Realitatea TV a prezentat vineri seara noi interceptari din dosarul Bercea Mondial- Mircea Basescu. Potrivit postului TV, o interceptare telefonica aflata in dosar arata ca Izaura Anghel i-a spus tatalui sau, Bercea Mondial, ca avocatul familiei, Pavel Abraham, i-ar fi promis bani.

Sandu Anghel: Ti-a spus Abraham ca daca va primi 30 de zile se prezinta el?

Izaura Anghel: Da, dar mi-a spus: Nu se stie. Si mi-a mai spus: Imi dai mie toate filmarile si ti-l scot basma curata. Si ca va scoate si banii.

Postul de televiziune mai precizeaza ca banii oferiti drept mita se recupereaza doar daca autodenuntul este formulat inainte ca infractiunea sa fie comisa, or in acest dosar membrii familiei Anghel au sesizat autoritatile la mult timp dupa ce presupusa mita ar fi ajuns la Mircea Basescu.

Realitatea TV sustine ca interceptarea ar veni in sprijinul declaratiilor facute de intermediarului Marian Capatana, care a afirmat in fata judecatorilor ca Dan Voiculescu ar fi oferit un milion de euro pentru atragerea presedintelui in scandal.

Potrivit sursei citate, o posibila explicatie privind provenienta acestor bani ar putea veni din declaratia data de Marian Capatana in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti:

"In martie - aprilie 2013 a venit la mine acasa Anghel Florin si a vrut sa-mi dea 200.000 de euro. Mi-a spus ca a primit de la Dan Voiculescu la el in birou suma de 1.000.000 euro".

Cazul Bercea Mondial- Mircea Basescu

Amintim ca Mircea Basescu este acuzat ca, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Capatana, pentru a interveni la judecatori sa dispuna o solutie favorabila in dosarul in care Sandu Anghel era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot. Mircea Basescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Anchetatorii sustin ca, in schimbul banilor, Mircea Basescu ar fi promis ca va interveni la judecatori sa dispuna fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.

"La inceputul anului 2011, dupa ce fata de tatal denuntatorului s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, denuntatorul i-a remis unui intermediar suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urma si in schimbul promisiunii ca banii vor fi remisi mai departe lui Basescu Mircea, pentru ca acesta sa intervina pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal denuntatorului si a altor cereri incidente in respectiva cauza", au scris procurorii in ordonanta de retinere.

Ulterior, pentru ca Bercea Mondial nu a fost pus in libertate, Florin Anghel i-a dat alti 350.000 de euro lui Marian Capatana, in acelasi scop.

Florin Anghel i-ar fi dat cei 600.000 de euro lui Marian Capatana din 20 februarie 2011, data la care Bercea Mondial a fost arestat, si 22 februarie 2012, data la care a fost condamnat de instanta de fond, Tribunalul Olt, la sapte ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru tentativa de omor calificat.

Din suma totala de 600.000 de euro remisa de denuntator intermediarului, Basescu Mircea a primit suma de 250.000 de euro in schimbul promisiunii ca, prin influenta pe care o are asupra magistratilor, poate obtine o solutie favorabila pentru tatal denuntatorului, adica va obtine fie o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate", se mai arata in ordonanta de retinere.

Marian Capatana este acuzat ca din cei 600.000 de euro pe care i-ar fi primit de la fiul lui Bercea Mondial, si-a insusit 350.000 de euro, pentru ca "a mijlocit remiterea banilor".