Generalul Ion Mihai Pacepa, despre executia lui Ceausescu, Ion (Ilici) Iliescu, Virgil Magureanu, Romania lui Iohannis si ramasitele comunismului. Ion Mihai Pacepa (n. 28 octombrie 1928, Bucuresti) a fost sef adjunct al Departamentului de Informatii Externe a Romaniei (perioada comunista) si consilier personal al lui Nicolae Ceausescu. In anul 1978 el a cerut azil politic in Statele Unite, unde a lucrat pentru comunitatea de informatii a SUA in diferite operatiuni impotriva fostului bloc sovietic. In Romania a fost condamnat la moarte in contumacie (1978). Guvernul american a descris activitatea lui Ion Mihai Pacepa ca "o importanta si unica contributie adusa Statelor Unite", Ion Mihai Pacepa este cetatean american si acum traieste in SUA. Concluzia Raportului Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania, patronat de Presedintele Romaniei si publicat la 18 decembrie 2006, subliniaza "rolul exceptional jucat in demascarea naturii criminale a regimului si a Securitatii" de generalul Pacepa. Potrivit acestui raport, el "a contribuit la degradarea dramatica a imaginii lui Ceausescu". In 1999, Curtea Suprema de Justitie i-a anulat condamnarea la moarte, iar in 2004 i-a fost redat gradul de general, scrie EVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Cristian Preda, despre presupusul plagiat al Olgutei Vasilescu: "A crezut oare cineva normal ca a scris o teza de doctorat despre Pareto?" Cristian Preda pune la indoiala teza de doctorat a vicepresedintei PSD, Olguta Vasilescu, afirmand ca nimeni care "este normal" nu poate crede ca aceasta a scris o teza de doctorat despre Vilfredo Pareto. Acuzata de plagiat, Olguta Vasilescu a respins aceste acuzatii. Europarlamentarul Cristian Preda a ironizat-o pe vicepresedinta PSD, Olguta Vasilescu, afirmand ca cine a crezut ca aceasta si-a scris singura lucrarea de doctorat este un "naiv". Primarul Craiovei este acuzata ca are un capitol din lucrarea de doctorat care este plagiat. "A crezut oare cineva normal ca Olguta Vasilescu a scris o teza de doctorat despre Pareto? M-as bucura sa cunosc un asemenea naiv. Dincolo de responsabilitatea <>, ar trebui pusa si problema raspunderii profesorului care i-a indrumat teza, ca si a membrilor juriului care au facut referate de acceptare a sustinerii", a fost pozitia lui Cristian Preda, anunta Gandul.

Romanii din diaspora il ajuta pe Mos Craciun sa ajunga in Tara, la copiii saraci, orfani sau bolnavi. Desfasurat mai degraba in anonimat, pentru ca - nu-i asa? - ajutoarele lui Mos Craciun n-au nevoie de reclama, fenomenul cadourilor trimise de comunitatile romanesti din Occident pentru copiii saraci, orfani sau bolnavi din Romania poate fi totusi apreciat ca unul de amploare, in ultimii ani. Asta, numai daca te gandesti la exemplul pe care l-am descoperit, al unei asociatii a conationalilor nostri din Belgia, care au gasit destinatii ale jucariilor, dulciurilor si hainelor trimise de ei in 13 judete ale tarii lor de origine. Cutia de pantofi. Sau cea de cizme. Acolo vei pune cadourile. Bomboane, jucarii, pixuri, caiete, stilouri, ceva imbracaminte, lucruri care sa nu necesite un spatiu in exces. Dar, inainte de toate, sa te gandesti ca toate sa fie adaptate la varsta celui care le va primi. Si daca e baiat sau fata. Altfel, un destin pe care nu-l vei cunoaste, probabil, niciodata. Stii doar ca este acolo, undeva, departe, in Romania. Poate intr-un centru pentru minorii cu handicap ori intr-o institutie destinata micutilor fara parinti. Sau poate ca traieste intr-un sat de munte, rupt de civilizatie, informeaza Romania Libera.

Unde isi petrec Craciunul Klaus Iohannis, Traian Basescu si Victor Ponta. Elena Udrea merge la mall, cu fina ei. Cat mai departe de Bucuresti si, daca se poate, in compania celor dragi. Acestea sunt planurile politicienilor nostri. La doar cateva zile de la instalarea sa in fotoliul de la Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis se intoarce si el acasa, la Sibiu. La randu lui, Traian Basescu a anuntat ca in aceste zile se va bucura doar de familie. "Gandurile mele se indreapta in aceste zile de sarbatoare catre toti copiii ai caror parinti sunt departe, catre toti parintii care duc dorul copiilor lor, catre toate familiile de romani din tara si din strainatate. Va urez tuturor Craciun binecuvantat". Este mesajul postat de presedintele Klaus Iohannis pe pagina sa de socializare. Noul sef al statului este deja la Sibiu. Isi va petrece sarbatorile alaturi de prieteni, iar in dimineata zilei de Craciun, la fel ca in fiecare an, va merge la slujba, scrie StirileProtv.ro.

DW: Revolutia si justitia de catifea. Dupa 25 de ani de la masacrul din decembrie 1989, dosarele Revolutiei se prafuiesc in fisetele procurorilor. De-a lungul anilor, dosarele au tot fost plimbate de la Sectia de Urmarire Penala a Parchetului General la Sectia Parchetelor Militare, unde se afla si acum, pentru a fi respectate modificarile din noul Cod de procedura penala. Familiile celor ucisi la Timisoara, Bucuresti, Cluj, Sibiu, Brasov, Arad mai asteapta si acum sa afle adevarul, iar criminalii sa fie condamnati. Generalii Chitac si Stanculescu, cei care au coordonat masacrul de la Timisoara, au fost intr-un final condamnati. Dar alti ofiteri care au executat ordinele cu un zel criminal, cei care au ordonat sa fie incinerate cadavrele de la Timisoara ca sa stearga in felul acesta urmele, sint acum liberi, cei mai multi generali in rezerva, cu pensii de zeci de milioane, anunta Deutsche Welle.

Cum l-a bagat fudulia la inchisoare pe un director din Primaria Capitalei. Sotia i-a reprosat achizitiile de firma: "Daca ai sarit ca boul din Loius Vouiton...". Ceasurile de fite, stilourile de marca, imobilele si masinile de lux ale unui director din Primaria Capitalei au atras atentia DNA. Fostul director al Directiei Generale Infrastructura si Servicii Publice din cadrul Primariei Bucuresti, Madalin Dumitru, a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru mai multe fapte de coruptie. Mai multe discutii cu sotia sa au ajuns probe cheie in ancheta. Sotia acestuia, Cristina, ii reprosa ca achizitiile de firma au atras atentia asupra sa. "Daca ai sarit ca boul din Loius Vouiton, primele discutii pe care le-ai avut tu la Primarie si pe care le-ai uitat in ultima vreme, la ce se refereau? Sa nu veniti cu marci. Da? Sa nu va afisati, da? Ce ti-am zis eu? Ca te duci sa te dai in spectacol si sa te intrebe lumea: "De ce?", cum l-au intrebat pe nu stiu cine de ceasul pe care il poarta in emisiune," suna reprosul sotiei. "Si la cat de desteapta erai, puteai sa-mi spui: "Bine ma, bine ca ti-ai facut fetisul asta, dar parerea mea e sa nu te duci cu ea la munca", ii replica directorul. Acasa la Dumitru, procurorii DNA au descoperit o comoara: 8 ceasuri si stilouri marcile Longines, Ulisse Nardin si Mont Blanc, informeaza EVZ.