Marea miza in batalia pentru Cotroceni. Cum se da, matematic, lupta intre Ponta si Iohannis. 18,3 milioane de romani au drept de vot, dintre acestia insa putin peste 10 milioane s-au implicat in ultimii 14 ani, constant, in luarea deciziei legate de numele presedintelui. Trei runde prezidentiale au avut, in linii mari, aceeasi prezenta care se anunta, pana in momentul de fata, si in acest an: putin peste 10 milioane de votanti, ceea ce face din 5 milioane - 5,2 milioane de voturi (de cate ar avea nevoie castigatorul si cu cate a fost instalat presedintele in ultimele alegeri) o tinta obligatorie pentru cei care vor ajunge in runda finala, scrie Gandul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Lectie de incompetenta a functionarilor: Femeia cu pensie de 430.000 de euro. Eugenia Briscaru, pensionara din 2003, traieste de o luna un cosmar din cauza functionarilor Casei Judetene de Pensii, care au lasat-o, in iulie, fara bani. Dupa ce a fost nevoita sa se mute din judetul Mures in Alba, femeia a cerut si transferul pensiei. Din acest moment, functionarii s-au intrecut in incompetenta, calculand, initial, o pensie de 2 milioane de lei, apoi una in care au facut sa dispara 7 ani de vechime, potrivit Adevarul.

Ponta, presa si modelul Putin. Ce-ar putea urma dupa o victorie a lui Victor Ponta in alegerile prezidentiale? Nu e greu de ghicit. In materie de presa e posibil sa fie bine ca romanii sa se imbrace gros. Romania nu e nici prima, nici singura tara ex-comunista afectata de coruptie la nivel inalt. Nu e singurul stat supus la grele incercari de baroni locali, de oligarhi, retele de securisti si masinariile lor dezinformatoare, tragand din toate tevile unor televiziuni manipulatoare cu impunitate, in masura in care n-au deasupra lor instante de control al audiovizualului demne de acest nume. Un comentariu Deutsche Welle.

Dosarul ICA, la final. Ce il asteapta pe Dan Voiculescu la termenul de luni. Dosarul in care Dan Voiculescu este judecat pentru spalare de bani in cazul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare(ICA) va fi reluat luni, 4 august, cand instanta ar putea finaliza dezbaterile. Gandul va prezinta profilul judecatorilor, procurorilor si avocatilor care se vor infrunta in sala de judecata. In acest dosar Dan Voiculescu a fost condamnat pe fond la cinci ani de inchisoare acum el fiind judecat in apel, ultima cale de atac. Continuarea in Gandul.

Interviu cu Oana Schmidt-Haineala: Procurorul general are dreptul sa infirme solutiile gresite din dosarele lui Bercea Mondial. Vicepresedinta Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt-Haineala (39 de ani), crede ca pana la sfarsitul acestei luni "vom sti exact cum au fost instrumentate dosarele privind pe Bercea Mondial si membrii familiei sale si vom decide ce masuri sunt necesare". Haineala aminteste ca aceste dosare pot fi redeschise in situatia in care, potrivit noului Cod de Procedura Penala, un judecator confirma redeschiderea, in termen de 3 zile de la emiterea ordonantei respective, iar procurorul general are dreptul sa infirme eventualele solutii gresite adoptate in dosarele ce-l privesc pe Bercea Mondial. Integral in Romania Libera.

Eugen Sandica, "Ingerul inimilor de copii", vine sa opereze in Romania. Numele lui apare pe toate site-urile si forumurile mamicilor care isi impartasesc experientele despre cresterea copiilor: Doctor Eugen Sandica, un roman care a ajuns sa conduca Clinica de Chirurgie a Malformatiilor Cardiace din Centrul pentru Boli Cardiace Congenitale din Herz- und Diabeteszentrum Bad Oeynhausen. E un oras la circa 120 km de Dortmund, Germania. Acolo, medicul chirurg Eugen Sandica face minuni cu inimioarele bolnave ale copiilor sositi din Romania. Si le da dreptul la fericire parintilor care-si vad micutii scapati de pericolul iminent al unui stop cardiac. Un interviu EVZ cu dr. Eugen Sandica, "Ingerul inimilor de copii".

De la rusi vine... canicula. 37 de grade Celsius la umbra si indice de confort termic peste pragul critic: cum ne protejam. Soarele a reusit, duminica, sa se razbune pentru toate ploile din ultima perioada. Si a dogorat atat de tare incat meteorologii au emis prima informare de canicula din aceasta vara. Moldova, Muntenia si Dobrogea au fiert incet. Au fost si 37 de grade Celsius la umbra. Mult mai periculos: indicele de confort termic a depasit pragul critic. De dogoare nu scapam nici luni. Ba din contra, va fi si mai cald, anunta StirileProTv.ro.