Cand vine vorba de sport, mogulul IT& Media Sebastian Ghita are in comun cu Victor Ponta nu doar pasiunea pentru baschet, ci si placerea de a lipi pedala de acceleratie de podeaua masinii.

Sebastian Ghita, fondatorul AsesoftFoto: Agerpres

RISE Project a descoperit patru procese pe care milionarul Sebastian Ghita le-a intentat Politiei Rutiere Romane in incercarea de a anula sanctiuni primite de la agenti de circulatie. Toate cele patru sanctiuni au fost acordate pentru depasirea limitei de viteza. Pentru a-si salva permisul de conducere, Ghita a mers sa conteste una dintre amenzi si la Curtea Constitutionala.

RISE a obtinut sentinta fiecaruia dintre cele patru procese. Mai jos, vi le prezentam pe toate, cronologic, in rezumat.

1. Pe 11 Aprilie 2007, radarul l-a suprins pe Sebastian Ghita conducand masina cu 87 de km/ora pe o strada din Ploiesti. Patronul grupului Asesoft a fost amendat cu 234 de lei si sanctionat cu patru puncte de penalizare. Opt luni mai tarziu, in februarie 2008, (cand deja i se suspendase permisul intr-o alta speta), Ghita a deschis o actiune civila cerand anularea procesului-verbal de contraventie. Desi instanta nu a putut constata ca amenda fusese acordata incorect, i-a dat castig de cauza lui Ghita din cauza ca Politia nu a putut prezenta la proces filmul facut de aparatul radar. Acest tip de imagini erau stocate doar timp trei luni, iar sentinta judecatoreasca a fost pronuntata la un an dupa consemnarea contraventiei, in aprilie 2008. (Sentinta Judecatoriei Ploiesti poate fi citita AICI.)