Tabloidul CanCan a publicat miercuri seara cateva fotografii de la "o intalnire de criza", dupa cum sustine publicatia, intre Dinu Pescariu, Eugen Bejinariu, Gheorghe Stelian (apropiat al lui Dorin Cocos), personaje cheie din dosarul Microsoft, desfasurata in biroul lui Remus Truica la cateva ore dupa arestarea preventiva a lui Dorin Cocos, Gheorghe Stefan si Nicolae Dumitru.

Potrivit sursei citate, intalnirea a avut loc pe strada Atena, intr-o cladire in care se afla biroul lui Remus Truica (fostul sef de cabinet al premierului Adrian Nastase). Aceasta a durat in jur de o ora si un sfert.

Cancan relateaza ca miercuri, incepand cu ora 12:59, rand pe rand, fostul tenismen Dinu Pescariu, directorul Metrorex Aurel Radu, politicianul Eugen Bejinariu si Gheorghe Stelian (zis Stelu "sageata" lui Dorin Cocos) au intrat in cladirea in cares e afla biroul lui Remus Truica. Primul sosit a fost Dinu Pescariu. Dupa un sfert de ora, acesta a iesit din vila pentru a-l intampina pe Bejinariu, mai arata tabloidul.

Bejinariu, Pescariu si Stelian au parasit cladirea la ora 14:15, au mai discutat cateva minune si in mijlocul strazii, iar in drum spre masini, Dinu Pescariu s-a apropiat de Gheorghe Stelian si i-ar fi soptit ceva la ureche, scrie Cancan. La scurt timp dupa, din cladire a iesit si si Aurel Radu (directorul Metrorex), singurul a carui nume nu este legat de dosarul Microsoft sau de persoane implicate direct in acest dosar.

Remus Truica a venit la birou la cateva minute dupa ce oamenii de afaceri au parasit zona, mai arata sursa citata

Numele lui Remus Truica apare in dosarul licentelor Microsoft. Amintim ca in 16 octombrie, procurorii anticoruptie au facut perchezitii la locuintele fostului ministru Gabriel Sandu, fostului consilier prezidential Dorin Marian, fostului sef al Serviciului de Informatii Externe Catalin Harnagea, la oamenii de afaceri Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, Remus Truica si Nicolae Dumitru, la tatal presedintelui Comitetului Olimpic, Adrian Petrache, precum si la Fundatia Dinu Pescariu, in dosarul Microsoft.

In acest dosar, DNA a cerut avize pentru urmarirea penala a noua fosti ministri - senatorii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Adriana Ticau.

Numele lui Remus Truica si al lui Dinu Pescariu apar intr-o declaratie a unui martor in acest dosar, alaturi de numele omului de afaceri Dorin Cocos.

Potrivit jurnalistei Emilia Sercan, care a realizat o analiza a declaratiilor facute in fata sediului DNA, Eugen Bejinariu este unul dintre martorii-cheie in dosarul Microsoft.

Fostul ministru Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Dorin Cocos si Nicolae Dumitru si primarul din Piatra Neamt Gheorghe Stefan au fost arestati preventiv in dosarul licentelor Microsoft, de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), anunta agentia Mediafax. Decizia poate fi contestata la aceeasi instanta.

Toti patru au fost retinuti in cursul noptii de luni spre marti de procurorii DNA, dupa ce au fost audiati intreaga zi.

Citeste aici si: