Imperiul lui Dan Voiculescu, daramat de hotia ICA. Mare parte din averea lui Voiculescu a fost pusa sub sechestru sau confiscata. Pentru recuperarea furtului, au fost puse sub sechestru bunuri donate cu opt ani in urma si s-au confiscat bani de la rude. "Confiscatii" lui Voiculescu au devenit brusc ingrijorati dupa ce au vazut pedepsele dictate de Justitie in cazul mogulului media. Jurnalistii Antenei 3 spun ca sediul lor este confiscat, fara sa explice ca imobilul nu este proprietatea televiziunii, ci a Grivco, proprietatile acestei companii fiind cele care vor fi confiscate, potrivit instantei. Integral in EVZ.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Harta mamelor din Romania, judet cu judet, pe axa Vaslui - Timisoara. Moldovenii fac copii, banatenii fac bani. Dupa 1989, natalitatea este in continua in scadere in Romania, anunta Institutul de Statistica, atentionand ca daca vom continua in "trend descendent" vom fi doar 14 milioane in 2050. Romanii se situeaza pe ultimele locuri in din lume la capitolul nasteri la mia de locuitori, iar explicatii exista, spun specialistii, si nu tin de situatia economica, cum am fi tentati sa credem, ci de momentul critic de dupa '89, cand avortul a devenit legal. Ar mai fi ceva, sustin acestia: accesul la educatie si la un alt tip de cariera, notiuni ce s-ar traduce prin regandirea prioritatilor. Evolutia natalitatii confirma ca romanii iau din ce in ce mai greu decizia de a avea copii. O analiza Gandul.

In ce conditii ar invada Vladimir Putin Ucraina. Presedintele rus Vladimir Putin se afla intr-o situatie atat de nefavorabila pentru el cum nu a mai fost nici la preluarea conducerii tarii, chiar daca increderea rusilor fata de liderul de la Kremlin se afla la cele mai inalte cote. Aceasta stare l-ar putea impinge pe liderul de la Kremlin sa ia decizii disperate in cazul Ucrainei. In tara este presat pe de-o partea de tabara dura care il indeamna sa intervina militar in Ucraina pentru a-i ajuta pe separatisii pro-rusi aflati sub asediu si pe de alta parte de multi oligarhi si oficiali care ii reproseaza ca a mers prea departe si au inceput sa simta efectele. Continuarea in Adevarul.

Dosarul fraudarii referendumului la Cluj, pierdut intre instante. Fiul vitreg al fostului ministru al Apararii, Corneliu Dobritoiu, judecat pentru fraude la referendumul din 2012, are toate sansele sa scape basma curata, scrie Evenimentul Zilei.

Iohannis isi asteapta lansarea in cursa pentru Cotroceni. Alianta Crestin-Liberala isi anunta luni prezidentiabilul, dupa mai multe amanari si cercetari sociologice. Klaus Iohannis este favoritul in sondaje, dar nu-l asteapta nici o campanie usoara, nici una lipsita de emotii. Potrivit sondajului realizat de liberali, diferenta dintre liderul PNL si prezidenᅡtiaᅡbiᅡlul PDL, Catalin Predoiu, ar fi de aproape 20%. In barometrul democrat-liberal diferenta ar fi mai mica, dar confirma aceeasi realitate: romanii il prefera pe Iohannis in fata fostului ministru de Justitie, noteaza Romania Libera.

Atentie unde mancati pe litoral: carne expirata de mai bine de patru luni, peste stricat si pizza cu viermi in meniul turistilor. Cinci terase din sudul litoralului si o patiserie din Constanta au fost inchise temporar de catre inspectorii de la Protectia Consumatorilor, dupa ce au fost descoperite mai multe nereguli, intre care alimente expirate de luni bune sau neetichetate, la care se adauga si mizeria de nedescris in bucatarii, aflam din Capital.

Locul de poveste din inima Banatului. O casa "trista" si veche de 300 de ani, transformata intr-o adevarata bijuterie. In Banatul imparatesei Maria Terezia, asa cum era cunoscut odata, au ramas comori ale celor adusi pe vremuri sa colonizeze locul: unguri, italieni, francezi si svabi. Banatul a fost si este cel mai cosmopolit loc de tara si asta se vede in case frumoase, traditii felurite si bucatarie diversificata. Prea putini sunt insa cei care au inteles ca mostenirea trebuie pretuita, pastrata si aratata. Un reportaj Stirile Pro Tv.

Ucraina: asediu, in loc de armistitiu. Incetarea focului propusa de separatistii pro-rusi in Ucraina nu este luata in considerare de trupele fidele guvernului de la Kiev. Dimpotriva, atacurile armatei asupra orasului Donetk, un bastion al rebelilor, au castigat in intensitate. Noul "premier" al auto-proclamatei Republici Populare Donetk, Alexandr Zakarsenko, a propus sambata un armistitiu in schimbul stoparii ofensivei armatei ucrainene. Dar, in loc ca trupele Kievului sa accepte oferta separatistilor, orasul Donetk, cu o populatie de un milion de locuitori inaintea inceperii ostilitatilor, este supus unui bombardament intens. O analiza Deutsche Welle.