Balcanii, loviti de cele mai grave inundatii din ultimul secol. Guvernul roman anunta cum asteapta viitura pe Dunare. Cu un milion de saci de nisip si cu Armata in blockstart. Asa asteapta Guvernul viitura pe Dunare, estimata sa dureze pana la 4-5 saptamani. De la Palatul Victoria, vicepremierul Liviu Dragnea a admis ca autoritatile au avut "mai multe scenarii realizate", unele cu date contradictorii, justificandu-le prin evolutiile "salbatice" ale vremii. In acest moment, se asteapta ca debitul Dunarii sa atinga 13.500 metri cubi pe secunda pana pe 22 mai. Continuarea in Gandul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Sondaj CSCI, institutul controlat de consilierii lui Ponta: Finala prezidentiala se va "juca" intre Ponta si MRU. Conform unui sondaj efectuat de CSCI, finala prezidentiala s-ar disputa intre Victor Ponta si fostul premier Mihai Razvan Ungureanu. Prezidentiabilul PNL, Crin Antonescu, se afla in scadere, atat la capitolul incredere, cat si la intentii de vot. In ceea ce priveste europarlamentarele, sondajul arata ca PSD ar obtine jumatate din mandate. CSCI este controlat de cei doi consultanti politici ai premierului - Bogdan Teodorescu si Dan Sultanescu, scrie EVZ.

Ungaria vrea si ea sa rupa bucati din Ucraina. Premierul Ungariei, Viktor Orban, a cerut drept de autonomie pentru maghiarii din Ucraina. Oficialii europeni, dar si politicienii romani atrag atentia ca s-ar putea reedita scenariul rus din Crimeea. Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a cerut ca Ucraina sa acorde autonomie maghiarilor din vestul tarii. "Statul ungar in ansamblu sprijina cererile de autonomie ale maghiarilor din Transcarpatia", a afirmat Orban. Integral in Adevarul.

Topul celor mai bine platite limb straine din call centerele din Romania. Ce trebuie sa vorbesti pentru un salariu net de 4.000 de lei pe luna. Cei care cunosc limbi "exotice" pot castiga salarii foarte bune intr-un call center din Romania. De multe ori, insa, astfel de angajati nu sunt disponibili in tara si trebuie adusi din strainatate. Cea mai cautata limba pe piata de call center din Romania este rusa, iar vorbitorii de farsi sunt cel mai bine platiti. Si franceza este din nou la mare cautare, potrivit Gandul.

Cum poate rata Romania sansa pe care o ofera cel mai mare laser din lume. Laserul de la Magurele, cea mai puternica infrastructura de acest fel construita vreodata in lume, poate insemna pentru Romania, dincolo de intrarea in elita mondiala a lumii stiintifice si o sansa uriasa de dezvoltare economica pentru zona metropolitana a Capitalei. Problemele uriase de infrastructura ar putea transforma proiectul intr-un esec daca autoritatile vor arata aceeasi lipsa de implicare ca si pana acum, aflam din Romania Libera.

Primarul Robert Negoita a facut praf un milion de euro ca sa arunce in strada persoanele grav bolnave. Dupa ce s-a dovedit ca s-au platit, ilegal, milioane de euro unei firme de salubritate, umfland aberant tarifele de curatenie in sectorul 3, si s-au tocat aiurea banii alocati pentru batrani - ies la iveala alte cazuri despre modul in care se cheltuiesc fonduri publice in adminᅡistratia condusa de Robert Negoita (PSD), sustine Evenimentul zilei.

"Badante": oameni in putere care traiesc o viata de muribund. Viata de calvar a romancelor din Italia. Oficial, un million de romani traiesc in Italia: cea mai mare comunitate de imigranti din aceasta tara. Si cum italienii sunt cel mai imbatranit popor din Europa, romancele au devenit cea mai mare forta de munca in domeniul ingrijirii batranilor. Sunt mame care au ales sa-si paraseasca fii, in speranta ca le vor putea oferi un viitor. Italienii le numesc "badante". Continuarea pe StirileProTv.ro.

E plebiscitul benefic democratiei sau dimpotriva? Elvetienii au fost chemati sa participe la un referendum pe diverse teme, intre care introducerea unui salariu minim pe economie. Si in alte tari, oamenii si-ar dori ca opinia lor sa joace un rol mai mare in deciziile responsabililor politici. Este insa plebiscitul o binecuvantare pentru democratie? Continuarea pe Deutshe Welle.