"Dupa ce a amenitat Statele Unite pentru filmul The Interview (cu James Franco si Seth Rogen), Phenianul are acum o noua suparare, scrie Adelin Petrisor intr-o postare pe blogul sau. Jurnalistul arata ca regimul nord-coreean a fost deranjat de difuzarea interviului realizat de el cu Shin Dong-hyuk si de vizita acestuia la Buzau, astfel ca ambasadorul nord-coreean a cerut audienta la MAE si a depus un protest oficial, partea nord-coreeana invitand totodata autoritatule romane la un dialog pe tema drepturilor omului.

Adelin Petrisor reaminteste ca Shin e singurul nord-coreean nascut intr-un lagar si care a reusit sa fuga in lumea libera.

Ambasadorul nord-coreean a cerut audienta la MAE si a depus un protest oficial. "In limbaj lemnos, Ministerul de Externe nord-coreean 'si-a exprimat nemultumirea si surprinderea' si a considerat ca marturiile cutremuratoare ale lui Shin 'nu au nicio legatura cu realitatile din R.P.D. Coreeana'. Guvernul de la Phenian a invitat executivul de la Bucuresti la un dialog pe tema drepturilor omului, o superba mostra de umor involuntar", scrie jurnalistul.

Adelin Petrisor prezinta pe blogul sau o scrisoare trimisa directorului general al Societatii Romane de Televiuziune, Stelian Tanase, de catre MAE, in care e transmisa pozitia partii nord-coreene.

La randul sau partea romana a raspuns printr-o scrisoare a Televiziunii Publice in care se arata ca libertatea de expresie este aparata de Constitutia Romaniei si de Conventia europeana a drepturilor omului.