O femeie din Baia Mare a fost gasita spanzurata miercuri intr-o boxa a unui complex comercial din Baia Mare. Presa locala si o parte a presei centrale speculeaza ca femeia in varsta de 42 de ani s-ar fi sinucis din cauza datoriilor mari pe care le avea la banci dar si a unui control al ANAF, in timp ce Fiscul dezminte informatia si arata cu degetul spre presa.

Potrivit site-ului local de stiri actualmm.ro, "motivul sinuciderii ar fi legat de faptul ca boxa inchiriata unde isi vindea marfa ar fi fost inchisa ca urmare a recentelor controale efectuate de inspectorii fiscali de la Antifrauda".

ANAF precizeaza insa intr-un comunicat ca nu a efectuat niciun control la firmele respectivei persoane si "dezaproba si considera ca fiind reprobabil comportamentul anumitor institutii de presa care se folosesc de dramele unor persoane".

"Crearea unei legaturi intre activitatea ANAF si situatia dramatica de la Baia Mare, bazata pe declaratii ale unor terti, a depasit in aceasta situatie limitele oricarei decente sau exigente profesionale.

Din nou, fara a fi solicitati sa confirmam macar vreo actiune de control la firmele respective, atat presa scrisa, cat si cea vizuala, prin redactori, prezentatori si moderatori, au informat opinia publica in mod complet eronat.

Alaturi de cazurile nereale privind restaurantul inchis pentru 3 lei, cofetaria inchisa pentru 1,5 lei si confiscarea 'urzicilor unei batranici', aceasta noua stire falsa nu face altceva decat sa contribuie la dezinformarea opiniei publice in legatura cu activitatea ANAF", precizeaza Fiscul, in comunicatul citat.

Cotidianul local spune ca nu ar exista un bilet de adio.

"In aceasta dimineata, intr-una din boxele de la etaj a fost gasita o persoana de sex feminin, spanzurata. Inca nu cunoastem motivele care au dus la acest tragic eveniment", a declarat Cristian Vigh, Biroul de Investigatii Criminale Baia Mare, potrivit sursei citate.