Istoria post-decembrista a afacerilor rusesti in Romania. Umbra lui Putin in economia romaneasca. Desi Romania si Rusia nu sunt chiar "prietene", marimea pietei si forta de munca foarte calificata au facut ca o serie de conglomerate ruse, fie de stat, fie private, sa se extinda in tara noastra. Adevarul va prezinta cum si-au derulat rusii afacerile in tara noastra. Lukoil, care a iscat in ultima saptamana un scandal de proportii, este cea mai mare prezenta rusa in tara noastra. Grupul rus detine in Romania rafinaria Petrotel de la Ploiesti si a treia retea de benzinarii ca intindere, cu 300 de statii de alimentare.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Parlamentarii cascaval. 150 de milioane de euro. Cu atat sunt platite de stat companiile parlamentarilor care fac direct afaceri cu institutiile publice din Romania. Pe primul loc in clasamentul alesilor care au incheiat astfel de contracte se afla un deputat PSD din Constanta, apropiat al lui Radu Mazare, care castiga, "din gunoi", peste 8,4 milioane de euro pe luna. Gandul va prezinta topul deputatilor si senatorilor care si-au adjudecat cele mai banoase contracte finantate din bani publici, scrie Gandul.

Politica externa a Romaniei. Rusia nu are nevoie de o relatie cu Romania. Institutiile ar veghea la orice derapaj al viitorului presedinte. Principalii candidati la presedintie sunt destul de vagi in privinta obiectivelor lor in relatia cu Rusia si in ce termeni vad relatia cu Moscova in contextul actual din regiune. Atunci cand aceasta tema apare in programele electorale, este tratata in sabloanele auzite in ultimul deceniu, fara a detalia in mod clar cum ar putea fi construita "o relatie pragmatica". O analiza Curs de guvernare.

CSM seamana cu CNA. S-a creat impresia ca, in sanul CSM, magistratii manifesta optiuni politice prea vadite, care pun in pericol echidistanta puterii judecatoresti. CSM are, printre altele, rolul de a-i proteja pe magistrati de presiunile politice care s-ar exercita asupra lor prin diverse mijloace. Decizia cea mai recenta a fost aceea de a sesiza inspectia judiciara in cazul declaratiilor facute de Victor Ponta privind ancheta de la Lukoil. Ulterior, se pare ca sesizarea a fost extinsa si la declaratiile presedintelui Traian Basescu si la cele ale lui Varujan Vosganian. Un comentariu Deutsche Welle.

Atentie la buzunare! Sutii au descoperit "portita" legala de a fenta puscaria. O problema grava cu care se confrunta politistii la ora actuala este institutia impacarii, cea mai noua metoda a infractorilor de a scapa de catuse. In ultimul an, furturile din buzunare au luat o amploare fara precedent la nivelul intregii tari. Sutii s-au intors de pe meleaguri straine, mult mai specializati, si cu sete de bani castigati usor. Bucurestiul ramane raiul hotilor de buzunare. Continuarea in EVZ.

Europol a calculat cate genii criminale exista pe Internet. Virusii creati de ei ei au impins un roman la sinucidere. Filmele ne-au obisnuit atat de mult cu imaginea boss-ilor care controleaza organizatii criminale incat am crede ca astfel de indivizi exista la tot pasul. Politistii spun insa ca sunt mai putini decat ne-am astepta. "In jur de 100": aceasta este cifra oficiala a boss-ilor criminalitatii informatice din intreaga lume. Geniile malefice ale lumii infractionale au fost numarate de Europol, biroul de Politie al UE, iar cifra a fost avansata de Troels Oerting, seful Centrului impotriva Criminalitatii Organizate, intr-un interviu la BBC, citat de Stirile Pro Tv.

Povestea tanarului care acuza politistii ca l-au batut cu bastoanele, ca pe vremea Militiei. Marian Duta a fost lovit cu pumnii, picioarele si cu bastoanele de agenti ai Sectiei 5, pe motiv ca ar fi dat muzica tare. Martorii spun ca echipajele ar fi incurcat adresele. Cazul este cercetat de procurori. Un tanar din cartierul bucurestean Chitila sustine ca a avut parte de un weekend ce aminteste de vremurile intunecate ale Militiei comuniste. Marian-Gabriel Duta (34 de ani) acuza ca a primit o bataie sora cu moartea din partea unor politisti de la Sectia 5, din Capitala, scrie EVZ.