Premierul Victor Ponta a semnat, in anul 2014, o scrisoare de sprijin a Guvernului Romaniei pentru Forza Rossa, o echipa noua de Formula 1 controlata de o firma inregistrata in Cipru, scrie Pro Sport, care a obtinut dosarul aplicatiei depuse de Forza Rossa la Federatia Internationala de Automobilism.

"In legatura cu posibilitatea participarii in Campionatul Mondial de Formula 1 a unei echipe detinute de o companie cu actionari romani si capital romanesc, sprijinita in calitate de sponsori de firme romanesti de prim rang, Guvernul Romaniei isi exprima deplina sustinere a unui asemenea proiect, cu efecte benefice in privinta notorietatii Romaniei (...) Afirmarea la nivel mondial a capacitatii si notorietatii companiilor romanesti reprezinta un obiectiv strategic al Guvernului Romaniei si un element central al politicii statului roman. De aceea, initiativa accederii unei echipe din Romania in Formula 1 este si va fi sprijinita de autoritatile din Romania", se arata in scrisoarea semnata de premierul Victor Ponta din partea Guvernului Romaniei si depusa in dosarul Forza Rossa la Federatia Internationala de Automobilism, publicata de Pro Sport.

Infiintarea echipei de Formula 1 Forza Rossa ar fi fost coordonata, potrivit Pro Sport, de afaceristul Ion Bazac, fost membru PSD si fost ministru al Sanatatii. Forza Rossa este detinuta de sotii Camelia si Ion Bazac, prin Forza Rossa Holding.

Pe 11 noiembrie 2014, reporterii Pro Sport au aflat de la o sursa ca "Documentele au fost semnate de Ponta, Bazac, Banicioiu si Jean Todt, seful FIA. In ele, semnatarii din partea Forza Rossa se angajau sa sustina echipa romaneasca, sprijinita cu capital romanesc si cu sponsorizari stimulate de guvernul roman."

Premierul Victor Ponta a reactionat atunci spunand ca "Nu am semnat actele Forza Rossa!!! Aveti numai informatii false!!! Tot cred ca glumiti pentru ca faceti niste scenarii absolut fantasmagorice!!!"