Misterul celor sase case ale lui Klaus Iohannis. Unde sunt si cat valoreaza casele candidatului ACL la prezidentiale. Unul dintre cele mai fierbinti subiecte ale campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale 2014 sunt cele sase imobile detinute de Klaus Iohannis si de sotia sa in municipiul Sibiu. Controversele au fost cu atat mai mari cu cat candidatul ACL la Presedintie a fost foarte rezervat in privinta acestui subiect. Pentru a face lumina in acest caz, jurnalistii "Adevarul' au mers pe urmele imobilelor primarului din Sibiu. Citeste mai mult pe Adevarul.ro.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Deutsche Welle: Lupta impotriva coruptiei: o tema fara efecte. Insistenta didactica cu care o parte a presei angajate si asa-numita 'societate civila' au repetat, mereu si mereu, aceleasi lucruri au creat o reactie explicabila de respingere. Acum la finele campaniei electorale am putea anticipa ca tema luptei impotriva coruptiei nu a contat prea tare. Desigur nu putem spune cu certitudine nimic pana cand nu se vor fi inchis urnele, dar daca luam in considerare sondajele de opinie recente, fie si ca simpla orientare, am putea vedea ca intensificarea fara precedent a activitatii parchetelor nu a mutat nimic in preferintele alegatorilor. Este poporul roman insensibil la ideea de justitie? Este el intr-atat de corupt?

Disparitia lui Hrebenciuc din lumea politica, perceputa ca un cutremur printre baronii PSD. Portretul liderului fara functie. Vesti proaste pentru familia Hrebenciuc. Fostul deputat si fiul sau, Andrei, raman in arestul de la Brasov, dupa ce au fost arestati preventiv, pentru 30 de zile, in dosarul retrocedarii ilegale a peste 43.000 de hectare de padure.Trafic de influenta, constituire de grup infractional organizat si spalare de bani sunt acuzatiile pentru care trebuie sa raspunda in justitie atat Hrebenciuc senior, cat si Hrebenciuc junior. Daca vor fi gasiti vinovati, ambii risca 10 ani de inchisoare, informeaza StirileProtv.ro.

Banca Mondiala: Romania, pe locul 48 din 189 de tari in clasamentul Doing Business. Romania ocupa, in 2014, locul 48 din 189 de tari in clasamentul "Doing Business 2015" elaborat de Banca Mondiala, cu un punctaj total de 70,22 puncte. Raportul institutiei financiare internationale analizeaza 189 de economii pe baza a 11 criterii precum demararea unei afaceri, obtinerea unui credit, accesul la reteaua de electricitate si tranzactiile transfrontaliere. Raportul nu acopera insa domenii precum securitatea, stabilitatea macroeconomica sau coruptia, potrivit EVZ.ro.

Heroina, drogul letal al romanilor. Drogurile injectabile sunt responsabile de peste 90% din decesele inregistrate in anul 2013 intre cosumatorii de narcotice, se arata intr-un raport. Portretul robot al consumatorului de droguri il reprezinta barbatul in jurul varstei de 30 de ani. Raportul anual al Agentiei Nationale Antidrog arata ca in 2013,la populatia de 2 milioane de locuitori a Bucurestiului, s-au inregistrat 36 decese (directe si indirecte), iar din restul tarii, cu o populatie de 18 milioane, doar alte 3 cazuri de decese (cate unul in Ilfov, Constanta si Arad). Integral pe RomaniaLibera.ro.

America sanctioneaza axa Moscova-Budapesta: Regimul Orban isi schimba atitudinea sau pleaca. "A pune sub semnul intrebarii democratia si statul de drept din Ungaria este o ofensa la adresa memoriei martirilor din 1956", rostea grandilocvent Gergely Gulyas, vicepresedintele Parlamentului ungar, pe 24 octombrie, la Berlin, scrie in exclusivitate pentru Adevarul, Dan Dungaciu, directorul Institutului de Stiinte Politice al Academiei Romane. Nu toata lumea este insa de acord cu aceasta afirmatie. Pentru unii, gulas-putinismul lui Viktor Orban si alinierea iresponsabila a Ungariei la politica (geo)energetica a Rusiei este, in realitate, ofensa cea mai mare adusa martirilor din 1956 striviti de senilele sovietice.

Facebook, peste 10 ani. Ce vrea sa faca Mark Zuckerberg din reteaua de socializare. Fondatorul si directorul general de la Facebook, Mark Zuckerberg, le-a prezentat angajatilor care sunt planurile sale privind reteaua de socializare pe urmatorii trei, cinci si respectiv zece ani: "Ne vom pregati pentru viitor investind agresiv". Potrivit Business Insider, Mark Zuckerberg si directorul financiar al companiei, Dave Wehner, au anuntat ca in urmatorul an Facebook va face o serie de investitii agresive care sa asigure viitorul retelei de socializare., relateaza EVZ.ro.