Primarul din Comarnic, Dorian Botoaca (PMP), a declarat, pentru Romania libera, ca, din cauza lucrarilor efectuate de firma Grossman, detinuta de Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, si a Euroconstruct, orasul arata "ca dupa bombardament". "Din cauza cumnatului lui Ponta, de la firma Grossman, si din cauza firmei Euroconstruct, Comarnicul arata de doi ani ca dupa bombardament. Contractul inceput in ianuarie 2012 trebuia finalizat in februarie 2014. Suntem in februarie 2015 si nici dupa un an nu sunt realizate. Eu, ca inginer constructor, va spun ca nici 70% din lucrari nu sunt realizate si sunt si prost facute."

"Au montat conducte pentru canalizare de 250 mm peste tot, deci conductele pornesc de sus cu aceasta dimensiune, iar spre vale, trebuia diametrul marit, pentru ca este canal colector. Apele preluate de pe versanti intra in canalul colector si pot fi sparte conductele colectoare", a continuat Dorian Botoaca. Edilul a mai aratat ca "din cauza lor, nu pot termina contracte de modernizare cu termene de finalizare in august 2015 si pierd 4 milioane de euro, bani europeni. Din cauza lor, sunt pierduti acesti bani."

Dorian Botoaca se plange de faptul ca "localnicii ma bombardeaza pe mine cu presiuni, in loc sa fie revoltati pe cei de la Consiliul Judetean, ca ei au facut asa-zisa licitatie si au dat lucrarile catre Hertanu si Euroconstruct."

Firma SC Hidro Prahova SRL, care a semnat contractul cu firmele Grossman si Euroconstruct, pentru realizarea retelei de canalizare din Comarnic, este detinuta in proportie de 70% de CJ Prahova, iar 30% se impart intre orasele si comunele din judet, in procente de 1-2%. SC HidroPrahova SRL a achizitionat circa sapte pachete de lucrari publice pentru canalizare, alimentare cu apa si epurare apa, valoarea contractelor depasind 100 milioane lei. Din aceste fonduri alocate lucrarilor, peste 50% ar fi fost deturnate.

In acest dosar au fost audiati marti cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, omul de afaceri Sebastian Ghita, deputatul Vlad Cosma si tatal sau, fost sef al CJ Prahova, Mircea Cosma. Iulian Hertanu a fost retinut de procurorii DNA, potrivit unor surse citate de Realitatea Tv, iar Sebastian Ghita, Mircea si Vlad Cosma sunt urmariti penal in acest caz.