Dan Voiculescu, de 1 decembrie: "Nu am avere ascunsa. Sunt un om cinstit". Detinutul Dan Voiculescu a postat pe blog si de 1 decembrie, el dorind sa repete si de Ziua Nationala ca este nevinovat. "La data de 08.08.2014, prin Hotararea nr. 888 s-au dispus investigatii exhaustive, in tara si in strainatate, pentru localizarea averii mele nedeclarate. Pana astazi, 1 decembrie - Ziua Nationala a Romaniei nu au gasit nimic. Si nici nu vor gasi pentru ca asa cum v-am spus, nu am avere disimulata. Pentru mine este important ca voi sa stiti ca sunt un om cinstit. Am scris la Curtea de Apel, la Oficiul National de prevenire a Criminalitatii si Cooperare pentru Recuperarea Creantelor provenite din infractiuni din cadrul Ministerului Justitiei. Am scris la BNR, la Autoritatea Nationala a Vamilor etc. Pana acum, nimic. Va tin la curent pentru ca imi doresc cu adevarat sa se afle odata pentru totdeauna daca Dan Voiculescu este sau nu om cinstit care nu are avere ascunsa", a scris Voiculescu, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Guvernul trebuie sa explice FMI cum va umple gaurile din bugetul pentru 2015. Ce masuri fiscale asteapta girul finantatorilor internationali. Delegatia Fondului Monetar International vine marti la Bucuresti pentru a afla de la Executivul roman cum se va incadra in 2015 intr-un deficit bugetar drastic de mic, 1,4% din PIB, respectandu-si in acelasi timp si promisiunile electorale din 2014. Premierul Victor Ponta si ceilalti oficiali de la Palatul Victoria, care pana acum au vorbit in termeni evazivi despre bugetul de stat pe 2015, ajung incepand de astazi la momentul adevarului. Ei trebuie sa-i convinga pe membrii delegatiei Fondului Monetar International (FMI) si ai Comisiei Europene (CE), sositi la Bucuresti, ca vor acoperi toate gaurile bugetare generate de promisiunile si de masurile electorale, incadrandu-se, in acelasi timp, intr-o tinta de deficit extrem de ambitioasa: 1,4% din PIB, anuntaAdevarul.

Dupa alegeri, cazanul de fasole de 1 decembrie s-a stramtat, iar ciolanul s-a facut mai mic: "Vanghelie nu mai are bani de iahnie, ca i-a tocat Ponta pe toti in campanie". Harta bucuresteana a traditionalei fasole cu carnati, de Ziua Romaniei, a fost aproape la fel de alba ca ninsoarea care s-a asternut peste Capitala. Pomenilor festive le-a apus zodia. Chiolhanurile suprapopulate, cu mancare de popota si muzicanti populari, organizate odinioara de Marian Vanghelie in sectorul 5 si de Neculai Ontanu in sectorul 2 nu mai sunt. La timida fasole din Drumul Taberei, oferita de Rares Manescu, s-a discutat politica si viata. Un expert intr-amandoua, care-si asteapta prietenul caruia i s-a pus pata pe-o fasole de pomana si sta la coada, radiografiaza: cei de la PSD nu mai au bani, ca i-a cam tocat Ponta la alegeri. Politica e ca femeia, cand muncesti 30 de ani de casnicie, ca sa-ti plece nevasta la divort, cu banii, informeazaGandul.

Eroul Marii Uniri, impuscat de catre maghiari. Cea mai controversata poveste legata de Marea Unire din 1918 este a tanarului Ion Arion, considerat "martirul Unirii", care a murit cu tricolorul in mana, impuscat de maghiari in timp ce venea la Marea Adunare de la Alba Iulia. Seful Sectiei de Istorie a Muzeului National al Unirii din Alba Iulia, Tudor Rosu, spune ca tanarul, originar din satul Agris, este considerat atat de istorici, cat si de personalitatile din 1918 ca fiind "eroul martir al Unirii". El a murit, potrivit istoricului, in seara de 30 noiembrie 1918, in timp ce se afla in tren, impreuna cu delegatia satului sau, si mergeau la Alba Iulia pentru a participa la Marea Adunare Nationala din 1 decembrie, scrieRomania Libera.

Romanul care si-a construit un imperiu online, dar nu are masina si sta in chirie. Cum si-a speriat vecinii cand avea 10 ani. Un tanar roman de doar 28 de ani si-a construit o firma ce se intinde in toata lumea ca o retea si lucreaza cu cele mai mari televiziuni din Europa. Aceasta e povestea unui CEO care si-a inceput ascensiunea de pe bancile scolii. Emi Gal nu a avut noroc, ci a stiut sa-si atraga norocul si sa-l anticipeze. A pornit totul din adolescenta, 100% de capul lui. Iar azi este un model de afacere de succes - dar mai ales, de om. Face bani multi si continua sa traiasca cu bani putini. Puterea si banii nu i-au luat mintile; cu picioarele pe pamant, face pasii pe care destinul exceptional il imping sa-i faca, mereu ca o exceptie: isi pastreaza autenticitatea, e un model de fiu, frate, partener de viata. Un fiu de Romania luminos, optimist si liber, anuntaStirileProtv.ro.

DW: Unitatea nationala ca proiect de civilizatie. O zi de sarbatoare este si o zi de tihna si de reflectie. Sa ne acordam asadar si noi acest ragaz si sa vedem ce poate insemna astazi "unitatea nationala" de care a vorbit luni, la Alba Iulia, presedintele ales Klaus Iohannis: "1 Decembrie este o zi speciala pentru natiunea noastra. In 1918, Marea Unire a avut o expresie teritoriala si institutionala. (...) Dupa 96 de ani putem vorbi, din nou, despre unitate nationala. Suntem, astazi, o natiune de cetateni, care a aratat, in fata intregii lumi, ca pretuieste valorile democratiei, ca are curaj, ca-si doreste o schimbare. Ca presedinte al Romaniei, imi propun sa redescoperim impreuna ideea de unitate nationala, care inseamna asumarea unor obiective nationale, actiune comuna, refacerea increderii". Integral inDeutsche Welle.

Trei ani de puscarie pentru magistratul care a cerut spaga "soricel". Fostul judecator Petre Adrian Podea, de la Tribunalul Prahova, a ajuns la inchisoare, dupa ce trei magistrati de la Instanta Suprema au decis ca a dat mita si se face vinovat de trafic de influenta. Judecatoarele Magdalena Iordache, Rodica Aida Popa si Mariana Ghena au considerat ca Podea trebuie sa faca trei ani de inchisoare cu executare si nu doi cu suspendare, cum a decis, in aprilie 2014, Curtea de Apel Bucuresti. Fost ofiter de Securitate inainte de 1989, Petre Podea a intervenit cu 3.000 de lei pe langa o colega de la Judecatoria Ploiesti, pentru a elibera o cunostinta a unui afacerist. "Partea" lui Podea a fost de 1.000 de lei. Colega de la Judecatorie l-a denuntat pe batranul securist, astfel incat acesta a fost retinut de procurorii DNA. Potrivit interceptarilor din dosar, fostul magistrat cerea de la omul de afaceri prieten nu numai bani, ci si diverse produse alimentare: "Te rog eu, deci niste soricel mai fragezel, asa, mai grasut...si niste carne de carnati, asa, vreo 2- 3 kile de carne, sa mai fac niste carnati". Aface r i s t u l Florea George Sorin a primit si el o pedeapsa de 2 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, dupa ce, initial, primise o pedeapsa cu suspendare, scrieEVZ.