Luni de zile, personajele din investigatia Forza Rossa au negat orice legatura intre echipa lui Bazac si evenimentele de la Caterham. "Totul a fost facut de la inceput pentru Forza Rossa, pentru Romania, insa a aparut problema asta cu Fernandes. Ponta e bagat, Bazac e bagat, Banicioiu, foarte multi in spate. E si Ghita. Colin m-a luat in Austria in noiembrie si mi-a spus lucrurile astea. Mi-a zis asa: 'Sunt 50 de milioane de euro virati intr-un cont bancar din Elvetia, banii nu pot fi accesati de mine fara semnatura ta sau de tine fara semnatura mea. Banii sunt trimisi de persoane din Romania', dezvaluie Prosport.ro.

schema f1Foto: Prosport

Pe 25 noiembrie 2014, Victor Ponta ii informa pe reporterii ProSport ca nu a semnat "actele Forza Rossa". Sursele sustineau contrariul. Premierul iscalise documente din dosarul de aplicatie al primei echipe romanesti din Formula 1, un proiect sustinut de Forza Rossa Holding, compania lui Ion Bazac, fostul coleg de partid de-al lui Ponta. Sediul holdingului este intr-o casuta postala din Cipru.

Pe 11 martie 2015, ProSport a publicat imagini cu documentul inregistrat oficial sub numarul 5/587 din 5 februarie 2014. Sub antetul Guvernului si stampila Cabinet Prim Ministru, Ponta semna o scrisoare de sustinere introdusa in dosarul de aplicatie Forza Rossa pentru intrarea in Formula 1. La cateva ore distanta, premierul a publicat actul "simbolic" pe pagina sa de Facebook, insistand ca nu e vorba despre o garantie guvernamentala. Trecusera 110 zile de cand ProSport solicitase oficial Guvernului acest document. Pana miercuri, raspunsul fusese tacere. Ce are premierul de ascuns?

Barbatul inalt, care acum 27 de ani juca in echipa cu Hagi si Lacatus intr-o semifinala de Cupa Campionilor Europeni impotriva lui Benfica, se teme. A acceptat sa discute cu reporterii ProSport pentru ca nu stie ce ii poate aduce ziua de maine. Involuntar, el este motivul pentru care jurnalistii au demarat investigatia Forza Rossa in octombrie 2014. Peste noapte, se transformase din ingrijitor, adica om care curata geamuri si podele, in director de Formula 1. Acum, are nevoie de o garantie morala in cazul in care garantia financiara demna de pesterile lui Ali Baba pe care i-a promis-o seful sau dispare ca duhul din lampa. ¬Am semnat acte si nu stiu ce am semnat. Si cand sunt acasa, in Romania, primesc plicuri din Anglia, de la Curtea de Justitie. Pe de alta parte, sunt bani multi. Colin mi-a promis ca-mi va da o suma mare¬.

Cat? 100.000 de euro?, intreaba curios jurnalistul.

Barbatul de 52 de ani din fata lui rade ironic. "O suta de mii? Cateva milioane de euro! Nu stiu daca o sa-i vad, desi Colin e parolist. Nu vreau sa-mi fac iluzii, ma gandesc sa plec. Credeti ca ma puteti ajuta sa-mi gasesc un loc de antrenor la o grupa de copii in Liga 1?", spune, tragandu-si firul gandurilor din tigara aprinsa. Sare rapid de la o stare la alta, conflictul intern il macina vizibil.

Ancheta integrala in ProSport.ro