat" de un comitet format din doctorii Stan si Antohi si o vizau pe Cristina Isac. Toti trei sunt, acum, arestati Dezvaluirile cadrelor medicale audiate de procurorii Parchetului Bucuresti, in ancheta privitoare la "Mafia silicoanelor", arata ca operatii estetice ilegale se faceau inca din anul 2005, la Spitalul de Arsi. Din stenograme reiese ca medici din toata tara trimiteau pacienti la acest spital. Printre clienti, "Evenimentul zilei" a regasit manechine, femei de afaceri, balerine la Opera de Stat, fiice de doctori sau celebritati care apelau la noua medici cercetati penal in acest caz. Unul dintre doctorii audiati a spus ca fenomenul a luat amploare din anul 2011. Atunci, a fost numit manager doctorul Vitalie Stan, unul dintre cei trei arestati in acest dosar. Uluitoare este si declaratia altui medic care a spus, in fata procurorilor ca, in cursul verii anului 2013, a facut parte dintr-o comisie de cercetare a unor nereguli privind falsificarea unor foi de observatie de catre doctorita Cristina Isac, anuntaEVZ.

Cum au confiscat baronii locali Romania: cine sunt oamenii de incredere ai liderilor politici din fiecare judet si cum au impanzit toate institutiile statului. Ocupa functii cheie, au conturile pline de bani si, de cele mai multe ori, se afla in mijlocul unor retele de influenta de amploare. "Adevarul" va prezinta lista baronilor locali si drumul pe care acestia l-au parcurs pana la renumele capatat astazi. Liviu Dragnea a condus judetul Teleorman, din functia de prefect si mai apoi de presedinte al Consiliului Judetean, mai bine de 12 ani. Sistemul construit de Dragnea in Teleorman seamana cu o piramida din varful careia cel ajuns acum vicepremier controleaza tot ce misca in judet. In 2000, Liviu Dragnea, cel care ocupase postul de prefect vreme de patru ani, este ales presedinte al Consiliului Judetean Teleorman. Primul si cel mai important tun se da sub conducerea sa, in 2002, cand firma Tel Drum, societatea de drumuri a Consiliului Judetean Teleorman, se privatizeaza. Firma este cumparata de Marian Fiscuci, om de afaceri din Teleorman si coleg de liceu al lui Liviu Dragnea. Cei doi au absolvit impreuna in 1980 Colegiul Unirea din Turnu Magurele. Integral inAdevarul.

Ieftinirea gigcaloriei, pretext pentru preluarea Portului Constanta? Zeci de mii de constanteni au primit, pe 25 aprilie, asadar in prima zi a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, o scrisoare prin care primarul Radu Mazare explica de ce in opinia sa este imperios necesara preluarea unui nou pachet de actiuni din Portul Constanta. Demersul edilului sef a venit dupa ce el si Consiliul Local Municipal Constanta nu au fost initial de acord cu o eventuala consultare a cetatenilor pe marginea acestui subiect. "Hristos a Inviat! Inainte de toate, vreau sa-ti urez sanatate, viata lunga si fericire. Iti scriu in numele meu si al Consiliului Local. Vreau sa te informez despre momentul extrem de important prin care trece orasul nostru si vreau sa-ti cer, in acelasi timp, sprijinul, daca si tu consideri ca ceea ce vreau sa facem este un lucru bun pentru noi si pentru viitorul copiilor nostri. In aceste zile se poarta batalia pentru descentralizarea Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta. Incepand cu 2008, (in urma legii initiate de parlamentarii PSD), Primaria Municipiului Constanta detine 20%, iar Guvernul Romaniei, prin Ministerul Transporturilor, are 60%. Intotdeauna am considerat ca locuitorii Constantei sunt cei care au contribuit cel mai mult la contruirea si dezvoltarea portului si cei care trebuie, prin autoritatea locala, sa detina cat mai multe actiuni ale acestuia", isi incepe Mazare epistola, scrie Ziua deConstanta.