Toni Grebla: Nu ma dezic de Ion Bircina, il cunosc dinainte de 1997. Sunt mandu de activitatea mea de pana in prezent. Judecatorul Toni Grebla a declarat, la B1 TV, ca il cunoaste pe Ion Bircina inainte de a ajunge la Curtea Constitutionala si nu intentioneaza sa se dezica de aceste relatii. "Pe Ion Bircina il cunosc dinainte de 1997 cand nu aveam nicio demnitate publica. Am ramas in foarte bune relatii. Acest anturaj era cel pe care mi l-am asumat atunci cand nu credeam ca voi ajunge la CCR si evident nu ma voi dezice de el acum. Nu am de gand sa rup relatiile cu el. Nu pot acum sa o sterg cu buretele", a spus Grebla, la B1 TV. "Dupa parerea mea nu sanctionarea e solutia pentru a lupta impotriva unor fenomene infractionale, ci prevenirea", a mai spus magistratul. Cat despre concediul pe care si l-a luat in aceasta perioada, el a spus ca "e o forma de a proteja imaginea Curtii in aceasta perioada complicata", scrie EVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

"Elevul" Romania este scos din nou la tabla de FMI. Cu ce teme se prezinta Guvernul la control. Delegatia Fondului Monetar International (FMI) incepe marti o noua misiune in tara noastra, pentru a vedea daca ne-am facut lectiile prevazute in cel de-al treilea Acord stand-by, incheiat in toamna anului 2013. Managementul privat la companiile publice, proiectele legislative privind insolventa persoanelor fizice, stabilitatea sectorului financiar, privatizarile unor companii importante precum CNL Oltenia sau Hidroelectrica, reformele structurale si ajutoarele de stat sunt principalele teme pe care Guvernul trebuie sa le prezinte la "controlul" FMI. O misiune a Fondului Monetar International (FMI), condusa de Andrea Schaechter, va vizita Romania in perioada 27 ianuarie - 10 februarie. Misiunea va analiza Articolul IV din cel de-al treilea Acord Stand-by incheiat cu Romania, acord care a fost aprobat la 27 septembrie 2013, a comunicat recent biroul FMI din Romania, anunta Adevarul.

Locurile in care esti prins daca nu ai rovinieta. CNADR a publicat lista. CNADNR a transmis lista amplasamentelor punctelor fixe de control al rovinietei, puse in functiune din 20 ianuarie. ata unde sunt plasate echipamentele de control, publicata initial de Digi24: Vrancea - DN23 - localitatea Vulturu; Cluj - DN75- localitatea Mihai Viteazu; Satu Mare - DN19 - localitatea Decebal; Caras Severin - DN58 - localitatea Soceni; Maramures - DN18 - localitatea - Moisei; Dolj - DN56 - localitatea Podari; Dambovita - DN71 - localitatea Ulmi; Prahova - DN72 - localitatea Bratasanca; Mures - DN15 - localitatea Sangeorgiu de Mures; Galati - DN26 - localitatea Vinatori; Bacau - DN15 - Girleni; Neamt - DN15 - localitatea Calugareni; Vaslui - DN24 - localitatea Crasna; Vaslui - DN24B - localitatea Rasesti; Bihor - DN1 - Osorhei, informeaza Gandul.

Cine castiga din reducerea TVA la produsele din carne. Reducerea TVA la produsele din carne, anuntata de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, anul trecut, este o veste buna pentru consumatori, dar ii nemultumeste pe crescatorii de animale. Acestia avertizeaza ca, in conditiile in care Romania importa tot mai multa carne de porc si vita, aceasta masura va incuraja importatorii de carne, si nu fermierii romani. Crescatorii de animale solicita ca, pe langa reducerea TVA de la 24% la 9% la produsele din carne, sa fie luata in considerare si acordarea unor facilitati pentru cresterea animalelor. "De ce Ministerul Agriculturii nu s-a gandit sa nu mai impoziteze productia, cresterea de animale, creand astfel premisa sustinerii sectorului de crestere a animalelor, fapt ce ar conduce la o materie prima ieftina si numai dupa aceea putem discuta de scaderea TVA la procesare pentru a putea fi siguri de scaderea pretului pe produse?", spune Horatiu Raicu, secretarul general al Federatiei AGROSTAR, scrie Romania Libera.

Romanii nu stiu cum sa reactioneze in cazul unui cutremur. Sfaturile de supravietuire date de Raed Arafat. Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a lansat o campanie de educare a populatiei asupa seismelor - si, mai ales, a modului in care le putem supravietui. Intitulata "Nu tremur la cutremur", campania are ca scop informarea si pregatirea populatiei si pleaca de la 3 intrebari la care probabil ca mai toti romanii ar raspunde "NU". Si asta fiindca intrebarile sunt "Ti-ai pregatit locuinta?", "Ai intocmit un plan de urgenta al familiei?" si "Cunosti metodele de protectie in timpul cutremurului?". In cele 7 filmulete animate din campanie ni se arata ce trebuie sa facem daca ne surprinde un seism pe strada, la mall sau la scoala. In plus, autoritatile ne recomanda sa avem in casa un rucsac de urgenta in care sa fie, printre altele, apa, alimente si medicamente, anunta StirileProtv.ro.

DW: Posibilele consecinte ale victoriei stangii elene. A vrut Churchill, dupa razboi, sa salveze Grecia de comunizare? De a deveni prada lui Stalin? Comunistii au ajuns, iata, intr-un tarziu, la putere. A-nvins populismul, cu efecte potential cataclismice pentru europeni. Victoria radicalilor Syrizei, a extremistilor de stanga si de dreapta in alegerile grecesti e, in primul rand, responsabilitatea electoratului elen. Grecii au optat liber si in cunostinta de cauza. Multi au ales ura, crezand ca voteaza un populist simpatic. Iar dezastrul rezultat, pentru care Europei ii revine o parte din vina, risca, politic, sa fie abia la inceput, chiar daca UE e net mai bine pregatita economic sa faca fata unui "grexit", unei iesiri a Greciei din zona euro, decat a fost cu niste ani in urma, informeaza Deutsche Welle.

Sorin Ovidiu Vintu, cercetat intr-un nou dosar: "E plictistor sa zic ca sunt nevinovat". Sorin Ovidiu Vintu a fost audiat, luni dimineata, la Parchetul General, intr-un nou dosar pentru acte de evaziune fiscala. La iesirea de la audieri el a declarat ca "e plictistor" sa spuna ca este nevinovat, dar ca desi are "incredere in justitie" i-au fost blocate niste conturi. "E plictistor sa zic ca sunt nevinovat, ca am incredere in justitie, doar ca mi-a blocat niste bani", a spus Sorin Ovidiu Vintu, la iesirea de la audieri. SOV a declarat ca nici el nu stie exact care sunt motivele pentru care a fost chemat la audieri, relateaza DC News, citat de EVZ.