Primarul unui oras din apropiere de Madrid spune ca a fost refuzat de autoritatile romane cand s-a oferit sa puna la dispozitie sedii pentru desfasurarea alegerilor. Si asta, in conditiile in care in localitate traieste o insemnata comunitate de romani. Primarul spaniol a pus la dispozitia Digi24 si o serie de documente in acest sens.

"Noi, nu doar o data, nu de doua ori, ci de trei ori, concret in datele de 8 septembrie, 18 septembie si astazi, pentru a se putea organiza a doua runda de alegeri de duminica, am pus la dispozitia Ambasadei notificarea ca noi suntem la fel ca intodeauna dispusi sa punem la dispozitia autoritatilor romane un colegiu scolar in timp record. Nu intelegem de ce a fost eliminata dorinta noastra pentru ca vecinii nostri romani sa poata vota in interiorul localitatii lor", a declarat pentru Digi24 Pedro Rollan Ojeda, primarul din Torrejon de Ardoz.

In aceasta localitate cu 100.000 de locuitori, aproximativ 10% din populatie este formta din romani. In scrutinurile anterioare in aceasta localitate a existat o sectie de votare.