Cine sunt beneficiarii "electoratei". Guvernul Victor Ponta a aprobat in sedinta de saptamana trecuta varianta finala a actului legislativ prin care romanii cu venituri reduse vor putea obtine o reducere a ratelor pentru o perioada determinata. Care sunt avantajele si problemele "electoratei" aflati din Capital.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Informatii incendiare din Dosarul "Bercea Mondial-Mircea Basescu". Evenimentul Zilei a aflat ce au declarat in fata judecatorilor doi dintre protagonisti. Din 31 mai, cand Antena 3 a pus pe tapet "Scandalul Bercea Mondial" si pana acum, toata tara a aflat versiunea clanului Bercea si cea a procurorilor DNA. Evenimentul Zilei a aflat informatii care pun intr-o alta lumina o ancheta cu multe semne de intrebare.

Cum a divizat Rusia Europa de Est (I). Criza din Ucraina si tendinta Rusiei de a utiliza gazul natural ca arma politica au creat o bresa fara precedent intre fostele state comuniste. Daca tarile din prima linie, Polonia, Romania si tarile baltice, au avut atitudini ferme fata de anexarea Crimeii si fata de ofensiva Gazprom, in alte state, precum Ungaria, premierul Viktor Orban a facut o intoarcere la 180 de grade, devenind, din adversar al actiunilor Rusiei, un sustinator "pragmatic" al Moscovei. Comentariul integral in Romania Libera.

Cata sanatate a mai ramas gratuita. Lista serviciilor medicale pentru care romanii trebuie sa scoata bani din buzunar. Ultimele actualizari aparute pe site-ul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate stabilesc ce servicii medicale nu vor mai fi decontate din bugetul de Sanatate. Dreptul romanilor de a primi asistenta medicala de calitate se supune principiului cat platesti, atat primesti. Care sunt vestile rele, dar si cele bune in materie de servicii medicale, aflati din Evenimentul zilei.

Comentariu: Riscantul summit al UE. Intalnirile la varf ale UE se impart tot mai des in micute formule de compromis politic. Si totusi, de aceasta data, sefii de stat si de guverne au trecut granite noi. Un risc, crede Christian F. Trippe. Chiar si schimbarile dramatice se produc lent in UE. Numirea noului presedinte al Comisiei Europene este un exemplu de lentoare decizionala, deloc straina Bruxelles-ului. Un comentariu Deutsche Welle.

Conflict in PSD pentru scaunul lui Ponta. Presedintele executiv Liviu Dragnea si senatorul Dan Sova poarta un razboi in interiorul partidului pentru succesiunea in fruntea PSD. Desi ambii vor sa aiba un rol central in campania prezidentiabilului Victor Ponta, intrei cei doi nu exista nicio comunicare, dovada fiind mesajele contrare date despre activitatea partidului, scrie Gandul.

Cum era profesorul Klaus Iohannis. Ce spun fostii colaboratori si elevi despre presedintele PNL. Proaspatul presedinte al Partidului National Liberal a predat fizica timp de 14 ani la mai multe scoli din municipiul Sibiu, devenind apoi inspector scolar general adjunct, inspector scolar si ulterior primar al Sibiului. Fostii colaboratori ai lui Klaus Iohannis, din anii in care acesta era profesor de fizica, isi amintesc cu placere de perioada cand au lucrat cu proaspatul presedinte al PNL. Integral in Adevarul.