Reteaua politica descoperita de DNA.Prietenii lui Hrebenciuc, prinsi in mafia retrocedarilor. Viorel Hrebenciuc a facut presiuni asupra sefului Consiliului Judetean Suceava pentru a cumpara un conac din bani publici. In afacere au intrat si avocatii lui Tudor Chiuariu. Procurorii DNA au adus o noua acuzatie pentru deputatul PSD Viorel Hrebenciuc in dosarul retrocedarilor frauduloase de paduri. Astfel, potrivit anchetatorilor, Hrebenciuc l-a instigat la abuz in serviciu pe seful Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor. Continuarea in EVZ.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cum au ajuns manualele digitale ale mai marilor Educatiei in scolile de la tara: "Copiii vin flamanzi la scoala, asta le trebuie lor?" Manualele digitale, pe care ar trebui sa invete elevii din clasele I si a II-a, au ajuns, la talpa tarii, in scolile de la sate, mai mult ca o idee iluzorie. Invatatorii vorbesc despre problemele reale ale copiilor - saracia familiilor din care provin multi dintre elevi, lipsa accesului la tehnologie, necesitatea studiului dupa cartile tiparite, dar si despre bolile sistemului, care ii pune, de exemplu, pe unii dascali din mediul rural sa predea la patru clase simultan, scrie Adevarul.

O scrisoare vanduta. Postasul suna luna aceasta de doua ori: o data pentru pensie, a doua oara pentru Ponta. Scandal monstru intre pensionari, PSD, Posta Romana si ACL. Seniorii acuza Posta ca-i sperie cu propaganda facuta de PSD, atasata, printr-un flyer, talonului de pensie. "Klaus Iohannis vrea sa iti taie pensia", scrie in pliantul care a ajuns la o parte dintre romani alaturi de talonul de pensie. Posta raspunde, printr-un comunicat, ca a incheiat un contract cu alianta electorala PSD-UNPR-PC pentru distribuirea de pliante electorale, prin serviciul de marketing direct - distributie neadresata. Integral in Gandul.

Pericol la metrou. Trenurile vechi se dezintegreaza pe linii, iar cele noi se defecteaza des. In doar trei luni, garniturile care au costat 90 de milioane de euro s-au stricat de 17 ori. Conducerea Metrorex minimalizeaza situatia. Povestea detaliata, in Evenimentul Zilei de luni.

Cum si-a atins Ponta obiectivele cu ajutorul ordonantei traseismului. Operatiunea de racolare a alesilor a inregistrat cel mai mare succes in zona rurala, unde dependenta edililor de fondurile guvernamentale este cronica. In acest fel, potentialul electoral al noii constructii politice formate de PNL si PDL, ACL, care a pierdut, potrivit estimarilor partiale, 300 din cei 1500 de primari pe care ii avea, a fost vaduvit de PSD, aflam din Romania Libera.

Sondaj cu doua saptamani inainte de prezidentiale. Cine intra in turul al doilea si care sunt scorurile candidatilor. Victor Ponta si Klaus Iohannis se afla pe primele doua locuri ca intentie de vot potrivit mai multor sondaje de opinie realizate in primele saptamani ale campaniei prezidentiale. Prezidentiabilul PSD l-ar invinge pe cel al ACL in turul al doilea, cu 55% la 45%, potrivit unui sondaj IRES, citat de Gandul.

Cine sunt juristii tineri care l-au infundat pe "guzganul rozaliu" Hrebenciuc, in dosarul retrocedarilor ilegale. Carmen Dudas, Mihai Topor si Daniel Asaftei sunt juristii bacauani care s-au opus improprietaririi ilegale a lui Paltin Sturza cu 43 de mii de hectare de padure. Dupa doi ani, in plasa procurorilor a intrat o intreaga mafie a retrocedarilor, printre care si deputatii PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam. Continuarea in Adevarul.

Republica Moldova, Georgia si Ucraina ar trebui sa aleaga UE. Rusia continua sa preseze economic fostele tari sovietice, oferindu-le o alternativa - Uniunea Vamala. In ciuda riscurilor, Ucraina, Georgia si Republica Moldova inclina spre Vest si asta este o alegere corecta, deoarece PIB-ul economiei UE este cu mult mai mare, comparativ cu cel al Uniunii Vamale "Rusia-Kazahstan-Belarus" - apreciaza Vasil Jaiani, intr-o analiza facuta in exclusivitate pentru "Forbes" si citata de Deutsche Welle.

Romania a pierdut un tezaur fabulos prin votul parlamentului. Fundatia Gojdu, creata de un filantrop, irosita de politicieni. Emanuil Gojdu, un avocat bogat din Imperiul Austro-Ungar a lasat prin testament, intr-o expresie a uriasei sale generozitati, intreaga sa avere destinata tinerilor romani de confesiune ortodoxa. Peste 5000 de bursieri si-au datorat formarea Fundatiei Gojdu, o elita intelectuala pe care Romania s-a sprijinit si careia ii datoreaza enorm. Continuarea pe Stirile Pro Tv.ro.