Deutsche Welle: Voturi cu miros de tamaie pentru Ponta. Inca de la inceputul anilor "90, o buna parte a preotilor si ierarhilor crestin-ortodocsi s-au implicat in politica. Pe de o parte, pentru a sluji in felul acesta nationalismul gaunos predicat de Vadim Tudor si PRM. Pe de alta parte, pentru a se opune si pe cai politice retrocedarii bisericilor si proprietatilor ce au apartinut Bisericii Greco-Catolice. Este stiut ca mare parte din clerul ortodox e stapinit si azi de un nationalism adesea agresiv, care nu are nimic comun nici cu patriotismul, nici cu pretuirea valorilor morale " un fel de valoare adaugata care sa compenseze slabirea credintei printre enoriasi.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Analiza care arata cum unda de soc a votului din diaspora s-a propagat la parintii ramasi acasa, cu efecte neasteptate asupra zilei de duminica. Incepand cu primul tur de scrutin, s-a discutat intens in spatiul public despre votul romanilor din diaspora. Sociologul Dumitru Sandu, profesor la Universitatea din Bucuresti, a analizat pentru Gandul votul din 2 noiembrie si a ajuns la concluzia ca romanii din diaspora cantaresc in ecuatia alegerilor mai greu decat pare la prima vedere. De foarte multe ori, ei influenteaza votul rudelor si al prietenilor ramasi de acasa, iar in localitatile unde exista un numar important de romani plecati intr-o anumita tara, votul de aici tinde sa-l reproduca pe cel din diaspora.

R.Moldova ar putea deveni noul front al războiului gazelor dintre Rusia şi UE, scrie presa din SUA. Republica Moldova ar putea deveni noul front al războiului gazelor dintre Rusia şi Uniunea Europeană, scrie UPI, o agenţie de ştiri din Statele Unite, la scurt timp după Parlamentul European a ratificat joi Acordul de asociere cu Chişinăul. În contextul în care Parlamentul European a ratificat joi Acordul de asociere cu R.Moldova, comisarul UE pentru Extindere, Johannes Hahn, a declarat că cetăţenii moldoveni trebuie să se bucure de aceeaşi libertate şi stabilitate ca toţi ceilalţi cetăţeni ai statelor UE, relateaza RomaniaLibera.ro.

Nevoiasilor din Deva le-a trecut foamea cand au auzit de munca in folosul comunitatii. Cati din ei au pus mana pe lopata. Cand au auzit ca e rost de munca, le-a trecut foamea. Desi suna surprinzator, la Deva numarul nevoiasilor care solicitau ajutorul cantinei sociale s-a injumatatit. Primarul i-a conditionat: pentru o portie de mancare cei interesati ar trebui sa lucreze in folosul comunitatii 30 de ore pe luna, adica mai putin de doua ore pe zi. Drept urmare, din cei 400 de asistati, numai 200 au pus mana pe lopata, informeaza StirileProtv.ro.

Povestea profesorului care a învins binomul Stat-BOR şi a anulat metodele de impunere a Religiei în şcoli. După 20 de ani în care ora de Religie a fost un curs de la care elevii puteau absenta doar prin cerere, un părinte, profesor de Filosofie, a învins sistemul, cu ajutorul CCR: Religia va deveni în sfârşit un opţional. Religia nu mai poate fi materie obligatorie, ci doar un opţional pentru care părinţii trebuie să depună cerere pentru ca micuţii lor să îl urmeze. Aceasta este decizia Curţii Constituţionale a României (CCR), luată cu unanimitate de voturi şi făcută publică miercuri seară. La baza acestui verdict se află un părinte, Emil Moise, profesor de filosofie în Buzău care se bate în instanţe cu Biserica de mai mulţi ani. Citeste mai mult pe Adevarul.ro.

Proxeneta lui Sile Cămătaru s-a sinucis de frica pușcăriei. Chiar în ziua în care era stabilit termen la Tribunal în noul dosar de proxenetism al interlopului, una dintre acuzate s-a aruncat de la etaj. Presiunea în cazul celor incriminaţi în noul dosar de proxenetism al lui Sile Cămătaru pare să fie foarte mare. Una dintre femeile suspectate, Lucia-Estera Schwartz (41 de ani), s-a aruncat, ieri dimineață, în jurul orei 03.00, de la fereastra apartamentului. Ea stătea la etajul 6, într-un bloc din Sectorul 4. Mama femeii a chemat medicii prin 112, scrie EVZ.ro.

Scandal medical în Marea Britanie. Un dentist a tratat mii de oameni cu instrumente nesterilizate. Mii de oameni din Marea Britanie riscă îmbolnăviri grave după ce au fost trataţi de un medic dentist care a fost suspendat pentru grave încălcări ale normelor de igienă, relatează TVR, citat de RomaniLibera.ro. Totul a început anul trecut, când poliţia s-a sesizat după moartea unei paciente a doctorului. Acum câteva luni, un pacient l-a filmat pe ascuns cum folosea instrumentar nesterilizat şi nu se spăla pe mâini între intervenţii. Când imaginile au ajuns pe internet şi în presă, medicul a fost suspendat.