Scandalul asistentelor pensionate fortat "Managerul a refuzat sa ma angajeze si mi-a spus: <>". Trei asistente medicale de la Spitalul Municipal din Ramnicu Sarat se lupta cu managerul pentru a fi reangajate. In majoritatea spitalelor, insa, vor pleca acasa doar angajatele care doresc sa se pensioneze. Ecaterina Pitrinjel, 62 de ani, face parte dintre cele 4.000 de asistente medicale care ar fi trebuit sa se pensioneze in baza unei legi intrata in vigoare in aprilie, anul acesta. Pentru ca aplicarea legii ar afecta grav activitatea spitalelor, Guvernul a revenit cu o ordonanta prin care asistentele care doreau sa ramana in activitate o puteau face pana la varsta de 65 de ani. In cele mai multe spitale din tara, asistentele medicale au abandonat intocmirea dosarului de pensionare si au revenit la munca, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

"Regele" escrocilor are la activ 21 de condamnari pentru inselaciune. Mihai Clipea (62 de ani) este cel mai cunoscut escroc din Brasov. "Clipici", asa cum ii spun anchetatorii, a reusit sa pacaleasca sute daxe oameni, dar de fiecare data cineva i-a venit de hac. "Clipici" si-a petrecut 26 de ani in puscarie si de fiecare data cand a fost eliberat a promis ca se face baiat cuminte. Totusi, nu a putut sta departe de vechile obiceiuri. Cea mai recenta isprava s-a petrecut anul trecut. Desi se afla in libertate de aproximativ un an, nu s-a putut abtine: s-a recomandat drept consilierul unui reprezentant al administratiei pubice locale din Brasov si a cerut, de la mai multi batrani, cate 250 de lei pentru urgentarea unor acte care sa faciliteze indexarea pensiilor. Politistii au aflat despre noua isprava si l-au retinut, in mai 2013. A fost judecat in stare de arest, iar saptamana aceasta a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru inselaciune. Sentinta este definitiva, iar Clipea nu va beneficia de eliberare conditionata, deoare este recidivist, anuntaAdevarul.

Sova anunta autostrada care ar putea sa fie facuta din banii din acciza la combustibili. Ministrul Transporturilor, Dan Sova, sustine ca tronsonul de autostrada Targu Neamt-Targu Mures ar putea fi realizat din banii obtinuti din acciza la combustibili, introdusa la 1 aprilie, in timp ce finantarea pentru tronsonul Ungheni-Iasi-Targu Neamt va fi asigurata din Fondul de Coeziune. Dan Sova a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi, ca tronsonul de autostrada Targu Neamt-Targu Mures va fi realizat din banii obtinuti din acciza la combustibili, introdusa la 1 aprilie, el apreciind ca lucrarile ar putea fi terminate pana la inceputul anului 2019. "Tronsonul Targu Mures-Targu Neamt costa foarte mult si este si foarte dificil de facut, pentru ca este prin munte. Am propus premierului si vom analiza in guvern ca finantarea sa fie asigurata din acciza introdusa la 1 aprilie. Din acciza se ajunge la incasari anuale de 500 de milioane de euro. Este foarte posibil sa introducem aceasta bucata de autostrada pe acciza", a declarat ministrul Dan Sova, informeazaGandul.

Cine este milionarul din spatele scandalului retetelor fictive de la Fundeni. Proprietarul lantului de farmacii prin care medicii de la Institutul Clinic Fundeni au decontat retete false in valoare de 7,5 milioane lei este cel mai bogat om de afaceri din Sibiu, medic de profesie. Lantul de farmacii "Reteta", despre care procurorii spun ca a intermediat decontari frauduloase din bani destinati bolnavilor de cancer, apartine celui mai bogat om din Sibiu, Ilie Vonica, medic ginecolog-obstetrician de profesie. Ilie Vonica a absolvit cursurile Universitatii de Medicina Timisoara in 1982 si zece ani mai tarziu a deschis o policlinica in Sibiu 1992. In prezent, numele sau este foarte cunoscut pe piata serviciilor si produselor medicale din Romania, dar si in domenii precum vanzari auto si imobiliare, scrieRomania Libera.

DW: Cine-i poate raspunde lui Nigel Farage? Romania va fi mereu fragila in fata unor atacuri ale antiimigrationistilor occidentali, daca nu va reusi sa regaseasca sensul vietii in comun si demnitatea statorniciei. Am asistat la un interviu uimitor la CNN al primului ministru Victor Ponta. Ziaristul Richard Quest a insistat sa obtina o replica a sefului guvernului de la Bucuresti privitoare la declaratiile insistente ale lui Nigel Farage impotriva imigrantilor din Romania. Pentru a schita contextul, sa amintim ca Nigel Farage spusese ca e un motiv de ingrijorare sa ai vecini romani si, intrebat apoi ce diferenta este intre romani si nemti (sotia lui se trage din Germania), a raspuns cu subinteles: "Stiti care este diferenta!". Ulterior, intr-o "scrisoare deschisa", Nigel Farage a incercat sa combata acuzatiile de rasism, explicand ca nu se refera la romani ca atare, ci la numarul mare de infractiuni comise de resortisantii din Romania, anuntaDeutsche Welle.

Andrei Chiliman, primarul independent al Sectorului 1: "Mi-e mila de fostii mei colegi care cer voturi mintindu-i pe cetateni ca as mai fi membru PNL, dupa ce m-a exclus Antonescu". D-le primar Chiliman, sunteti un om obisnuit sa poarte si sa castige competitii electorale. Cum ati caracteriza campania electorala care tocmai se incheie, pentru alegerile europarlamentare? - Remarc o scadere dramatica a nivelului discursului competitorilor politici. Sa ma scuze cititorii dvs., dar, uneori, in aceasta campanie, am senzatia ca politicienii din asa-zisele partide mari ii trateaza pe romani ca pe niste redusi mintal. Minciuni gogonate, insulte grosolane, tumbe politice executate peste noapte, ori comportamente politice infantile ca in campania asta, eu n-am mai pomenit. De altminteri, si eu am fost subiectul unei minciuni gogonate. Integral inEVZ.

Cum arata cea mai mare sala polivalenta din Romania. A costat 88 de milioane de lei. Sala Polivalenta din Cluj-Napoca va fi inaugurata la jumatatea lunii septembrie, fiind cu cele 7.300 de locuri, cea mai mare astfel de sala din Romania. Sala Polivalenta din Bucuresti are 5.300 de locuri. Valorarea totala a investitiilor a fost de 88 de milioane de lei, cu circa 30 de milioane mai mult decat estimarea initiala. Lucrarile la construirea celei mai mari sali polivalente din Romania vor fi terminate in 15 septembrie, la patru ani de la demararea proiectului. Lucrarile au fost sistate in urma unui proces castigat de firma care a pierdut licitatia. Costul estimat la inceperea proiectului, 56 de milioane de lei, a fost depasit, ajungandu-se la 88 de milioane de lei. Sala are 7.300 de locuri pentru public, capacitatea putand fi marita pana la 10.000 de locuri pentru evenimente speciale, iar spectatorii vor avea la dispozitie 445 de locuri de parcare si o piateta pentru intrarea publicului dinspre Splaiul Independentei. Sala va fi inaugurata din luna octombrie a acestui an, cu un concert James Blunt. Sala multifunctionala de sport din Cluj-Napoca va gazdui competitii si antrenamente pentru sporturile: karate, judo, handbal, gimnastica, scrima, box, baschet, fotbal in sala, badminton, arc, aikido, tenis de camp, tenis de masa insa va putea gazdui si concerte sau evenimente culturale, scrieAdevarul.