Articol straniu impotriva DNA si impotriva luptei cu coruptia, publicat in pagina de opinii a New York Times. Autorul, editorialist si la Pravda si lobbyst pentru industria tigarilor, sustine ca dosarele mogulior media Dan Adamescu si Adrian Sarbu sunt "motivate politic". New York Times gazduieste in pagina de opinii din afara redactiei (Op-ed) un articol in care Patrick Basham - director al ONG-ului Democracy Institute, lobbyst pentru industria de tutun - critica dur DNA si lupta anti-coruptie din Romania, acuzand procurorii ca duc o "cruciada neliberala" care pune in pericol democratia, judecatorii ca nu sunt independenti si justitia in ansamblu pentru ca "alimenteaza sentimentul anti-american". (mai multe aici)

ActualitateFoto: Colaj foto

Ce contine programa orei de Religie si de ce cred specialistii ca este nepotrivita pentru copiii din ciclul primar.Specialistii spun ca motivele pentru care Religia pierde teren este laicizarea sau occidentalizarea societatii romanesti, continutul uneori controversat al manualelor scolare si frica de indoctrinare. rofesorul Mihai Anitei, presedintele Colegiului Psihologilor din Romania, sustine ca Religia ar trebui predata, tot cu acordul parintilor, insa doar la elevii din clasele primare si strict sub forma unor povesti din Biblie astfel incat sa nu existe riscul indoctrinarii. "Ulterior, din gimnaziu, cam de la 11 ani, este bine sa lasi copilul sa decida daca vrea sau nu sa studieze materia respectiva. Elevilor de liceu, din punctul meu de vedere, nici nu ar mai trebui sa li se predea Religie, e greu sa discuti cu ei despre asa ceva, intr-o lume moderna, dominata de internet si alte tehnologii", arata Anitei, potrivit Adevarul.

Articolul e publicat atat online, cat si in editia print din 5 martie a ziarului, potrivit unei note. Articolele Op-ed nu sunt asumate de redactia New York Times, care doar le gaduieste.

Masonii din "Republica lui Mazare". Trafic de influenta pentru afacerile de pe Litoral. O ancheta DNA dezvaluie cum trezorierul cuplului Radu Mazare - Nicusor Constantinescu strangea bani de la afaceristi pentru campania electorala a PSD. Inedit: unul dintre directorii locali la care ar fi intervenit Sorin Strutinsky, pentru contracte publice, a explicat ca facea parte din aceeasi loja masonica.Ancheta DNA a dezvaluit ca Strutinsky era prieten, partener de afaceri sau coleg de loja masonica cu sefii acestor societati locale sau de stat. Directorii acestor companii erau sustinuti de organizatia PSD Constanta. De altfel, desi majoritatea spagilor erau date prin contracte comerciale fictive, Strutinsky a cerut, in campania electorala, bani cash, pentru PSD, dezvaluie EVZ.ro.

Cat te poate costa un Like si un Share. Detaliul LEGAL care le-a scapat elevilor din Cluj atunci cand si-au insultat profesorii pe Facebook. La sfarsitul anului trecut, Inalta Curte de Casatie si Justitie a transat, printr-o decizie definitiva, un incident petrecut, in 2012, la Targu Mures. Atunci un director din prefectura a facut pe pagina personala de Facebook o remarca nazista si a primit din partea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii o sanctiune pe care a contestat-o in justitie. La capatul procesului, instanta suprema a hotarat ca pagina de Facebook constituie spatiu public, nu privat, mentinand astfel sanctiunea data de CNCD. La cateva luni de atunci, decizia luata de ICCJ este adusa in discutie intr-un liceu din Cluj, unde mai multi elevi au creat pe Facebook un grup, Sincai Memes, in care ii ironizau pe profesorii unitatii de invatamant, scrie Gandul.

Ochiul lui Putin fixeaza Moldova. Potrivit comandantului fortelor americane din Europa, Ben Hodges, in acest moment exista 12.000 de militari rusi care opereaza in estul Ucrainei si alti 29.000 desfasurati in Crimeea, la care se adauga 50.000 stationati in apropierea granitei in caz ca armata ucraineana realizeaza un miracol si reuseste o contraofensiva. Exista sanse mari ca aceasta forta sa fie utilizata pentru consolidarea pozitiei ruse in estul Ucrainei si ocuparea coridorului catre Crimeea, dar unii se tem ca liderul rus nu se va opri aici si va ocupa intreaga coasta ucraineana pana la Odessa si va ajunge la gurile Dunarii si la granita cu Romania, asa cum afirma fostul presedinte Traian Basescu. In acest din urma caz, se vorbeste tot mai des despre activarea unei a treia republici populare, Republica Basarabia sau Republica Populara Bugeac, scrie Romania libera.

Ce spune un preot ortodox despre protestantul Klaus Iohannis. "Il admir", este declaratia pe care un ierarh ortodox o face despre Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, explicand si motivele pentru care acesta i-a castigat in timp aprecierea. Invitat la Gandul LIVE, parintele profesor Constantin Necula, consilierul Mitropolitului Ardealului, Laurentiu Streza, rememoreaza momente din cariera profesorala a actualului sef de stat, explicand inclusiv si de unde se trage cuvantul "Ghinion", pe care acesta l-a rostit in campania electorala. "Il stiu de la catedra, il stiu din declaratiile studentilor sai - apropo de ghinionul acela care l-a ghinionit, este un tic verbal. Asta le spunea mereu elevilor sai cand ii intreba daca au rezolvat problema, iar ei se chinuiau sa-i dovedeasca profesorului Iohannis ca stiu. El avea un tic, pozitiv zic eu, de a spune Ghinion. Si de acolo a ramas", a explicat ierarhul.