"Unul dintre motivele invocate de Finante pentru neexecutarea hotararilor este ca nu se pot vinde imobile la pret bun de piata. Nu trebuie sa le vinzi. Multe institutii se plang ca nu au sedii. Si DNA are nevoie de un sediu mai mare. De ce sa platim chirie sau sa cumparam un sediu? Sunt atatea imobile indisponibilizate care pot fi folosite pentru a fi date institutiilor publice, gradinite, scoli, poate spitale. O sa incerc anul acesta sa verific toate imobilele confiscate in baza dosarelor DNA pentru ca avem nevoie de un nou sediu si am sa fac demersuri sa il primim".
Intrebata daca ar fi interesata de sediul Intact, confiscat de stat odata cu condamnarea lui Dan Voiculescu in dosarul ICA, sefa DNA a precizat ca, din informatiile pe care le are, "bunurile si imobilele confiscate in acel dosar au fost trecute in proprietatea statului. Vom fi atenti cum vor fi gestionate.", a declarat Kovesi pentru Ziare.com.
Kovesi, pentru Ziare.com:
- Parchetul anticoruptie are nevoie de mai multi procurori. "In 4.800 de dosare lucreaza aproximativ 90 de procurori. Tot ce se vede se face cu 90 de procurori. O activitate complexa cu numar redus de procurori.
- DNA a indisponibilizat bunuri si valori de peste 140 de milioane de euro, de la 1 ianuarie pana in 1 octombrie. Bugetul DNA este de 20 de milioane de euro. Ne-am asigurat bugetul pe urmatorii 10 ani cel putin, de aceea sper sa nu fie discutii pentru ca am solicitat o mica suplimentare pana la 25 de milioane de euro
- Nu vrea o lege pentru scurgerile de informatii din dosare deoarece "exista prevederi legale pentru situatiile in care informatii nedestinate publicitatii ajung in posesia publicului, indiferent cum".
Fac pariu ca daca maine faci referendum in tara pentru dublarea salariilor procurorilor de la DNA indiferent de cuantumul actual, ar iesi un rezultat zdrobitor :)
Sanatate si putere de munca!
Si o rugaminte: reluati problema votului multiplu de la referendum coroborand cu cel de acum, de la prezidentiale. Nu inteleg cum localitatea aceea din Teleorman parca, Colonesti sau geva de genul are ataaaat de multi votanti.
Popescu Tăriceanu, la fel ca SRS, avea informaţii confidenţiale despre listarea la bursă a acţiunilor Rompetrol.
Şeful Senatului ar fi încercat să tranzacţioneze acţiuni ale companiei petroliere prin intermediul firmei sale, WBS România.
Cristian Sima susţine că l-a refuzat, explicându-i că este ilegal ceea ce face.
Popescu Tăriceanu ar fi făcut atunci tranzacţia prin firma de brokeraj a lui Attila Verestoy, Eastern Securities.