Directorul INSCOP dezminte existenta unor "sondaje secrete". Stefureac: "Ploua cu manipulari". Directorul INSCOP Research a dezmintit faptul ca institutul pe care il conduce ar fi derulat un sondaj in care Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidentiale, apare pe locul al treilea. Existenta unor sondaje secrete a fost mentionata ieri de catre cotidianul Ziua Veche. A inceput sa ploua cu manipulari prin sondaje. Astazi aflam de la Ziua Veche ca INSCOP ar fi facut un sondaj in luna august. Datele publicate nu apartin INSCOP!", a declarat Remus Stefureac, pentru Adevarul Live.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

DW: Putin, Andropov, Ceausescu si apararea democratiilor. Fascinata ca de sarpe, buna parte din lumea occidentala isi tine rasuflarea si asteapta un cat de mic semn concesiv din partea lui Vladimir Putin. In Tara Galilor, liderii NATO s-au strans, plini de compasiune, in jurul presedintelui ucrainean Petro Porosenko. E vorba de omul a carui tara a ales democratia, enervand atat de rau Moscova incat Rusia a dezmembrat-o si a implicat-o intr-un razboi. Acestei tari, liderul de la Kremlin i-a administrat mai nou o catusi de putin suprinzatoare infrangere militara. Anterior, tancurile Rusiei cotropisera estul Ucrainei, ocazie cu care Moscova a incalcat o suma de tratate internationale si si-a batut joc, din nou, de dreptul international si de ordinea postbelica europeana, noteaza Deutsche Welle.

Salvator de vieti la 17 ani. Povestea impresionanta a tanarului care a acordat primul ajutor la accidentul din Constanta. O poveste impresionanta a iesit la iveala dupa accidentul infiorator, produs la Constanta. Un pieton a fost lovit mortal si alti patru grav raniti in centrul orasului, de o masina al carei sofer a suferit un infarct in timp ce era la volan. La fata locului era din intamplare si un tanar de 17 ani, voluntar la SMURD - Targu Mures. Adolescentul a vazut ce s-a intamplat si a sarit imediat sa le acorde victimelor primul ajutor. El i-a salvat viata soferului, dar nu se considera un erou. In primele secunde de dupa producerea accidentului, pietonii loviti de masina scapata de sub control striga disperati dupa ajutor. Sunt intinsi pe trotuar si pe strada si incearca sa se dezmeticeasca, informeaza stirileprotv.ro.

Marirea si decaderea industriei romanesti de aparare. Europa a fost leaganul a doua Razboaie Mondiale. De fiecare data, o criza survenita in regiunea centrala sau est-europeana a prins ca intr-o menghina Romania. Din punct de vedere militar, apararea prin forte proprii a prezentat dificultati majore, in conditiile unei "treziri" tarzii a industriei, la noi, abia in zorii modernitatii statale, problema fiind dezbatuta de planificatorii militari chiar si in anii interbelici. Aceasta situatie a impus crearea unui sistem de aliante care sa suplineasca, intr-o maniera decisiva, neajunsurile generate de pozitia geopolitica si geostrategica, de insuficienta fortelor militare pregatite, dar si de lipsa unor echipamente militare moderne, scrie Adevarul.

Fata nevazuta a cuibului interlopilor. "Noi, puscariasii, am urcat pe o treapta superioara voua, mediocrilor". Liderii lumii interlope din Romania, sefi temuti de clanuri, au ajuns vedete pe internet. Ei au pagini oficiale, transmit mesaje publice si posteaza fotografii din celula. Mii de fani ii urmaresc online si le "apreciaza" activitatea. Interlopii au copiat obiceiul vedetelor din muzica autohtona sau chiar al politicienilor. Au mai multe profiluri pe Facebook cu numele lor, multe concepute de fani, si aleg sa-l marcheze pe cel propriu prin nume de genul "Alex Velea Official". Astfel, mafiotii si-au creat mai multe pagini personale in mediul virtual, dar si varianta oficiala, cum ar fi "Nutu Camataru (Ion Balint Adevarat)". Fratii Camataru, Ion si Vasile Balint, si fratii Corduneanu, Costel si Adrian, sunt sefi de temut in lumea interlopa, dar in mediul online sunt vedetele cu multi fani: 5.000 de prieteni si alte mii de persoane care le urmaresc activitatea pe site-ul de socializare. O singura poza aduna chiar si 1.400 de aprecieri si sute de comentarii, dintre care multe sunt de genul "adevaratele valori", "Regii Romaniei" etc. Si in mediul virtual al Facebook- ului, ca si in lumea reala, Ion Balint, zis Nutu Camataru, aflat in acest moment in detentie la Penitenciarul Rahova, este "Regele", noteaza EVZ.

Primaria care vinde la licitatie masinile ridicate de pe strazi, cu preturi de la 299 de lei. Lista masinilor si starea lor. Primaria Arad vinde la licitatie publica 79 de autovehicule ridicate de pe strazi, marea majoritatea cu defectiuni, iar preturile de strigare pornesc de la 299 de lei si ajung la 3.000 de lei, in total estimandu-se ca se vor incasa 62.000 de lei. Potrivit unui anunt publicat, vineri, de Primaria Arad, in data de 22 septembrie va avea loc o licitatie publica in depozitul Biroului de Ridicari Vehicule, unde se vor vinde 79 de masini ridicate de pe strazi fie pentru ca pareau abandonate, fie pentru ca erau parcate ilegal. Municipalitatea spera sa castige aproximativ 62.000 de lei din vanzarea masinilor, suma fiind calculata luandu-se in considerare preturile de pornire, insa preturile de vanzare pot fi mai mari, informeaza Gandul. Lista masinilor scoase la licitatie si starea lor poate fi consultata aici.

Masini cu lipici la hoti. 14 autoturisme sunt sparte zilnic in Bucuresti. Mare atentie unde va parcati masinile, se fura ca in codru pe strazile Capitalei! Zilnic, in Bucuresti, 14 autoturisme sunt sparte de hoti. De la genti si telefoane uitate pe banchete, pana la oglinzi retrovizoare, toate le fac cu ochiul infractorilor. In jumatate de an politistii au numarat aproape 3.600 de furturi, dar numai 200 de hoti prinsi. Unei femei i s-au furat oglinzile de la masina de 15 ori in decurs de trei luni. Disperata, femeia a recurs la solutii hilare pentru a-i tine departe pe hoti. "Mi le-am spart singura cu ciocanul. Si asa mi le-au furat. La un moment dat mi le furam singura, cand ma dadeam jos din masina le bagam in geanta", spune Adriana Antipa. Paguba e mare. O singura oglinda costa mai bine de 500 de lei. Hotii nu se dau insa in laturi nici de la capturi marunte, noteaza digi24.ro.