Banca Mondiala a dat 7,5 milioane de euro pentru un sistem de salvare care nu functioneaza. Intelegerea secreta a fostului ministru Cristian David cu afaceristi cercetati in dosarul Microsoft. Printr-un ordin al fostului ministru de Interne, arestat, acum, pentru spaga, au fost secretizate, in 2008, detaliile legate de implementarea sistemului informational pentru situatii de urgenta. Printre beneficiarii banilor se numara Calin Tatomir, fost director Microsoft, Dan Roman si Bogdan Cocora, reprezentantii S&T Romania. Cei trei sunt cercetati de DNA pentru trafic de influenta si dare de mita. Integral in EVZ.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Religia in scolile din Europa. In ultimii ani, problema religiei in viata publica a reaparut in Europa chiar si in societati considerate laice prin traditie, pe fondul intensificarii multiculturalismului, dar si a fundamentalismului religios islamic. Relatia dintre Biserica si scoala este intrinsec legata de relatia dintre stat si religie, iar in Europa separarea Bisericii de stat face parte din identitatea natiunilor europene, scrie Romania Libera.

Licitatiile aranjate au stricat cornul si laptele. Cum au ajuns copiii Romaniei sa primeasca mere din soiul "invizibil". Trebuie sa spunem foarte clar: ideea programului "cornul si laptele" nu este rea, si nu sustinem niciun moment desfiintarea lui. Tot ce ne dorim e sa determinam autoritatile sa il imbunatateasca, si sa gaseasca solutii pentru ca cei mici sa aiba un sprijin alimentar cu adevarat sanatos si atractiv. Si solutiile sunt multe. Le vedem imediat cand vom trace granita la vecinii de peste Dunare. Un reportaj Stirile Pro Tv.

Traian Basescu se contrazice. Raspunde Justitia la comenzi politice? Dupa ce instanta a mentinut sechestrul pe terenul detinut de Ioana Basescu in comuna Nana, Traian Basescu a simtit nevoia sa spuna ca totul ar fi pornit de la "actiuni politice" indreptate impotriva sa. Aprecierea contrasteaza insa puternic cu alte sute de declaratii ale presedintelui care si-a facut, in cei zece ani de mandat, o misiune din apararea procurorilor si criticarea celor care atentau la independenta justitiei, comenteaza Romania Libera.

Cum a ajuns statul sa fie executat silit de fratii Micula. Fiecare salariat din Romania trebuie sa le plateasca 40 de euro. "Politica fiscala a Romaniei este lipsita de continuitate, predictibilitate si planificare strategica", asa arata raportul de tara facut de Comisia Europeana pe 2015. Dar asta se intampla in fiecare an : guvernele lasa in urma politici strambe si gauri financiare pe care le platim noi toti. In 2013 Romania a pierdut un proces international in urma caruia trebuie sa plateasca 180 de milioane de euro. Cei care ar fi trebuit sa reprezinte corect statul nu au facut-o, si atunci nota de plata o achitam noi, cu totii, potrivit Stirile Pro Tv.

"Spaga la ministrul Internelor". Baronul de Buzau: "250.000 de euro au ajuns la campania electorala a PNL". Cristinel Bigiu, presedintele CJ Buzau, a recunoscut la DNA ca a primit mita si ca banii i-a folosit in campania electorala. Politicianul a dat o declaratie care l-a infundat pe fostul ministru de Interne, Cristian David. Procurorii DNA vor verifica modul in care o parte din mita din dosarul "Spaga la ministrul Internelor:- Cristian David (47 de ani) , 250.000 de euro, a ajuns sa fie folosita in campania electorala a PNL din 2008. Informatia apare in referatul prin care procurorii au cerut prelungirea arestarii preventive a fostului ministru acuzat de o mita de 500.000 de euro, aflam din EVZ.

Ce-ar fi daca ar fi. Cum arata harta Europei dupa principalele minoritati etnice. Romanii, majoritari in patru tari. O harta care coloreaza statele europene in steagul principalelor minoritati etnice care traiesc acolo arata ca romanii ocupa al doilea loc in UE dupa numarul de tari in care sunt majoritari, la egalitate cu rusii, dar depasiti de turci. In schimb, Romania este acoperita de culorile Ungariei. Harta, care arata care sunt principalele minoritati etnice din fiecare stat european, aduce o perspectiva noua asupra ideii de integrare, in contextul in care miscarile separatiste - toate pe criterii etnice - au ajuns in 2014 la o cota fara precedent in Uniunea Europeana, noteaza Adevarul.

Ziua Internationala a Femeii sub semnul inegalitatii. Ziua Internationala a Femeii este sarbatorita anual la data de 8 martie pentru a marca realizarile sociale si conditiile economice ale femeilor. Din pacate, discriminarea si violenta inca afecteaza femei din multe tari. Femeile din tarile aflate in curs de dezvoltare sunt, deseori, intr-o situatie extrem de dificila, spun specialistii care au realizat studiul. In statele sarace, unde oamenii oricum duc o viata paupera, femeile sunt, din foarte multe puncte de vedere, discriminate. Acest lucru este valabil nu doar in privinta accesului la servicii medicale si educatie, ci si cand vine vorba de manuirea masinariilor agricole. Un comentariu Deutsche Welle.

Diaspora, "vinovata" pentru suferinta mandrei romance a lui Ponta: "Dupa 16 noiembrie, nu am mancat doua zile. Am baut DECAT apa si am plans". Sambata, la Sala Romexpo, peste 1.500 de doamne social-democrate au fost invitate de partid cu ocazia Zilei Femeii. In fapt, evenimentul a fost organizat pentru ca Rovana Plumb sa-si anunte candidatura la Consiliul National al PSD, dar si pentru ca Victor Ponta sa tina un discurs mobilizator in fata social-democratelor. In sala, o doamna ne povesteste cum a plans si tinut post negru timp doua zile dupa ce Victor Ponta a pierdut prezidentialele. Critica foarte dur Diaspora si le cere celor din afara granitelor sa se intoarca in tara, "sa fie someri cum sunt copiii nostri" si apoi sa voteze. Continuarea in Gandul.