Presedintele PNL Alina Gorghiu afirma, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca liberalii au inceput deja discutiile cu parlamentarii din alte partide pentru sustinerea motiunii de cenzura: "Discutii am si eu, au si colegii mei cu foarte multi colegi din Parlament. Dar nu negociem venirea unor parlamentari in PNL, nu se accepta traseisti, si nu se negociaza voturi la motiune contra pozitii executive. PNL se pregateste temeinic pentru guvernare. E important sa intelegem ca orice zi la guvernare a PSD in frunte cu Victor Ponta e toxica pentru Romania." Gorghiu a mai declarat, in legatura cu viitorii ministri ai PNL, ca "Avem nevoie de oameni cu specializare. In functii excutive nu are ce cauta o persoana impotriva careia a fost inceputa urmarirea penala". In ceea ce priveste situatia lui Tudor Chiuariu, liderul PNL spune ca "Nu veti vedea prelungita o stare care sa aduca prejudicii de imagine PNL".

Alina GorghiuFoto: Agerpres

In ceea ce priveste schimbarea Guvernului si intrarea PNL la guvernare, Alina Gorghiu afirma ca "PNL se pregateste temeinic pentru guvernare. E important sa intelegem ca orice zi la guvernare a PSD in frunte cu Victor Ponta e toxica pentru Romania. PNL ar putea sta sa vada cum se erodeaza PSD cateva luni, cum spune dl Quintus, chiar un an. Dar pentru Romania PSD la guvernare inseamna un esec, costuri pentru economie, pe plan extern, o mare vulnerabilitate la adresa statului de drept. In Parlament exista doua legi ale actualei majoritati pe subiectul amnistiei, avem un proiect al PNL privind urgentarea procedurilor de ridicare a imunitatii care e tinut la sertar. Sunt lucruri care ne indeamna sa nu ratam acest exercitiu anuntat public. Dorim ca programul de guvernare sa fie unul cu cel putin cateva proiecte de anvergura si domnul Predoiu lucreaza la asta pana pe 28 februarie. Guvernul e subred, trebuie sa plece si mai devreme sau mai tarziu va face implozie. Sunt atat de mari presiunile de la baronii locali, din afara PSD, incat Victor Ponta isi bea degeaba cafeaua la Palatul Victoria."

Alina Gorghiu mai spune ca "Exista o majoritate foarte larga care merge pe ideea ca Guvernul Ponta este unul toxic cu care nu putem accepta ca Romania sa stea in viitorul apropiat. Ne dorim o Romanie sanatoasa care sa aiba un guvern cu viziune si respiratie proaspata. Un guvern nou, dar nici aici nu pare ca aveti un punct de vedere unitar. Apar stiri pe surse, iar senatorul liberal Bodea, de exemplu, declara explicit ca si-ar dori ca dvs sa fiti premier. Va ganditi la asta?"

Alina Gorghiu a anuntat ca, in urma fuziunii PNL-PDL, premierul va fi din partea fostului PDL, iar acesta a fost desemnat in persoana lui Catalin Predoiu. Despre viitorii ministri, Alina Gorghiu spune ca "Echipa guvernamentala a PNL trebuie sa puna punct etapei de tranzitie si sa isi doreasca o Romanie moderna, lucru cat se poate de credibil expus in programul de guvernare. Noi traim in Romania care are WC in curte, case saracacioase, te duci la spital cu o boala si iesi cu doua etc. Sunt lucruri pe care nu le mai putem lasa la nivel de vorbe. De aceea, avem novoie de oameni cu specializare. Si nu cred ca electoratul va mai accepta vreun om in vreo functie executiva care sa aiba vreo problema cu legea."

Presedintele PNL considera ca "In functii excutive nu are ce cauta o persoana impotriva careia a fost inceputa urmarirea penala. Nu ne putem hazarda cu destinul tarii. Daca pui un om fara credibilitate, imediat imaginea lui devine o pata pe imaginea Guvernului in ansamblu si atunci nici masurile nu sunt credibile si nu au suport popular. Vedem ce se intampla si cu Guvernul Ponta."

Alina Gorghiu a precizat si in ce conditii ar sustine PNL legea securitatii cibernetice, pe care a atacat-o in trecut la Curtea Constitutionala: "Da, in conditiile in care sunt respectate drepturile si libertatile cetatenilor. E un lucru esential pe care PNL si-l doreste: autorizatia de la judecator atunci cand invadezi viata privata a unui cetatean. Daca ne asezam toti la masa, nu vad de ce nu s-ar rezolva foarte repede aceasta speta. In Camera nu s-a dezbatut legea pe care noi am contestat-o la CCR, nu ne-a intrebat nimeni daca suntem de acord. Dar senatorii liberali au votat-o. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim foarte atenti la prevederile care ar putea sa incalce Constitutia. Putem sa recunoastem cand gresim."

In ceea ce priveste situatia lui Tudor Chiuariu, condamnat definitiv pentru abuz in serviciu in dosarul Posta si autosuspendat din PNL pentru acuzatiile din dosarul mafiei padurilor, Alina Gorgihiu spune ca "Nu pot sa ma pronunt acum in privinta excluderii sau nu a dlui Chiuariu. Voi face acest lucru intotdeauna in forurile statutare si in data de 23 ianuarie este prima sedinta a PNL in acest an si prima pe care o voi conduce in calitate de presedinte. Nu veti vedea prelungita o stare care sa aduca prejudicii de imagine PNL."