Ce provocari are de infruntat presedintele Iohannis dupa vacanta de Pasti. Presedintele Klaus Iohannis a venit din vacanta vineri si a transmis deja catre Parlament solicitarea de reexaminare a legii privind finantarea partidelor si campaniilor electorale. A doua oara insa presedintele va fi obligat sa o promulge. Este si cazul Codului Silvic, care a fost retrimis la Parlament. La intoarcerea sa din vacanta in Madeira, presedintele Iohannis are de analizat 19 de legi venite din Parlament, pentru a vedea daca le promulga sau daca le trimite catre reexaminare. Alte trei le-a promulgat vineri, cand s-a intors din vacanta, iar a patra este Legea finantarii partidelor si a campaniilor electorale, informeaza Adevarul.ro.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Romania a iesit plina de aur din razboi. Cum l-a manipulat Antonescu pe Hitler. A fost un miracol economic unic printre tarile beligerante: rezervele de aur s-au dublat si nivelul de trai a crescut. Este meritul combinatiei de darzenie si abilitate a Maresalului cu geniul economic al lui Mircea Vulcanescu. A fost unul dintre cei mai straluciti intelectuali pe care i-a dat aceasta tara. Filosoful, sociologul, omul de litere, profesorul de Etica si teologul Mircea Vulcanescu a fost si un economist redutabil. A lucrat ca subsecretar de stat la Ministerul Finantelor, intre 27 ianuarie 1941 si 23 august 1944, in guvernarea Antonescu. Gratie inteligentei sale, sprijinita de combinatia de darzenie si abilitate cu care Maresalul a manevrat in relatiile cu Hitler, a reusit performanta uluitoare de a face din Romania o tara mai prospera decat era la inceputul razboiului, noteaza EVZ.ro.

Dezvaluirile scriitorului Gigi Becali: suma uriasa primita dupa moartea tatalui si magnatul care a vrut sa cumpere Steaua. "Tata mi-a dat cel mai important sfat: sa nu fac politica. Nu l-am ascultat si am ajuns dupa gratii". Asa isi explica "scriitorul" Gigi Becali destinul zbuciumat. In cele 5 carti publicate din inchisoare, patronul Stelei povesteste ce suma uriasa de bani a primit de la tatal sau pe patul de moarte si de ce i-a marcat viata Benjamin Franklin, unul dintre parintii fondatori ai Statelor Unite. Tot din memoriile lui aflam ca un magnat rus a vrut sa cumpere Steaua, relateaza stirileprotv.ro.

DW: Si lipsa de putere corupe. Un studiu recent realizat de cercetatorul Daniel David reia cu masuratori noi concluziile lui Radulescu Motru din "psihologia poporului roman". Cauzele raman insa la fel de putin investigate. Se vorbeste mult despre patologiile puterii. O fac mai cu seama conservatorii, caci, pentru stanga, puterea este ea insasi, la limita, o patologie a societatii. Nu se vorbeste, in schimb, niciodata despre patologia lipsei de putere sau altfel spus despre bolile la care se expun aceia care au fost, in mod cronic, lipsiti de exercitiul puterii. Continuarea in Deutsche Welle.

"In sara de Pasti, oamenii stau la panda, caci cred ca atunci ard comorile. Cine pandeste poate avea bani multi." Magii, traditii, povete si prevestiri in Vinerea si Sambata Pastelui. Vinerea Seaca din Saptamana Pastelui, ii mai zice si Vinerea Mare, caci in acea zi sunt cuprinse toate vinerile unui an intreg. Se fac ouale rosii si se pregateste pasca. Ouale se fac vineri (uneori si joi sau sambata), deoarece Iisus vineri a varsat sangele sau pe cruce. Nu se coloreaza ouale, fiindca mortii le gasesc seci pe lumea cealalta. Dupa ce a inviat Domnul nostru Iisus Hristos, Maica Domnului a fost ce dintai care a facut oua rosii si pasca si, mergand plina de bucurie cu dansele ca sa-l vada pe fiul sau, scrie Romania libera.ro.

Cea mai controversata minune a zilelor noastre: de unde vine Lumina de Paste la Mormantul Sfant - explicatiile preotilor si ale scepticilor. An de an, credinciosi din toate colturile lumii asteapta in noaptea de Inviere in fata Mormantului Sfant din Ierusalim pentru a lua lumina. Desi unii spun ca este vorba despre o inselatorie, fetele bisericesti sustin ca Lumina coboara direct din cer si in primele cateva secunde nu arde. Pentru a fi spulberata orice suspiciune, Mormantul Sfant este sigilat, iar Patriarhul intra in Sambata Mare sa se roage pentru a primi Lumina, informeaza Adevarul.ro.

Victor Ponta, fotografiat intr-un avion spre New York. Victor Ponta se afla incepand de ieri in vacanta de Paste. Premierul si-a delegat din nou, prin decizie, atributiile de coordonare a Guvernului catre vicepremierul Gabriel Oprea, pana in 13 aprilie 2015. Desi nu a spus unde isi va petrece vacanta, el a fost fotografiat intr-un avion care a zburat pe ruta Frankfurt-New York. Victor Ponta a fost fotografiat, la plecarea sa catre New York, in aeronava care zbura spre Statele Unite, apartinand companiei Lufthansa. Un utilizator Facebook, Marius Mina, a publicat fotografiile pe pagina sa, noteaza digi24.ro.