Fostul ministru al Mediului Rovana Plumb si-ar fi inmatriculat in Bulgaria o masina, evitand astfel sa plateasca taxa de poluare pentru autoturisme introdusa de Guvern chiar in timpul mandatului sau, realteaza Romania Libera.

  • UPDATE Rovana Plumb a prezentat o dovadă eliberată de ANAF, potrivit căreia taxa de mediu, în valoare de 30.778 de lei, a fost achitată în data de 12.06.2013 cu chitanţa nr. 3510496, potrivit adevarul.ro.

Reporterii Romania Libera au fotografiat masina Audi Q7 in curtea casei Rovanei Plumb iar soferul familiei a confirmat pentru publicatie ca autovehicolul, care are in prezent numere de inmatriculare de Ruse, este utilizat de catre fiul acesteia. Mai multir martori au declarat pentru sursa citata ca acelasi Audi Q7 mai este folosit si de sotul fostului ministru al Mediului.

Rovana Plumb a negat ca ar detine autoturismul Audi Q7 inmatriculat in Bulgaria.

Romania Libera scrie ca autoturismul Audi Q7 pe care-l foloseste familia Plumb a fost cumparat in 2008 si a aparut in declaratiile de avere ale Rovanei Plumb in 2012 si 2013. Pentru ca, intre timp, masina a fost inmatriculata in Bulgaria, schimbandu-si in acte proprietarul, dupa cum se obisnuieste in astfel de cazuri, autoturismul apare in noua declaratie de avere din vara lui 2014 ca fiind instrainat.