Nebunia banoasa a taxiurilor. In spatele fiecareia dintre marile companii de taxiuri sta cel putin un senator. Nu e o declaratie a presedintelui Consiliului Concurentei, al carui interviu il puteti citi imediat, ci o axioma de piata. O realitate cunoscuta de toata lumea din Primarie, de la volan, din dispecerate si din Parlament. Asa se explica urmatoarele fapte certe. In decembrie 2009, marile firme de taximetrie bucurestene fac o intelegere cu "Pelicanul", noua stea a taximetriei din Ilfov. Exista un document emis chiar de catre una dintre firme, act care probeaza tirgul. Toti aveau proptele politice, n-avea nici un sens sa se sfisie intre ei. DEALUL PROMITE URMATORII PASI: 1 Pelicanul urca tarifele de la 1,19 lei/km la 1,39 lei/km. 2 Marile firme din Bucuresti coboara tarifele spre acelasi 1,39 lei/km. 3In schimbul faptului ca Pelicanul renunta la dumping, i se promite ca legea impinsa in Parlament sa permita si taxiurilor cu licenta de Ilfov sa faca bani in Bucuresti, scrie Catalin Tolontanpe blogul sau.

ActualitateFoto: Colaj foto

Comentariu DW: Islamizare prin catolici? Mii de cetateni care se aduna seara la Leipzig pentru a marsalui impotriva pretinsei "islamizari a occidentului" ar face mai bine sa puna mana pe cel mai recent raport guvernamental privind migratia. Si, o data ajunsi cu nasul in cifre sa le si citeasca. Cititul te desteapta. Partea buna a celor 321 de pagini ale documentului prezentat de Oficiul Federal pentru Migratie si Refugiati este ca ofera o insiruire de cifre, dar nu le interpreteaza. Acuzatia cum ca aceasta statistica ar fi un produs al "presei mincinoase" sau victima unui alt tip de manipulare nu se regaseste in acest caz. Cifrele nu pot fi mituite. Din ce tara provin cei mai multi imigranti din Germania? Din Turcia? Din Kosovo? Afghanistan? Toate idei preconcepute. Si gresite: cel mai mare contingent provine din Polonia, trend neschimbat din 1996. Oricum trei sferturi din totalul imigrantilor din Germania provin din Europa. Romania, Bulgaria, Ungaria, Italia, Grecia, Rusia si Spania sunt, dupa Polonia, exact in aceasta ordine principalele tari de origine. Toate state majoritar crestine. Statisticienii includ si Turcia in Europa, scrie Felix Steiner in comentariul sau de pe Deutsche Welle.

Doua teorii: Judecatorul CCR Toni Grebla, masonul Bartolomeu Savoiu, apropiat al nasului Licio Gelli, alti doi parlamentari si un interlop, implicati in trafic de influenta si falsificare de acte de export spre Federatia Rusa. Deoarece au aparut speculatii potrivit carora mega-dosarul judecatorului CCR Toni GREBLA s-ar fi deschis pentru intimidarea judecatorilor Curtii Constitutionale de catre SRI deoarece Curtea a respins Legea interceptarilor cibernetice in ansamblul ei, precizam ca DNA a fost sesizat de catre serviciul secret al Internelor, Departamentul de Informatii si Protectie Informativa (DIPI). Cu alte cuvinte, SRI nu are contributii esentiale, informative, in acest dosar. Mai exista o teorie potrivit careia PSD, prin serviciul secret al Internelor - DIPI - , care a sesizat DNA, se razbuna pe Toni Grebla deoarece acesta a votat impotriva intereselor PSD, care l-a trimis la Curtea Constitutionala, scrie Romania libera.

Am vorbit cu cel care a facut primele caricaturi cu Mohamed. Caricaturistul danez Kurt Westergaard stie foarte bine cum e sa fii tinta furiei extremistilor. In 2006, a desenat o caricatura pentru ziarul danez Jyllands-Posten, in care il ilustra pe profetul Mohamed cu o bomba in turban. N-a fost interpretata deloc relaxat si a starnit tot felul de proteste in toata lumea. De atunci, suporta amenintari cu moartea in mod constant, a fost atacat in propria casa de catre musulmanii extremisti si inca se afla sub protectia politiei. Ca si cum n-ar fi fost de ajuns, extrema dreapta a adoptat desenul cu Mohamed si continua s-o foloseasca drept simbol al unui Islam oribil si violent. "Cel mai important acum e sa nu dam inapoi. Sa nu ne sperie aceasta situatie periculoasa si sa ne abtinem sa scriem sau sa desenam ce simtim la adresa Islamului. Sper ca presa si publicul sa treaca peste acest soc imens", a declarat Westergaard intr-un interviu pentru revista Vice.

Momentele-cheie din cariera lui Toni Grebla. De la directorul Patromin la judecator CCR, acum anchetat de DNA. Fost sef al Patromin (Asociatia Patronala Miniera din Romania), in perioada 2004-2008, Toni Grebla a devenit cunoscut in 2008, cand a fost ales senator PSD. Apogeul sau insa, cel putin pe plan local, a fost in 2010, cand s-a "inrudit" cu Ion Bircina, un interlop al judetului Gorj, cunoscut sub numele de Dan Goeru. La momentul respectiv, Toni Grebla a fost nasul lui Bircina, nunta la care si-a facut aparitia cu elicopterul, in parcul din Targu Jiu. In primul sau mandat de senator, Toni Grebla a fost presedintele comisiei juridice, iar din 2012, de cand a fost ales senator pentru a doua oara, a fost vicepresedinte al aceleiasi comisii, sustinand, in mai multe randuri, eliminarea cvorumului de prezenta sau reducerea lui in cazul referendumului pentru demisia presedintelui. De altfel, la momentul suspendarii lui Traian Basescu din 2012, Toni Grebla a fost cel care a citit, in plenul reunit, propunerea de suspendare din functie a sefului statului de atunci, scrie Gandul.

Am fost profesor la tara, intr-un sat din Oltenia fara semnal la mobil. Acum ceva timp am fost, pentru un an, profesor in Gubaucea, unul dintre cele mai pitulate sate ale judetului Dolj. Se spunea despre el ca, in timpul razboiului, a fost singurul sat ramas neocupat de nemti, care nici nu si-au dat seama ca exista, asa de ascuns era printre dealuri. Dupa experienta de-acolo, am inceput sa banuiesc ca nemtii l-au zarit de fapt in departare, dar au hotarat ca n-are niciun rost sa bata drumul degeaba. Si bine au facut! Aceeasi decizie au luat-o si operatorii de telefonie mobila, astfel ca, daca vrei semnal, n-ai alta sansa decat sa urci pe unul din multele dealuri care inconjoara satul. Gubaucea se afla la fix 42 de kilometri de Craiova - distanta clasica a maratonului. Numai ca orice drum national sau judetean il ocoleste mai rau decat ocoleste guvernul Ponta investitiile, iar ca sa ajungi acolo, de multe ori chiar iti trebuiau calitati de maratonist, scrie revista Vice.