Traian Basescu il descrie pe Victor Ponta ca dependent de retele de CORUPTIE . "Vor ingropa Romania, o vor face o tara a baronilor corupti. Ponta e un supus al baronetului si al trusturilor media". Presedintele Traian Basescu, a declarat, in emisiunea "Evenimentul zilei", pe postul B1 TV, ca premierul Victor Ponta este dependent, si in partid, si in soarta lui publica, de baronii corupti. Presedintele a facut referire la mai multe privatizari cu semn de intrebare din judetele Timis si Calarasi de care se leaga numele senatorului PSD Ilie Sarbu, socrul premierului Victor Ponta. "Ma refer la multe privatizari de prin judetul Timis, la vanzari de terenuri catre firme italiene, ma refer la terenuri de prin Calarasi, in spatele carora s-ar putea sa se afle dansul si ma mai refer la ceva. Aduceti-va aminte ce tipa tata socru cu terenurile de la Fundeni, care au fost cumparate de fiica presedintelui. Dupa ce s-au dumirit ca tot hoti de la ei au transferat terenurile de la Fundulea catre clientela lor politica, nu mai auzim nimic de terenurile de la Fundulea", a spus Traian Basescu, potrivit EVZ.ro

SubiecteFoto: Colaj foto

Deutsche Welle: Proba de foc a parteneriatului germano-american. Vizita cancelarei Angela Merkel la Washington va fi marcata de criza din Ucraina precum si de alte subiecte fierbinti - scandalul NSA si acordul TTIP privind parteneriatul transatlantic. Angela Merkel a intreprins si vizite mai placute in Statele Unite decat aceasta pe care o incepe astazi la Washington. Sa ne amintim de pilda de discursul rostit in fata Congresului sau de momentul im care i-a fost decernata "Medal of Freedom". De asta data se afla in vizita la un prieten care i-a devenit cam strain in aceste vremuri de criza. Dupa scandalul de spionaj declansat de dezvaluirile facute de Snowden privind interceptarea convorbirilor germanilor de catre serviciile secrete americane (intre care si cele pe mobilul cancelarei Merkel), comunitatea occidentala e, in prezent, confruntata cu criza din Ucraina. Nile Gardiner, de la Heritage Foundation se teme ca relatiile germano-americane se vor deteriora in continuare: "Exista o mare diferenta intre pozitia Berlinului si cea a Washingtonului fata de Rusia", scrie Deutsche Welle.

"Ceausescu da sarmale!" 1 Mai prin istoria Romaniei. Sarbatoarea comemoreaza marea greva din Chicago, insa, in ciuda radacinilor sale americane, ea a fost folosita drept instrument de propaganda de catre sovietici, iar apoi a fost impusa in toate tarile din lagarul socialist. Ca o curiozitate, in Germania interbelica, Adolf Hitler si Partidul National - Socialist au incercat sa confiste aceasta sarbatoare. Adolf Hitler considera ca doar "arienii" sunt muncitori, in timp ce ceilalti ar fi fost niste "paraziti". Insa comunistii au fost cei care au reusit sa transforme aceasta sarbatoare intr-un prilej de a da liber unei propagande de proportii faraonice, scrie Romania libera.

Manipulare de manual. Vocea Rusiei: liderii ucraineni au mintile controlate de CIA prin scientologii americani. Razboiul psihologic pe care Rusia il poarta cu Occidentul a intrat intr-o noua faza miercuri, cand organizatia de presa Vocea Rusiei a acuzat scientologicii americani ca il controleaza psihic pe Arseni Iateniuk, premierul interimar al Ucrainei. "Turcinov, presedintele interimar al Ucrainei, este un pastor baptist cu legaturi cu grupul religios neopenticostal. Despre premierul interimar Iateniuk se spune ca apartine miscarii scientologice. Greco-catolicii au fost prezenti in numar ridicat in Maidan si au jucat un rol important alaturi de alte asa-numite miscari religioase. Cum se face ca toate aceste grupari religioase diferite urmaresc accelasi obiectiv politic?", se intreaba rusii, potrivit Adevarul.

Fotograful bielorus Dmitri Mikhalcow explica unde a surprins el, de fapt, "GRANARUL EUROPEI". Pesedistii se apara cu Viata Satului si cu rapita nationala. Fotograful care a realizat imaginea cu campul de grau utilizata in campania electorala a PSD a confirmat pentru Gandul ca poza a fost realizata in Belarus. Dmitri Mikhalcow, autorul imaginii de pe afisul PSD, spune ca fotografia a fost facuta in Belarus, in iulie 2013. "Mici trucuri" ale adversarilor politici, "este exclus sa fie din afara tarii", "nu v-ati uitat la Viata Satului sau la campurile de rapita", au fost doar cateva din raspunsurile oferite de cei din Alianta PSD-PC-UNPR dupa ce s-a descoperit ca mai multe fotografii folosite pe afisele de campanie au fos luate dintr-o "banca de imagini" - Shutterstock - si sunt facute de fotografi straini.

Cazul silicoanelor pe bani publici. Tensiuni intre medicii de la Spitalul de Arsi: "De vina e boul asta de Antohi". Cristina Isac: "Bravo ei! Isi vede de treaba, nu conteaza ca inseala, ca fura! Isi vede obiectivul!" Cercetarile in cazul medicilor arestati de la Spitalul de Arsi, din Bucuresti, sunt departe de a fi finalizate. Procurorii de la Parchetul Bucuresti ne-au dezvaluit ca practicile ilegale ale medicilor de la Spitalul de Arsi sunt de mai multi ani. Drept dovada, in stenogramele ingregistrarilor, facute cu ajutorul SRI, secretara doctorului Nicolae Antohi, Carmen Florea, se lauda la telefon ca lucreaza de 15 ani cu medicul si ca 99 la suta din timp si-l petrece in spital, potrivit EVZ.ro