A început bătălia pentru Novorossia. De unde până unde se întinde noul teritoriu pe care-l vizează Kremlinul. Putin vorbeşte pentru prima dată despre crearea unui stat în sud-estul Ucrainei, iar pe teren separatiştii şi soldaţii ruşi câştigă oraş cu oraş în faţa armatei ucrainene, lăsată singură de Occident. Academia Rusă de Ştiinţe va publica o istorie a Novorossiei, entitate ce a început să fie construită pe timpul Ecaterinei cea Mare. Integral in Adevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

România se bate pentru locul de comisar pe Politici Regionale. Surse de rang înalt au declarat pentru România liberă că Dacian Cioloș nu mai are șansa de a obține un nou mandat. România liberă poate confirma în urma discuțiilor cu oficiali de rang înalt că este vorba despre Corina Crețu, iar portofoliul vizat este cel al Politicilor Regionale, ocupat în prezent de austriacul Johannes Hahn, care gestionează Fondul European de Dezvoltare Regională și care reprezintă o treime din bugetul european. Romania Libera sustine si că Dacian Cioloș a pierdut orice șansă de a continua în Comisia Europeană.

Rusia, ameninţările antidemocratice şi iluziile vestului. Liderii europeni i-au dat Kremlinului o săptămână să-şi schimbe cursul în Ucraina, înainte de a impune Rusiei noi sancţiuni. Germania e de acord. Dar e oare de ajuns? Ce urmăreşte de fapt Putin în Ucraina şi-n afara ei? Între vorbele dure ale demnitarilor de la Bruxelles la adresa agresiunii ruse în Ucraina şi faptele moi ale UE se cască un abis nu tocmai lesne de cartografiat şi explicat. Maniheismul dictatorilor şi mişcărilor totalitare le repugnă în mod natural liderilor occidentali. Şi societăţilor deschise. Un comentariu Deutshe Welle.

Ordonanţa traseismului, bazată pe motive false. Liderii celor trei asociaţii ale aleşilor locali, cu toţi oameni ai PSD, i-au cerut lui Liviu Dragnea ordonanţa traseismului, dar fără a se consulta şi cu ceilalţi membri de conducere. De asemenea, în comunele în care Dragnea spune că majorităţile nu funcţionează, nu există, de fapt, niciun blocaj. Vicepremierul Liviu Dragnea a motivat că ordonanţa de urgenţă care le permite temporar aleşilor locali să treacă de la un partid la altul s-a născut ca urmare a unor sesizări venite din partea "structurilor asociative ale autorităţilor adminsitraţiei publice locale", ce reclamau faptul că în unele consilii judeţene şi locale nu se mai pot constitui majorităţi. Continuarea in Adevarul.

Novorossiya. Prestigioasa jurnalistă americană Anne Applebaum, laureată a premiului Pulitzer şi soţia ministrului polonez de Externe, Radek Sikorski, argumentează într-un text de opinie publicat în Washington Post nevoia Europei de a se pregăti de război. Principalul motiv este un concept încă abstract pentru publicul larg, „Novorossiya”, care a fost folosit deja de două ori de către Kremlin în declaraţii cu privire la conflictul din Ucraina: prima dată, în aprilie; a doua oară, vineri. Pe scurt, este vorba despre refacerea unei regiuni istorice din vremea Imperiului Ţarist, care cuprindea aproximativ o treime din actualul teritoriu al Ucrainei - sud şi est, scrie Gandul.

Codruț Sereș: "Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Dan Voiculescu la GRIVCO, în 2009" Fostul ministru al Economiei și om de încredere al lui Dan Voiculescu, susține că președintele PNL, Klaus Iohannis, minte când spune că nu s-a întâlnit cu patronul GRIVCO, în 2009. Sereș a fost martor ocular. "Victor Ponta știe foarte bine că nu am fost niciodată la GRIVCO. El a fost omul de lângă Mircea Geoană. Îl provoc pe Ponta să aducă orice probă, oricât de mică sau indirectă care să dovedească faptul că eu am fost la GRIVCO. Nu am negociat nimic cu Victor Ponta, el a fost un personaj secundar. Nu am avut nicio treabă cu niciun lucru care se numește Grivco. Am aflat după multă vreme ce-i aia Grivco", a spus Klaus Iohannis, în data de 26 august 2014. Continuarea in EVZ.

Bancile din Romania au gasit "angajatul" perfect. Munceste 365 de zile pe an fara pauza, insa mai are de invatat limba romana. Daca sunati la banca sau la compania de telefonie mobila va raspunde un robot. Acesta reuseste sa inteleaga o buna parte din ceea ce spuneti. Dar daca apelati la expresii complicate, care nu sunt in programul lui, robotul va transfera la un operator in carne si oase, pana cand isi completeaza vocabularul. Maria este angajatul perfect. Poate sa munceasca 24 din 24, 7 zile din 7 fara concediu sau pauza de masa. Este un program care a fost "angajat" de o banca din Romania sa le raspunda clientilor, aflam de pe StirileProTv.ro.

Nonsens: Autorităţile se laudă cu programe precum "Cornul şi laptele" pentru creşterea natalităţii. Politicile sociale incoerente şi lipsite de viziune au accelerat trendul descendent al natalităţii de după 1990. În 2013, în România s-au născut cei mai puţini copii de la al doilea război mondial încoace. Anual, numărul nou-născuţilor din România scade cu mii sau chiar zeci de mii. Despre prăpastia în care se rostogolesc statisticile natalităţii vorbesc specialiştii în demografie de ani de zile. Se scriu studii, rapoarte, lucrări, se fac recomandări. Fără rezultat, cifrele ignoră grijile experţilor şi continuă să scadă, noteaza Romania Libera.

Trei romani gasiti morti in Italia, in decurs de o saptamana. Politistii nu vad o legatura intre cazuri. Un roman de 43 de ani a fost gasit mort, cu o rana in zona capului, in locuinta lui din nordul Italiei. Este al treilea conational descoperit fara viata in Peninsula in ultima spatamana. Dar, politistii nu au depistat o legatura intre cazuri. Langa cadavrul romanului din nordul Italiei a fost gasit un pistol folosit pentru sacrificarea animalelor. Se stie ca barbatul a lucrat in trecut ca macelar. Anchetatorii urmeaza sa stabileasca acum daca a fost impuscat sau si-a luat zilele, potrivit Stirile Pro TV.