Un plan bine ticluit: cum a predat Crin Antonescu puterea in PNL. Postul de prim-vicepresedinte, miza viitorului congres. Renuntarea lui Crin Antonescu la statutul de prezidentiabil pare a fi ultima etapa dintr-o strategie in cinci pasi de transfer de putere, care a mai inclus iesirea de la guvernare, demisia din fruntea Senatului si demisia din fruntea PNL. Presedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a iesit sambata intr-o conferinta de presa, anuntata cu doar doar doua ore inainte, si a declarat ca abandoneaza cursa prezidentiala. Antonescu si-a motivat gestul, scurt, invocand urgentarea procedurilor de unificare a dreptei care sa nominalizeze un prezidentiabil unic. Continuarea in Adevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cum se pozitioneaza taberele din PNL dupa retragerea lui Antonescu. Majoritatea organizatiilor PNL merg pe mana lui Klaus Iohannis la Congresul de la fi nalul lunii iunie. Norica Nicolai ar dori si ea sa candideze la sefi a partidului, au declarat surse liberale. Anuntul lui Crin Antonescu de a renunta la interimatul din functia de presedinte al PNL, dar si la candidatura de la prezidentiale, i-a luat prin surprindere pe liderii PNL. Cei mai surprinsi au fost chiar apropiatii lui Crin Antonescu. Printre ei, capul de lista pentru europarlamentare al PNL, Norica Nicolai, fostul sef al campaniei electorale al PNL, Marian Petrache, sau liderul PNL Vrancea, Nini Sapunaru, au declarat surse din PNL. Voci din PNL sustin ca inclusiv Norica Nicolai ar lua in considerare o candidatura la sefia partidului, potrivit EVZ.

Victoria dreptei la prezidentiale presupune o unificare autentica. Se poate oare doar cu PNL si PDL, cu Johannis, insa fara MRU? Dar fara Traian Basescu si adeptii sai din PMP? Rezultatele europarlamentarelor si gestul de curaj si reala inteligenta politica al liderului demisionar al PNL, Antonescu, de a renunta la sefia partidului sau si la candidatura la prezidentiale i-au turbat pe multi insi de pe malurile Dambovitei cu ambitii politice ori veleitati de Casandra. Noutatile legate de modificarile afectand partea dreapta a scenei politice romanesti i-au determinat sa treaca la acreditarea unor mituri pe cat de convenabile aliantei Ponta-Voiculescu, pe atat de lipsite de substanta. Un comentariu Deutsche Welle.

Cum a fost anexata cea mai importanta zona din Constanta. Portul Tomis, inca o afacere de milioane a gruparii Mazare- Constantinescu-Strutinsky. Portul turistic al Constantei a devenit afacerea privata a clanului Mazare la putin timp dupa ce primarul Constantei le-a dat ilegal cele mai bune terenuri de pe faleza lui Cristi Borcea, Dragos Savulescu si firmei "interpusului" Valentin Ionescu. Evenimentul Zilei a dezvaluit, intr-un material publicat anterior, modul in care Radu Mazare a emis trei dispozitii, in martie 2004, prin care a reconstituit ilegal dreptul de proprietate al familiei Movila, inclusiv cu terenuri situate in portul turistic Tomis. O investigatie EVZ.

Ce servicii medicale sunt gratuite incepand de astazi si care sunt platite. Pachetul de servicii medicale de baza intra in vigoare de la 1 iunie. Tot de maine devine obligatoriu si dosarul electronic de sanatate. Pachetul de servicii medicale de baza, care intra in vigoare incepand cu 1 iunie, aduce numeroase modificari. In pachetul de baza au fost introduse consultatii de monitorizare activa prin plan de management integrat pentru bolile cronice cu impact major asupra poverii imbolnavirilor privind: riscul cardiovascular inalt - HTA, dislipidemie, diabet zaharat tip 2, astm bronsic, boala cronica respiratorie obstructiva, boala cronica de rinichi. Continuarea in Romania Libera.

"Eu votez pe doamna, ca e sexul meu". Schita tragicomica a europarlamentarelor in Romania lui Caragiale. 32 de romani vor ocupa pentru 5 ani un scaun in Parlamentul European. Si fiecare va castiga o jumatate de milion de euro. Un motiv suficient de puternic pentru ca in cursa sa se inscrie aproape 600 de candidati. Patru cladiri uriase, din sticla legate printr-un coridor circular lung. Asa arata sediul Parlamentului din Bruxelles. Aici, acum 5 ani am trimis 33 de romani sa ne reprezinte. Cand tragi linie in urma lor au ramas aproape 10 mii de discursuri si peste o suta de proiecte legislative. Dintre toti, in mod deosebit s-a remarcat Adrian Severin, implicat intr-un scandal de luare de mita. Un reportaj Stirile Pro Tv.

Povestea emotionanta a unui tanar care nu se opreste, desi "in Romania lucrurile nu merg asa cum ar trebui". Ziua Internationala a Copilului. Daca intr-o dimineata te-ai intalni pe strada Lastarisului cu Stefan si cainele lui, nimic nu ti-ar da de banuit ca el este nevazator, iar labradorul lui il conduce la liceul Constantin Brancoveanu din Bucuresti. A avut ambitia sa invete intr-o scoala normala, si nu numai ca a reusit, dar este unul dintre cei mai buni elevi din clasa castigand astfel respectul colegilor si profesorilor sai. Tanarul de 18 ani nu vrea sa se opreasca insa aici. Isi doreste sa devina avocat si sa apere drepturile persoanelor ca el. De mai bine de un an si jumatate, si-a gasit si un partener care sa-l insoteasca si sa-i arate drumul spre visul sau: labradorul Klint. Integral in Gandul.