Comentariu DW: Nicio amenintare pentru Putin. Sanctiunile occidentului par sa-i fi pus pe jar pe oligarhii rusi, stie Serviciul German de Informatii Externe (BND). Cu toate acestea, la Moscova, nu se va schimba nimic. Nici cursul politic, nici conducerea - apreciaza Roman Goncharenko. Serviciul German de Informatii Externe (BND) ar fi descoperit ca intre cei mai influenti oameni politici ai Rusiei si elita economica a tarii ar fi inceput o lupta apriga. Marea miza: influenta asupra presedintelui Vladimir Putin, noteaza publicatia germana "Der Spiegel". Oligarhii rusi se tem pentru afacerile lor, pentru vilele lor de pe Coasta de Azur si pentru miliardele depuse in conturi din occident. Il vor convinge ei, acum, pe Putin sa lase garda jos? Vor organiza ei un puci pentru a-l inlatura de la putere asa cum s-a intamplat in '64 cu seful Partidului Comunist, Nikita Hrusciov? Cine isi imagineaza asemenea scenarii e naiv, scrie Deutsche Welle.

ActualitateFoto: Colaj foto

Mesajul socant al guvernatorului regiunii Cernauti pentru romanii care refuza mobilizarea: "Daca nu va convine, plecati din Ucraina!". Guvernatorul regiunii Cernauti, Roman Vanzuriak, le-a cerut romanilor care protesteaza fata de mobilizarea pentru razboi sa deblocheze drumurile, avertizand ca ordinea in care se va face mobilizarea nu va fi influentata la presiunea strazii, potrivitAdevarul. "Astazi, soarta intregii tari (si a regiunii Cernauti, de asemenea) se decide in zona unde are loc operatiunea antiterorista, si nu pe autostrazile din Bucovina. Am un mesaj si pentru cei care pe fondul disperarii sotiilor si mamelor alimenteaza sentimente anti-ucrainene in regiune. Daca militati impotriva integritatii teritoriale a statului aveti optiunea de a merge in Rusia sau in orice alta tara in care sa traiti mai bine decat in Ucraina", a avertizat Vanzuriak, intr-un mesaj publicat si pe pagina sa de Facebook.

"Seriful" Tumer, noul sultan al legumelor si fructelor din Romania. Unul dintre cei mai importanti importatori de legumefructe, Seyhan Tumer (34 de ani), cetatean turc stabilit in Romania, este in centrul unei mega-anchete de evaziune fiscala. Din primele date ale procurorilor DIICOT, valoarea prejudiciului este de 24 de milioane de euro. Seyhan Tumer s-a impus pe piata importurilor de legume si fructe dupa ce rivalii sai, membrii familiei Yuksek, au intrat in atentia procurorilor DNA pentru fapte de coruptie. El a profitat de acest lucru si si-a extins afacerile, in special cu marile lanturi de supermarket-uri. Procurorii DIICOT spun ca "Seriful" a pus la punct o retea de societati comerciale interpuse, firme fantoma, pentru sustragerea realilor beneficiari de la plata TVA si a impozitului pe profit, dezvaluie EVZ.ro

Rechizitoriul DNA in dosarul "Duicu". Procurorii confirma din nou ca seful CJ Mehedinti facea trafic de influenta in Palatul Victoria. DNA sustine si in rechizitoriul prin care l-a trimis in judecata pe seful CJ Adrian Duicu ca seful CJ Mehedinti a facut trafic de influenta in Palatul Victoria. Procurorii DNA spun ca Duicu si-a folosit influenta in sensul ca i-a cerut sefului Politiei Romane sa-l mentina pe Constantin Ponea, seful Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti in acesta functie. In schimb seful Politiei a promis ca va interveni pentru ca Duicu sa scape de dosarul de incompatibilitate. DNA mai sustine si ca traficul de influenta facut de Duicu a reusit, adica a avut o finalitate prin mentinerea lui Constantin Ponea in functie, potrivit gandul.

Romania, sub stare de urgenta? Ponta a dat o ordonanta la fiecare 72 de ore. De la instalarea in fruntea Guvernului, Victor Ponta si-a pus semnatura pe nu mai putin de 250 de ordonante de urgenta. Dintre acestea, doar doua au fost atacate de Avocatul Poporului la Curtea Constitutionala. Daca impartim cele 250 de ordonante de urgenta semnate de premierul Ponta la numarul de saptamani scurse de la investire, obtinem, in medie, mai mult de doua pe saptamana. Abuz sau Romania s-a aflat constant, in acesti ultimi doi ani, "numai in situatii extraordinare, a caror reglementare nu poate fi amanata" (citat din Constitutie, alineatul care stabileste in ce conditii poate adopta Guvernul ordonante de urgenta)? Mai degraba prima varianta, daca ne uitam la detalii precum acela ca, in tot acest timp, guvernele Ponta au fost sustinute in Parlament de o majoritate mai mult decat confortabila, scrie Romania libera.

Dan Dungaciu: Europa si Rusia sau dragoste in vremea holerei. "Indiferent cum vor arata sanctiunile economice finale, momentul a fost deja pierdut. Ezitarea europeana a dat prilejul la reevaluari. Moscova a castigat timp, iar diplomatia rusa a lansat deja mesajele de rigoare - toate menite sa adanceasca pana euroatlantica", scrie directorul Institutului de Stiinte Politice al Academiei Romane, Dan Dungaciu, intr-un editorial pentru ziarul "Adevarul". Mult jinduita unitate "in cuget si simtiri" a Europei - clamata de unii - a fost mai degraba o naivitate sau un exercitiu de "wishful thinking". Din pacate, pe fiecare pachet de posibile sanctiuni - piete de capital, tehnica militara etc. - se opun cel putin trei actori europeni semnificativi. De fiecare data, altii! Singura unanimitate europeana este aceasta: sectorul energetic si livrarea de gaz sa nu fie afectate!

Gigi Becali vrea sa-l distruga pe singurul doctor care i-a pus diagnosticul corect. Pentru a obtine intreruperea pedepsei, Mogulul din Pipera a adunat in jurul sau un grup de "somitati medicale" care i-au exagerat boala. Un singur medic s-a incapatanat sa sustina ca, pentru suferinta lui, Becali nu are nevoie sa paraseasca penitenciarul. Intre timp, patronul Stelei, aflat in permisie, a recunoscut ca a jucat teatru. De altfel, el a fost declarat "apt de munca" pentru academia de fotbal detinuta de nasul sau, Gheorghe Hagi. Acum, pe acest doctor cinstiti vor sa se razbune atat Gigi Becali cat si ceilalti medici care l-au "imbolnavit" mai grav de cat e in realitate, scrie Evenimentul zilei (editia tiparita)