Vila in care fostul ministru de Finante Darius Valcov urma sa isi expuna colectia de tablouri apartine firmei care a castigat un contract de 200 de milioane de euro la Slatina, pentru lucrari publice. Contractul a fost atribuit in 2010, atunci cand Darius Valcov era primar al orasului. Firma a apartinut unui om de afaceri care l-ar fi denuntat pe Valcov la DNA.

Bucuresti, Dorobanti, strada Stockholm. O cladire cu trei etaje in care urma sa functioneze Galeria Rafael.

Cladirea este proprietatea companiei Rupiah din Slatina. Societatea a fost infiintata in 2005 de Daniela Geambasu. In 2009, actionar majoritar devine Ovidiu Ramba, fiul fostului director general RADET, Virgil Ramba.

Un an mai tarziu, pe vremea cand primar la Slatina era Darius Valcov, societatea a incheiat cu primaria un contract pentru o perioada de 30 de ani. Autoritatile locale urmau sa plateasca 200 de milioane de euro, adica aproape sapte milioane de euro anual, catre Rupiah, pentru curatenia si amenajarile peisagistice celor 50 de hectare ale celor doua parcuri ale orasului. Prin comparatie, pentru cele 12 parcuri din Bucuresti, in suprafata de 270 de hectare, administratia locala plateste 15,5 milioane de euro pe patru ani, adica 322.000 de euro pe an pentru fiecare parc. Din partea Primariei, contractul a fost semnat de catre fostul viceprimar, Dan Ioan Balasescu.

Citeste toata ancheta pe Digi24.ro