DOCUMENTE. Primar spaniol: Am oferit sprijin pentru organizarea unei secții de votare. MAE a refuzat- Digi24
"Noi, nu doar o data, nu de doua ori, ci de trei ori, concret in datele de 8 septembrie, 18 septembie si astazi, pentru a se putea organiza a doua runda de alegeri de duminica, am pus la dispozitia Ambasadei notificarea ca noi suntem la fel ca intodeauna dispusi sa punem la dispozitia autoritatilor romane un colegiu scolar in timp record. Nu intelegem de ce a fost eliminata dorinta noastra pentru ca vecinii nostri romani sa poata vota in interiorul localitatii lor", a declarat pentru Digi24 Pedro Rollan Ojeda, primarul din Torrejon de Ardoz.
In aceasta localitate cu 100.000 de locuitori, aproximativ 10% din populatie este formta din romani. In scrutinurile anterioare in aceasta localitate a existat o sectie de votare.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
(1) Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
Mie mi se par dovezile destul de clare împotriva lui Titus şi lui Viorel şi sunt sigur că primarii italieni şi spanioli ar fi bucuroşi să depună mărturie. Mai rămâne doar întrebarea, cine sesizează organele competente, aşa cum se spune?
Daca li se pare o cheltuiala prea mare pentru a respecta un drept constitutional, atunci pot legifera votul prin corespondenta/electronic si pot da drumul Registrului Electoral.
Poate ar trebui sa cerem cat de multi "arbitrii" straini la "finala"