Rapsodul Tudor Gheorghe (69 de ani) a afirmat, in cadrul unei conferinte sustinute inaintea unui concert la Roman, ca romanii au fost martorii unei mari manipulari in timpul alegerilor prezidentiale 2014 si "au dat peste un presedinte care chinuie limba romana", precizand totusi ca are toata stima pentru presedintele ales Klaus Iohannis, desi in campania electorala l-a sustinut pe candidatul PSD, Victor Ponta, scrie Adevarul, citand activenews.ro.

Tudor GheorgheFoto: HotNews.ro

"In general, romanii spun ce aud ca li se spune. Eu umblu prin toata tara, ma intalnesc cu tot felul de oameni, la toate nivelele. Senzatia mea este putin altfel. Nu-i niciun fel de revolutie. Probabil o sa ne dam seama de ce s-a intamplat si cat de senzationala a fost manipularea asta. Pentru ca a fost o manipulare. Am toata stima pentru domnul Iohannis...", a spus Tudor Gheorghe.

In timpul concertului care a urmat, Tudor Gheorghe a spus, pe scena, ca actualul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, vorbeste "o engleza de vaporean, care acosteaza la Amsterdam si stie sa intrebe unde e strada aia cu felinare rosii", iar rezultatul alegerilor l-a catalogat drept "un blestem": "Ce blestem pe noi, sa avem un presedinte care chinuie limba engleza si acum dam de unul care chinuie limba romana?".

Tudor Gheorghe si-a anuntat sustinerea pentru Victor Ponta in timpul campaniei electorale pentru prezidentiale: "Pe data de 2 noiembrie am votat, alaturi de cateva milioane bune de romani, Victor Ponta. Nu mi-a sugerat nimeni, nu m-a obligat nimeni sa spun acest lucru. Eu cred ca, la ora actuala - si e dreptul meu sa cred asta, la Cotroceni ar fi bine sa ajunga Victor Ponta. Pentru ca este tanar, avem nevoie de un presedinte cetatean roman, tanar, inteligent si, mai ales, viu... Viu!"

Victor Ponta i-a multumit pentru sustinere pe pagina sa de Facebook: "Sustinerea maestrului Tudor Gheorghe ma onoreaza. Va multumesc! Va pretuiesc si va respect enorm pentru ca tineti viu spiritul romanesc, dragostea de limba si mandria noastra nationala!"

Tudor Gheorghe a starnit controverse si in luna august, cand a transmis un mesaj de sustinere postului Antena 3, dupa ce Dan Voiculescu, patronul trustului Intact, a fost condamnat la zece ani de inchisoare pentru spalare de bani. La acea vreme, tatal artistului, Ilie Tudor, fost detinut politic, a refuzat sa impartaseasca viziunea fiului sau si s-a aratat deranjat ca numele sau a fost folosit "in campania de salvare a unui comunist murdar."