Trei dosare penale pe numele lui Sebastian Ghita au fost inchise de DIICOT prin doua NUP-uri, o clasare si doua declinari in mandatele Alinei Bica si Codrut Olaru.Trei dosare penale pe numele lui Sebastian Ghita au fost inchise de DIICOT prin solutii de neincepere a urmaririi penale, o clasare si doua declinari in mandatele Alinei Bica si Codrut Olaru, scrie jurnalista Sorina Matei peblogul sau. Dosarele vizau infractiuni la adresa securitatii nationale a Romaniei, de criminalitate organizata, coruptie si inselaciune, potrivit sursei citate.

ActualitateFoto: Colaj foto

Stategia anticoruptie a SUA in tarile central si est-europene: Ambasadele americane intocmesc planuri de actiune si "cooperare", care sa loveasca "nodurile de coruptie". Subsecretarul de stat Sarah Sewall nu a dat detalii despre aceste planuri, dar in acest context a adus in discutie ONU-urile care au programe si lupta impotriva coruptiei sau conventiile internationale prin care ar putea pune presiune asupra statelor sa lupte impotriva coruptiei. Discursul sau a transmis mesaje puternice si clare referitor la pozitia SUA fata de coruptie. Iata cele mai importante idei: Referitor la combaterea acestui fenomen Combaterea coruptiei este grea, insa folosim o serie de instrumente - si cooperam adesea cu alte state si institutii - pentru a incuraja si sprijini activitatea anticoruptie. Punem in aplicare prevederile Foreign Corrupt Practices Act (legii privind combaterea actelor de coruptie in straintate), care - din 2009 incoace - a generat 3 miliarde de dolari in penalitati, potrivit cursdeguvernare.ro.

Basistul Andrei Cornea, despre sfarsitul epocii Traian Basescu: "A fost un mahalagiu cu viziune". "Sunt un basist disident" spune filosoful Andrei Cornea, in timp ce face bilantul celor 10 ani de mandat ai lui Traian Basescu. Un om ale carui reforme le-a sustinut de-a lungul timpului, dar care i-a starnit numeroase indoieli prin felul in care vrea sa isi incheie mandatul. "Am considerat ca el insusi tradeaza basismul, isi tradeaza principiile pe care si-a bazat guvernarea. (...) De ce sa o sustina pe Elena Udrea, ce a facut Elena Udrea pentru acele valori?", se intreaba Andrei Cornea la Interviurile Gandul. Il considera pe seful statului "un mahalagiu cu viziune" si vorbeste despre felul in care a fost divizata, in ultimul an, mostenirea lui politica.

Spovedanie de securist. Radu Tinu, fostul adjunct al Securitatii din Timis si responsabil de filajul lui Laszlo Tokes: "A fost o lucrare de Master Chef".Fost maior si adjunct al Securitatii la nivelul judetului Timis, Radu Tinu a rememorat pentru momentele dinaintea si din timpul Revolutiei de la Timisoara. Cu misiunea clara de a-l urmari pe Tokes, fostul securist sustine ca tot anul 1989 a fost unul tumultos, comunistii pierzand puterea in Polonia, Cehoslovacia si RDG. Tinu a mai declarat ca singurul despre care rusii si americanii, care se intelesesera pentru schimbarea regimului, nu aveau informatii foarte multe era Ceausescu. "Noi pe vremea aia nu faceam deosebire intre americani si rusi. Faceam spionaj si in Rusia si in America. In 1989 Securitatea a arestat doi romani, tradatori, care erau spioni americani. Cand am fost arestat (n.r. la Revolutie) am avut onoarea sa stau in celula in care a stat unul dintre ei, Raceanu. Celula era bine mobilata (n.r. avea montate microfoane)", a mai declarat Tinu pentru Adevarul.

Antena 3 pune la indoiala autenticitatea filmului in care unul dintre piloti striga dupa ajutor! Mircea Badea a declarat in emisiunea "100 de minute" a Alessandrei Stoicescu ca, in aceasta seara, va analiza autenticitatea filmului in care unul dintre pilotii elicopterului SMURD prabusit in lacul Siutghiol, striga dupa ajutor. Emisiunea "Sinteza zilei" din aceasta seara, realizata de Mihai Gadea, va analiza si dezbate daca nu cumva filmul care reda dialogul dramatic dintre un pilot aflat in apele inghetate ale lacului Siutghiol si oamenii de pe mal este autentic sau fals, a afirmat Mircea Badea, in cadrul emisiunii "100 de minute" a Alessandrei Stoicescu. La randul sau, Stoicescu s-a intrebat insinuant de ce oamenii de pe mal stateau degeaba sau faceau fotografii, in loc sa alerge dupa ajutor, scrie EVZ.ro.

UPDATE Mircea Badea la "Sinteza zilei": Am indoieli in ceea ce priveste autenticitatea inregistrarii, dar nu pot spune cu siguranta ca e un fals.

Andrei Chiliman: Construim doua noi parcari subterane in zona Banu Manta si Aviatiei. Doua noi parcari subterane vor fi construite in zona de nord a Bucurestiului, dar si 2 gradinite si sali de sport vor fi puse la dispozitia cetatenilor in viitorul apropiat. Anuntul a fost facut de primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman intr-un interviu acordat Metropotam. Sunt pe pozitii adverse cu Sorin Oprescu, pe multe teme si subiecte. Dar administratia, ca si opozitia in administratie, nu se fac cu vorbe si cu scandal public, ci prin munca de zi cu zi. Scopul meu nu este sa ma dau in spectacol la televizor, ci sa incerc sa rezolv problemele pentru care oamenii m-au ales sau, dupa caz, sa impiedic un rau produs intereselor comunitatii. Doar daca nu razbesc astfel, apelez la opinia publica. Asa am procedat mereu, a mai declarat Chiliman pentru Metropotam.