Catalin Tolontan scrie, pe blogul sau, tolo.ro, ca procurorii au emis nu cinci, ci patru mandate de retinere in urma perchezitiile de la Mediafax Group, cele patru persoane retinute fiind Roxana Grigoruta (una dintre coordonatoarele businessului), Dana Cozac (director financiar), Dragos Chis (avocat specializat in insolvente) si Sorin Dinu. Lichidatorul Dragos Chis s-a ocupat si de insolventa bazarului din Rahova al lui Gica Popescu, precizeaza Tolontan. Fostul sef Mediafax, Orlando Nicoara, a fost audiat si a plecat acasa.

Tolontan scrie ca "Pe televizoare se precipita imagini cu duba demarind din fata sediului Mediafax. Sint tulburat, cunosc jurnalisti admirabili acolo, am lucrat cu multi dintre ei, asta ca sa fiu sincer si sa declar in avans posibilele incoerente din argumentatie. Din informatiile noastre, neconfirmate inca, procurorii au emis nu cinci, ci patru mandate de retinere: Roxana Grigoruta (una dintre coordonatoarele businessului), Dana Cozac (director financiar), Dragos Chis (avocat specializat in insolvente) si Sorin Dinu. Lichidatorul Dragos Chis s-a ocupat si de insolventa bazarului din Rahova al lui Gica Popescu. Fostul sef Mediafax, Orlando Nicoara, a fost audiat si a plecat acasa."

"Presa evolueaza intr-o piata vitrega si aproape toate companiile pierd bani cam din 2010 si pina azi. La ce te poti astepta intr-o industrie unde publicitatea s-a redus cu peste 65% si unde nu se arata perspective? Apar disperarile, prostitutia profesionala si infractiunile economice. Unii inchid, altii rezista, fiecare reactioneaza in felul sau, insa potentialul de dezastru este implinit. A explicat si Dragos Stanca, pe scurt. N-o sa pledez eu acum pentru Adrian Sarbu. Cind lasi un ziar financiar exceptional in materie de continut si de atitudine in situatia de a fi editat de o companie care nu-si plateste taxele inseamna ca ai un tupeu de business care se va infunda la un moment dat. Nu stim exact care sint acuzatiile, trebuie sa asteptam ca sa realizam gravitatea sugerata de arestarile oamenilor. Nu e vorba ca as plinge pe umarul lui Sarbu, ca nu am cerut solidarizarea nimanui cind am fost controlati fiscal, ca ziar, companie si persoane fizice. Si in regimul PD-L si in cel USL", adauga Tolontan.

"Nici nu era cazul sa ne vaicarim, e datoria statului sa ne controleze. Si a companiilor sa-si plateasca impozitele si sa nu mai mute brandurile de pe o firma pe alta, intr-o veselie. Ce n-a putut face Academia Catavencu, de s-a spart in trei reviste si o groaza de regrete, au putut face altii si asta nu a insemnat deloc o competitie corecta! Am incredere in justitie, dar nu inteleg neam satisfactia unor realizatori TV, in special de la Antena 3 si de la Romania TV, in fata derularii evenimentelor. Iar somatiile dinspre presa la adresa ziaristilor de la Gandul, Mediafax sau ProSport, de tipul tradeaza nu doar rautate, ci si neintelegerea faptelor", mai scrie Catalin Tolontan.

Catalin Tolontan adauga ca "Majoritatea celor care jubileaza acum n-au avut niciodata raspunderea unor colegi sau unor companii. Una e ideea ca nimeni nu e mai presus de lege si alta e soarta angajatilor de acolo, care n-au nici in un amestec si care, de altfel, nici nu sint vizati de procurori. Despre sadirea iresponsabila a acestui sentiment de culpa generala a scris Cristian Tudor Popescu. Sint oameni acolo care si-au probat integritatea jurnalistica in decenii, ca doar nu crede cineva ca s-or apuca CTP, Negrutiu, Stucan, Lelia Munteanu sau Pislaru sa scrie in functie de frinele masinilor de politie! Stat de drept inseamna ca nimeni nu e deasupra legii, dar si ca esti singurul raspunzator pentru consecintele actiunilor tale. Asa cum nu sint de vina programatorii de la Siveco pentru ce a facut directoarea companiei, la fel nu raspund in bloc jurnalistii din grupul Mediafax pentru eventualele ilegalitati sesizate de procurori si comise de persoane. De persoane, nu de colective sau companii!"

"Intotdeauna cind e fraudat statul sint lezati si angajatii. La limita, nu stim daca asta este situatia si vom afla mai multe daca procurorii vor ajunge in fata judecatorilor cu propunerile de retinere, o companie este aparata de lege chiar in fata abuzurilor propriilor actionari sau a unor angajati cu probleme. Tocmai pentru ca firma are un rol social care depaseste bilanturile contabile. Ziaristii isi pot face treaba in continuare, nici statul n-are vreun interes sa blocheze activitatea si nici n-ar fi legal sa o faca. Iar Sarbu ramine proprietar ca nimeni nu-i poate lua actiunile. Judecatorii decid in final, nu arestarile. Inca o data. Informatiile despre Mediafax sint in continua schimbare, opiniile sint calde, insa as vrea sa nu las loc pentru rastalmaciri", incheie jurnalistul.