"Pe cum ne vedeti azi imbratisati frateste, asa sa ramana imbratisati pe veci toti fratii romani!", a declarat lui Victor Ponta in dezbaterea din aceasta seara de la B1 TV. Citatul este al episcopului Iuliu Hossu care a spus aceste vorbe episcopului ortodox Miron Cristea la Alba-Iulia in 1918. Numai ca acelasi citat fusese folosit de Monica Macovei ca raspuns la atacurile Romaniei TV care sugerau ca nu e un bun roman fiindca e greco-catolica, scrie Mihai Politeanu pe contul sau de Facebook.

Victor Ponta

Victor Ponta: Eu doresc... Dupa intrebarea de ieri, apreciez ca sunteti mai prudent

Se refera la Romania anului 2018. Am invatat si la scoala, o declaratie a unu ardelean extraordinar: daca pentru stramosii nostri romani toate drumurile duceau la Roma, pentru noi romanii ardeleni toate drumurile duc la Bucuresti. Sunteti de acord?

"Pe cum ne vedeti azi imbratisati frateste, asa sa ramana imbratisati pe veci toti fratii romani!".

Klaus Iohannis: Sunt de acord

Victor Ponta: Stiti cine a facut-o?

Klaus Iohannis: Ati avut o intrebare, am raspuns

Victor Ponta: A fost spus de episcopul Iuliu Hossu, care a citit declaratia de unire, episcop greco-catolic care s-a imbratisat cu episcopul ortodox

Daca sunteti de acord cu mine, sunt convins ca Romania va avea in 2018 ce sarbatori.

Monica Macovei:

"Campania lui Ponta continua sa fie abjecta, ticaloasa si primitiva. In urma cu cateva zile, RTV, instrumentul de propaganda al PSD si al lui Ponta, m-a atacat pentru ca sunt greco-catolica, cu sugestia implicita ca nu as fi un bun roman.

Am raspuns acestor mizerii la Iasi, in conferinta de presa (video, mai jos), unde s-a incercat escaladarea subiectului. Vreau sa aduc aminte tuturor ca greco-catolicii reprezinta Scoala ardeleana, greco-catolicii reprezinta pasoptistii, actul Unirii a fost citit de cardinalul Hossu, greco-catolic, Coposu a fost greco-catolic, Iuliu Maniu a fost greco-catolic. Ca atare, e un motiv de mandrie.

Dupa ce a citit actul Unirii, cardinalul Hossu s-a imbratisat cu Miron Cristea, devenit ulterior patriarh al BOR, si a zis: "Pe cum ne vedeti azi imbratisati frateste, asa sa ramana imbratisati pe veci toti fratii romani!"

A impinge campania, deci, in spatiul xenofobiei, sovinismului, intolerantei este nu doar grotesc, este periculos si iresponsabil pentru tara. Ponta este in stare sa dea foc tarii doar pentru ca mafia pe care o reprezinta vrea un mafiot-sef la Cotroceni. Acum le vedem iar fata hidoasa.

Va aduc aminte ca Ponta a mai atacat un contracandidat pe motiv de etnie. Firea, purtatoarea lui de cuvant, a dus mizeria mai departe si a facut afirmatii abjecte cu privire la situatia familiala intima a aceluiasi contracandidat."