Marele necunoscut al alegerilor. Cum arata nehotaratii? Interesant este ca, desi in ultimii 25 de ani s-au incercat multe variante pentru a atrage la vot un numar cat mai mare de nehotarati, nimeni nu a reusit sa-i identifice cu exactitate. Sociologii sustin ca nu se poate face un portret al nehotaratilor sau absenteistilor in functie de varsta, studii, sex sau mediu. Cert este ca alegerile prezidentiale atrag spre vot cei mai multi alegatori, datorita personalizarii scrutinului. Practic, e mai usor si incitant sa alegi intre doi oameni decat intre doua partide. In turul al doilea, unii dintre acei nehotarati sunt cei care au votat candidatii de pe locurile 3, 4, 5, 6 in primul tur, dar care si-au pierdut interesul pentru cei ajunsi in finala. Altii, din contra, nu s-au prezentat in primul tur, dar vor vota in al doilea, scrie Romania libera.

ActualitateFoto: Colaj foto

Interlopul Sile Camataru a revolutionat industria sexului. Prostituata columbianca, marketing agresiv si bordel in Centrul Vechi. Sile Camataru a promis, cand a fost eliberat conditionat, ca va munci onest, fiind grav bolnav. In schimb, a organizat o retea de prostitutie. Gruparea sa avea pana si o sud-americanca, iar serviciile sexuale erau oferite chiar in "buricul" Capitalei. Piesa de rezistenta a retelei de prostitutie era formata dintr-o prostituata mulatra din Columbia, racolata de Adrian Panduru, zis "Limba". Initial, acesta reusise sa convinga trei femei de culoare din Columbia sa lucreze pentru reteaua Camataru, dar apoi doua s-au razgandit. "Le-am facut viza pe un an de zile la ambasada si gata, le-am luat cu mine, leam cumparat pe negrese...sa moara mama, fabrica mea de bani," se lauda Limba, potrivit EVZ.ro.

Parlamentar german, despre afirmatiile lui Ponta: "O minciuna crunta". Romanii din Germania pot vota si in afara consulatelor si a ambasadelor. Victor Ponta a declarat, in dezbaterea cu Klaus Iohannis, ca legislatia germana nu permite organizarea de sectii de vot in alte locuri decat consulate si ambasade. "Este o minciuna crunta", a declarat in exclusivitate pentru "Adevarul" Bernd Fabritius, parlamentar german, care a transmis si ca Ministerul German de Externe a contactat recent Bucurestiul pentru a-l informa ca are dreptul sa ceara sectii in alte locuri. Totodata, exista si un precedent extrem de mediatizat care arata ca, de fapt, legislatia germana permite amplasarea de sectii de vot in alte locuri: in vara, turcii din Germania au votat la Stadionul Olimpic din Berlin si in centre de conferinte din alte mari orase germane. De fapt, niciuna dintre sectiile de vot infiintate de turci nu s-a aflat in sediul unei misiuni diplomatice, ci numai in astfel de locatii alternative. ''Este o minciuna crunta. Este cunoscut ca exact contrariul este adevarat. Nu exista nicio lege care ar interzice amplasarea unor sectii de votare oriunde aceasta ar fi posibila din punct de vedere organizatoric", a explicat pentru "Adevarul" Bernd Fabritius.

Scrisoarea deschisa a filosofului Mihai Sora pentru romani: "Cu Ponta presedinte, vom avea o Romanie a furtului generalizat, a imposturii si incompetentei". Dragii mei prieteni, Citind acest articol, veti intelege cat de periculoasa este venirea lui Victor Ponta la putere, cat de periculoasa este ascensiunea lui politica. Victor Ponta este pupilul lui Ion Iliescu. Este continuatorul legitim (si legitimat) al lui Ion Iliescu. Cu un Victor Ponta Presedinte al Romaniei, ne indreptam spre o Romanie a furtului generalizat, o Romanie a imposturii guralive si dezordonate, o Romanie a incompetentei si a nerusinarii, in care oameni fara nicio calificare, oameni care si-au cumparat sau au furat diplome universitare - ajungand, astfel, in pozitiile-cheie ale magistraturii, ale mediului academic, economic sau politic -, acesti oameni corupti, lipsiti de scrupule, lipsiti de caracter, se vor afla la carma tarii noastre, se arata in scrisoarea deschisa a lui Mihail Sora publicata in Revista 22.

Mesajul fiului lui Ion Ratiu pentru Victor Ponta. "Tatal meu nu ar fi sustinut niciodata candidatura lui Ponta. Ion Ratiu a visat o Romanie libera". Dupa ce ieri Victor Ponta a postat pe pagina lui de Facebook ca, in 1990, atunci cand a votat pentru prima data in viata lui, a votat cu Ion Ratiu, unul dintre fii regretatului om politic i-a dat premierului o replica usturatoare. "Un singur lucru ar trebui sa fie foarte clar, Ion Ratiu nu ar fi sustinut niciodata candidatura lui Victor Ponta la Presedintia Romaniei. Ion Ratiu a visat o Romania libera, prospera si democratica, o Romanie cu un respect adevarat pentru statul de drept", a scris Nicolae Ratiu pe pagina de Facebook Ratiu Center for Democracy, potrivit Gandul.

Punctul de frontiera al abuzurilor de la granita Europei "Sultanul" din Vama Siret care cerea spaga favoruri sexuale. Seful unei vami de la frontiera Uniunii Europene a fost sutinut in functie de superiori, desi pe numele lui erau zeci de reclamatii. Ancheta DNA a dezvaluit abuzurile inimaginabile ale comisarului Nelu Fediuc. Declaratii socante intr-un rechizitoriu al procurorilor DNA privind coruptia de la frontiera, in care erau implicati ofiteri de rang superior. Este vorba de cazul comisarului Nelu Fediuc, fostul sef al Sectorului Politiei de Frontiera Siret. Acesta a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru luare de mita, influentarea declaratiilor si abuz in serviciu. Este cel de-al doilea dosar in care ofiterul a fost trimis in judecata, scrie EVZ.ro