"Famiglia" lui Romeo Stavarache: Cum invartea baronul de Bacau spagile prin trusturi de presa "de casa" si prin seful fondurilor europene din Moldova. Procurorii DNA l-au retinut joi pe primarul municipiului Bacau, liberalul Romeo Stavarache, alaturi de alti doi apropiati ai lui, pentru fapte de coruptie. Acestia au fost dusi, ulterior, in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva. Anchetatorii au explicat in detaliu schema de coruptie implementata la varful Primariei Bacau de catre Stavarache si acolitii sai, Liviu Goian si Liviu Cenusa, patroni din mass-media locala. Stavarache (51 de ani), a fost retinut, ieri, de procurorii DNA Bacau, si este urmarit penal pentru luare de mita, scrie Adevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Scandalul Bercea Mondial. Cum isi fac clanurile turnulete si au milioane de euro, fara sa munceasca o zi. Cazul "Bercea Mondial - Mircea Basescu" readuce in discutie modul in care clanurile de romi si-au facut averi uriase. Fiscul a anuntat ca va verifica firmele detinute de Sandu Anghel. EVZ va prezinta schema evaziunii cu fier vechi. Vorbesc de sute de mii de euro, asa cum vorbim noi de maruntis. Ridica zeci de palate fara noima si fara autorizatie de constructie, au la porti masini luxoase si flutura la petreceri teancuri de zeci de mii de euro, in timp ce mai iau si ajutoare de stat de la primarie. Asa traiesc membrii catorva clanuri din Romania, carora si Politia si ANAFul cu greu le mai fac fata, scrie EVZ.

Ce poate face Ioan Rus la carma Ministerului Risipei. Noul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, intra nu atat intr-un minister al "risipei", dupa cum a afirmat ieri acesta in prima sa iesire publica, cat intr-un minister al marilor tunuri date pe bani publici. Nici n-a intrat bine in paine, si noul ministru al Transporturilor se plange ca este foarte mult de lucru in institutia in fruntea careia a fost numit. In prima sa conferinta de presa sustinuta ieri, conferinta in care Rus a refuzat sa raspunda oricaror intrebari venite din partea jurnalistilor, ministrul a spus ca in institutia pe care o va conduce este foarte mult de lucru si isi propune sa reduca "risipa" atat din punct de vedere al resurselor materiale, cat si umane, scrie Romania libera.

Explicatie-soc: sefa CNA spune ca juca un rol cand a tipat la copii. Dupa ce au fost date publicitatii noi inregistrari cu Laura Georgescu vorbindu-le pe un ton agresiv unor copii de 11 ani, presedinta CNA a furnizat o explicatie halucinanta: totul era "un demers didactic". Solicitata de EVZ sa-si explice comportamentul incredibil de agresiv fata de niste copii de scoala, Laura Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a incercat sa dea o alta perspectiva dialogului ce se aude pe inregistrarile publicate. Sefa CNA sustine ca expresiile de genul "vorbeste, ma, cu toata gura!", "n-ai creier, ba, baiatule!" sau "de ce nu stii raspunsul, fetito?", faceau parte, de fapt, dintr-un rol pe care il interpreta si ca totul este un "demers didactic" in care s-au implicat majoritatea membrilor Consiliului, scrie EVZ.

Cum vrea sa aplice SRI codul rutier pe Internet: calculatoare inmatriculate si perchezitii fortate. Generalul SRI Dumitru Dumbrava a explicat la Comisia pentru Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor, cum vede Serviciul Roman de Informatii reglementarea Internetului in Romania. Potrivit apador.org, Dumbrava sustine ca ritmul cu care se dezvolta amenintarile cibernetice este prea rapid, iar dezbaterea indelungata a Legii privind securitatea cibernetica afecteaza grav securitatea Romaniei. "In fiecare secunda sunt 8 noi utilizatori ai Internetului si 18 victime ale diverselor fraude pe Internet. In 24 de ore se scriu 250.000 de coduri malitioase...", a declarat acesta, scrie Adevarul.

Cat castiga Primaria Constanta din ridicarea masinilor. Masinile parcate neregulamentar in municipiul Constanta sunt ridicate de o firma privata, iar bugetul local se alege cu... praful de pe toba in urma acestui contract. Concret, SC Litoral Connect taxeaza cu 600 de lei soferii indisciplinati, iar intreaga suma se duce in conturile sale. "Valoarea de 600 de lei revine integral prestatorului de servicii SC Litoral Connect SRL", a precizat Madalina Vascu Laciu, director executiv in cadrul Directiei Servicii Publice - Serviciul Sistematizare Rutiera din cadrul Primariei Constanta, la o adresa trimisa de Asociatia Constanta Ia Atitudine, scrie Romania libera.

Cine continua sa minta in cazul Bercea-Basescu? In primavara anului 2011, un procuror de la Parchetul Tribunalului Olt dezvaluia presei ca Mircea Basescu a luat mita 300.000 de euro. Urmarea: procurorul a fost discreditat si a fost sanctionat de CSM. Unii se mai imbata cu apa rece. Presedintele a declarat ritos ca nu are niciun amestec in dosarele penale ale fratelui sau si a cerut, teatral, oricui ar sti ceva, sa-l denunte, dar de aici nu ar trebui sa ne grabim a trage concluzii. Ceva ramane totusi necurat si ar fi momentul ca aceste lucruri sa iasa la iveala. In 24 martie 2011, ziarul Adevarul publica informatia obtinuta din surse nedezvaluite ca "Mircea Basescu, fratele presedintelui tarii, ar fi fost mituit de Bercea Mondial cu 300.000 de euro", scrie Deutsche Welle.

Povestea nefardata a protestatarului la inaltime: "Traiesc din cosit si din meditatii la mate!". Poreclit "Stegarul de la Universitate", barbatul care a atras atentia intregii Capitale cu protestele din Piata Universitatii are in spate o poveste parca desprinsa din filmele americane. Spune ca a lucrat consultant in Guvern, auditor la Ministerul Administratiei Publice si a terminat Facultatea de Matematica-Informatica din cadrul Universitatii Bucuresti. Dupa ce miercuri si-a strigat nemultumirile in fata Parchetului General cocotat pe un stalp de 20 metri inaltime, Libertatea l-a cautat pe barbatul protestatar de meserie. L-am gasit pe o retea de socializare si a fost de acord sa ne povesteasca in exclusivitate cine e, cu ce se ocupa si de ce iese in strada, scrie Libertatea.