Atacul sangeros impotriva ziarului francez de satira Charlie Hebdo a ingrozit comunitatea internationala. de la Tokyo la Washington si din Moscova in Qatar, sefii de stat si politicienii si-au exprimat sustinerea fata de Franta si repulsia fata de atentatori.

"Franta si orasul Paris, unde a avut loc acest atac sangeros, raman pentru lumea intreaga ca o referinta atemporala dincolo de ura acestor criminali", a transmis presedintele american Barack Obama. Secretarul de stat John Kerry a vorbit in franceza pentru familiile victimelor si pentru poporul francez si le-a transmis simpatia si solidaritatea, relateaza AFP.

"Suntem cu totii francezi", a exclamat seful guvernului italian, Matteo Renzi, vizitand ambasada Frantei din Roma.

Premierul britanic David Cameron a denuntat "crimele atroce". "Noi suntem alaturi de poporul francez in lupta impotriva terorismului si in apararea libertatii presei".

Presedintele rus Vladimir Putin a denuntat terorismul "in toate formele sale", in timp ce presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker a vorbit despre "un act intolerabil, o barbarie".

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat "socata" de "crimele abominabile", iar de la Vatican, Papa Francisc a condamnat "cu cea mai mare fermitate atacul oribil", adaugand ca "oricare ar fi motivatia, violenta mortala este teribila si nu se justifica niciodata".

Amnesty International a vorbit despre "o zi neagra, un atac nu numai impotriva jurnalistilor, ci impotriva libertatii de exprimare a mass-media in general".