Duel in padurea Baneasa: Oprescu vs. Romsilva
Sorin Oprescu isi doreste sa aiba in Bucuresti un "BioParc", adica un parc zoo care sa adaposteasca animalele intr-un mediu cat mai apropiat de cel natural. Astfel de gradini zoologice de mari dimensiuni nu sunt in multe orase din lume. In Europa, se pot vizita astfel de locuri in Italia, Anglia, Germania, Spania, Danemarca, Suedia si Norvegia.
Problema animalelor. Deocamdata, Sorin Oprescu are doar ideea pentru ca, in realitate, nu stie ce va expune in ambitiosul proiect turistic si stiintific. In 2013, in cadrul sedintei Consiliului General pentru aprobarea proiectului, intrebat ce fel de animale pot vedea turistii acesta a raspuns: "Animalele nu sunt o problema... sunt pe toate drumurile..."
Problema banilor. Noul centru din padurea Baneasa ar avea nevoie de peste 100 milioane de euro. Tot in 2013, Sorin Oprescu declara ca el va fi finantat din fonduri europene: ¬Doamna directoare de la administratia gradinii zoologice Baneasa m-a asigurat ca exista un proiect care oricand prin el se pot accesa fonduri europene.¬ Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat insa 1,5 milioane de euro pentru acest proiect, in bugetul pe 2015, votat la inceputul acestei saptamani.
Problema administrativa. Consilierii au votat alocarea fondurilor pentru extinderea gradinii zoologice Baneasa, desi statutul padurii este incert. In 2013, consilierii au aprobat o hotarare prin care 57 de hectare au fost trecute in administrarea Gradinii Zoologice, dar apoi Directia Silvica Ilfov a atacat in instanta actul administrativ pe motiv ca Primaria nu avea acest drept.
Citeste continuarea pe Rise Project.

VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO De ce nu pot să aleg tipul de vaccin cu care mă vaccinez?
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
poate se vor trezi la o furtuna de praf si peste Bucuresti.
Au defrisat toate lizierele de paduri si de pe marginea drumului in Baragan si vedeti rezultatele mai sus.
2. se defriseaza zona, se trage irigatie, curent, gaz.
3. se redirectioneaza cea mai mare parte a proiectului. un patriot va afirma ca in loc sa se cheltuie 100 de milioane de euro pe zoo, mai bine se face un cartier, un supermarket, un spital (ca sa atinga o zona sensibila), o gradinita, o scoala.
4. se face un parteneriat intre primarie si un constructor privat. primaria isi asuma integral returnarea banilor europeni, considerand ca din vanzarea apartamentelor si chiriile spatiilor publice va castiga de 3 ori mai mult.
5. se va face jumatate din ce s-a promis. vor construi 10 blocuri si 2 parculete. un grup de "oameni de afaceri" vor fi mai bogati cu vreo cateva milioane de euro de caciula.
Sa il votezi pe Oprescu e o dovada de prostie.