Santajul lui Voiculescu il tine in tara. Se pregatea mogulul Antenelor sa plece inainte decizia finala in dosarul ICA? Dan Voiculescu nu are voie sa paraseasca tara fara acordul procurorului dupa ce ieri, a fost pus sub control judiciar pentru a se evita comiterea altor infractiuni. Voiculescu a fost anuntat ca este inculpat intr-un dosar de santaj. Interesant este ca, prin punerea sub control judiciar a lui Voiculescu, se repeta scenariul din cazurile Gigi Becali si Sorin Ovidiu Vantu. In acelasi timp, sistemul judiciar s-a asigurat ca nu va avea un nou caz Nicusor Constantinescu. Baronul PSD din Constanta nu vrea sa se mai intoarca in tara, declarandu-se grav bolnav, noteaza EVZ.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

O saptamana plina pentru Justitie: Inculpari, arestari, ani grei de inchisoare. Saptamana aceasta a inceput, in domeniul Justitiei, aproape banal, cu retinerea a doi inspectori scolari si a unei profesoare din Arad care ar fi primit mai multe sume de bani pentru ca niste absolventi de liceu sa ia examenul de bacalaureat. A evoluat insa spectaculos, cu anuntarea, marti, a extinderii sechestrului asigurator din dosarul ICA, punerea sub urmarire penala a lui Dan Voiculescu intr-un nou dosar, de santaj, si condamnarea definitva a fostului "baron" de Arges, Constantin Nicolescu, la noua ani si jumatate de inchisoare cu executare. O sinteza realizata de Curs de guvernare.

Cat dureaza un drum Bucuresti-Constanta cu noile trenuri de mare viteza ale CFR. Calatorii spun ca au trait un "miracol". Cosmarul drumului cu trenul pana la mare a fost spulberat vineri. In Romania, a fost stabilit un record national de viteza, pe calea ferata: 160 de kilometri pe ora pe tronsonul Bucuresti-Constanta. In sfarsit, avem 4 trenuri care vor parcurge distanta pana la mare in doar doua ore. Daca francezii stabileau un record de viteza cu 7 ani in urma, astazi a venit si randul nostru, ce-i drept la scara mica. Si Romania are incepand de vineri 4 trenuri de viteza care circula, deocamdata, doar in sezonului estival si numai pe ruta Bucuresti Nord - Constanta. CFR promite calatorilor cu aceasta ocazie ca ii va duce la mare in doar doua ore, anunta StirileProTv.ro.

Ecumenismul in politica. Cel mai interesant proiect politic al momentului, fuziunea PNL-PDL pare a fi pus in pericol de "dogmatismul" unor militanti. Este ecumenismul posibil? Confesiunile crestine dezbat de multa vreme fara sa ajunga la vreu rezultat. O dorinta sincera exista, dar ea este mereu pusa la incercare de exigentele partenerilor intotdeauna imposibil de indeplinit. Schimband ce e de schimbat, relatia PNL-PDL pune probleme asemanatoare. In cazul lor miezul "dogmatic" se afla in evenimentele din vara lui 2012. Continuarea pe Deutsche Welle.

"Tu semnezi mereu la fel?" Cum isi justifica CNADNR amenzile pentru rovinieta, vechi de peste 3 ani, cu "martorul de serviciu" Turcu. Doi soferi s-au adresat Gandul, sustinand cu documente ca s-au trezit executati silit in aprilie 2014, pentru ca in urma cu peste 3 ani au circulat fara rovinieta in afara localitatii, in zile si cu masini diferite. Cei doi sustin ca nu au fost informati niciodata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) ca au fost amendati, iar acum s-au trezit direct executati silit, ceea ce implica costuri duble fata de amenda propriu-zisa. Marea neclaritate este insa "martorul de serviciu" al CNADNR, un anume Turcu Mihai, care a reusit urmatoarea performanta: el a atestat, in zile diferite, ca un agent al CNADNR a incercat sa le inmaneze amenzile celor doi soferi, la domiciliu, insa nu i-a gasit acasa. Integral in Gandul.

Omul care nu exista! Sclav pe o plantatie din Dobrogea, dupa 18 ani de puscarie. Si-a ispasit pedeapsa, dar mai are o cruce de dus. In penitenciar avea insa o identitate. Acum n-are nici acte. Daca moare, n-o sa stie nimeni cine este! Cazul omului fara identitate, care si-a petrecut o treime din viata in spatele gratiilor, in EVZ.

PNL a ramas cu 1 milion de euro restante dupa europarlamentare. Cat cantaresc datoriile la negocierea fuziunii cu PDL. Predoiu: "Noul partid le va prelua". Campania pentru europarlamentare a lasat toate partidele cu restante contabile, singurii care nu au ramas cu datorii fiind candidatii independenti. Dupa ce au tras linie in urma alegerilor din 25 mai, trezorierii PNL au iesit cel mai prost. Liberalii au un minus de 4,6 milioane de lei, mai bine de 1 milion de euro, datorii care ar urma sa fie preluate de noul partid rezultat in urma fuziunii cu PDL, ramas cu restante de 10 ori mai mici, respectiv 416.000 de lei, scrie Gandul.

Viata privata a doi agenti rusi si razboiul ascuns sub ochii nostri. Ce au in comun conturile de pe retelele sociale a doi ofiteri de informatii rusi, criza bancara din Bulgaria, meniul online al unui restaurant chinezesc din Occident si conducta de gaz South Stream? Peter, un tanar in varsta de 30 de ani care lucreaza pentru Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) nu se fereste sa posetze fotografii pe retelele sociale: ba cu el insusi (selfie) intr-un lift, ba cu portii de sushi sau de tiramisu, pe Instagram. Continuarea in Adevarul.