Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, l-a atacat dur pe Crin Antonescu, intr-o declaratie acordata cotidianului gandul.info, numindu-l pe liderul liberalilor "lichea", "om lipsit de substanta" si "chiulangiu".

Ion IliescuFoto: Agerpres

"Este o lichea si un om lipsit de substanta si prezenta politica serioasa. Nu mai avea niciun fel de autoritate nici in partid, nici in societate. S-a angajat cu o mare responsabilitate pe un drum periculos. Si-a incheiat cariera politica Crin Antonescu. Absolut. Nu mai are credit nici in PNL, nici in societate. Cu aceasta a luat sfarsit drumul sau de om in politica", a declarat Iliescu, pentru gandul.

Fostul presedinte spune ca Antonescu s-a comportat la fel si ca parlamentar, "era un chiulangiu si un om care nu era deloc prezent.

"Intr-o vreme s-a creat cuplul Ponta - Crin care promitea si a fost o perioada buna pentru el. A dat cu piciorul acestei aliante si prin aceasta si-a demonstrat si inconsistenta si superficialitatea totala asa ca a primit ceea ce merita. Drumul lui in politica s-a incheiat", a adaugat Ion Iliescu.

Fostul sef de stat nu crede ca Iohannis are vreo sansa sa castige presedintia Romaniei, fiind vorba de "o varianta superficiala": "Nici vorba sa fie candidat la prezidentiale. E bun pentru Sibiu, mai departe lumea nu l-a vazut nu il cunostea si s-a dovedit fara consistenta".

In opinia sa, "Victor Ponta are drumul deschis spre candidatura la Cotroceni, ceea ce probabil nici nu ii prea convine. Va fi obligat sa mearga in cursa prezidentiala".